Χριστούγεννα διαφορετικά….

Γράφει η Νίκη Ζάρου

Χριστούγεννα.
Ας τα πούμε σαν μια αρχή και μια υπόσχεση ότι θα ξαναρχίσουμε να τα λέμε μέσα από τα άρθρα. Έλειψα πολύ. Τόσο όσο.

Χριστούγεννα λοιπόν. Γιορτή της αγάπης, της ζεστασιάς. Γιορτή αλλιώτικη πια, για δεύτερη φορά με πολλούς όμως πλέον τρόπους.

Το μήνυμα ένα. Καθαρό και ξάστερο. Αγάπη. Δώστε αγάπη απλόχερα, αγάπη από το περίσσευμα, αγάπη από το υστέρημα σας. Αγάπη.

Ζήσαμε τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που δεν μπορούμε να τα βάλουμε κάτω σ’ ένα προοίμιο, σε έναν πρόλογο μιας ξαναρχης.

Αυτό που θέλω πολύ όλοι να νιώθουμε όμως είναι ότι κανείς, κανείς δεν είναι μόνος. Κι αυτό είναι υπόσχεση. Κανένας μόνος, σε όλα αυτά που συμβαίνουν, σε όσα μας ταλανίζουν σε όσα ανθρωπόμορφα τέρατα κι αν πρέπει να αντισταθούμε.

Είναι Χριστούγεννα κι ας γεμίσει η καρδιά όλων με αισιοδοξία. Και όσοι δεν μπορούν να προσφέρουν αγάπη, μην τη ζητάτε απ’ αυτούς. Δεν έχουν αποθέματα ούτε τον εαυτό τους ν’ αγαπούν. Δείξτε κατανόηση. Οίκτο ακόμα.

Όσοι πονάτε για δικούς σας που χάθηκαν μέσα σ’ όλο αυτό, να ξέρετε έχετε κάθε δικαίωμα. Να πονάτε, να θρηνήσετε και να πενθήσετε. Ειδικά τώρα τις γιορτές… Είναι άγγελοι πια. Όλοι έχουμε έναν δικό μας άγγελο στον ουρανό..

Όσοι πέρασαν κορονοιο και έχουν τραυματικές εμπειρίες, πάλι είναι φυσιολογικό, μη φοβάστε να το πείτε, να το συζητήσετε.

Ξέρω, είναι όλα πολύ διαφορετικά. Το πού και πώς πάμε, οι περιορισμοί, οι εναγκαλισμοί, η ξεγνοιασιά, λείπουν. Λείπουν και φαίνεται η άξια τους. Αντ’ αυτου έχουμε ράπιντ και μοριακό και σελφ τεστ. Να όμως που υπάρχουν, ενώ πέρσι τέτοιες μέρες δεν υπήρχαν καν…

Αισιοδοξία και Αγάπη. Προσοχή και Προστασία.
Καλά Χριστούγεννα με όμορφες στιγμές
μόνο με αγαπημένα πρόσωπα…

Όλα τα άλλα έπονται.
“Nothing is over till it’s over”

Τα λέμε,
Νίκη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οφτό κλέφτικο για τη Μεγάλη Κυρία

Οι προσπάθειες, οι προσφορές και οι πράξεις αγάπης για να σωθεί και να εξοφληθεί το γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας, το Αντώνης Παπαδόπουλος, συνεχίζονται! Ο Σύνδεσμος

Μαρία Κυριάκου υποψήφια σχολική έφορος Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη: «Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία»

«Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία του Δήμου Λάρνακας-Λιβάδια-Ορόκλινης δημιουργώντας ένα καλύτερο μέρος μάθησης, εκπαίδευσης και εργασίας σεόσους εμπλέκονται στους χώρους του σχολείου»

error: Content is protected !!