SkalaTimes YesterPlays “Merry Xmas war is Over ” από John Lennon και Yoko Ono

To SkalaTimes παρουσιάζει σήμερα στη Σαββατιάτικη στήλη του SkalaTimes YesterPlays το “Merry Christmas, war is Over” του John Lennon και της Yoko Ono, ένα τραγούδι του 1971.

Κάτω από το βιντεάκι με το τραγούδι, λίγα λόγια για την ιστορία του τραγουδιού.

Το “Happy Xmas (War Is Over)” είναι ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1971 ως single από τους John & Yoko/Plastic Ono Band με τη Παιδική Χορωδία της Κοινότητας του Χάρλεμ. Ήταν το έβδομο single του John Lennon (εκτός Beatles).

Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η κυκλοφορία του καθυστέρησε μέχρι τον Νοέμβριο του 1972, και περιοδικά επανεμφανίστηκε στο UK Singles Chart, κυρίως μετά τον θάνατο του Lennon τον Δεκέμβριο του 1980, όταν έφτασε στο νούμερο δύο.

Επίσης, ήταν ένα τραγούδι διαμαρτυρίας ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ, το “Happy Xmas (War Is Over)” έχει γίνει έκτοτε πρότυπο Χριστουγέννων, ηχογραφείται συχνά από άλλους καλλιτέχνες, εμφανίζεται σε άλμπουμ συλλογής εποχικής μουσικής και αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις ως το αγαπημένο των γιορτών.

Σε μια δημοσκόπηση σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο του 2012, ψηφίστηκε δέκατο στην τηλεοπτική ειδική εκπομπή του ITV The Nation’s Favorite Christmas Song.

Το τραγούδι “Happy Xmas (War Is Over)” ήταν το αποκορύφωμα της αντιπολεμικής εκστρατείας που είχε ξεκινήσει ο John Lennon και η γυναίκα του Yoko Ono από το 1969 ενάντια στον πολέμο του Βιετνάμ.

Ο John είχε νοικιάσει διαφημιστικούς μεγάλους χώρους σε 12 πόλεις σε όλο τον κόσμο και είχε αναρτήσει το μήνυμα: “War is over – If you want it – Happy Christmas from John & Yoko”.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!