SkalaTimes 🎵YesterPlays🎵: “You are the one that I want”, η επιτυχία του Greace με John Travolta και Olivia Newton John

To SkalaTimes παρουσιάζει σήμερα στη Σαββατιάτικη στήλη του SkalaTimes 🎵YesterPlays🎵 το “You’re the One That I Want” των John Travolta and Olivia Newton John.

Κάτω από το τραγούδι λίγα λόγια για το τραγούδι.

Το “You are the One That I Want” είναι ένα τραγούδι που ερμήνευσαν οι John Travolta και Olivia Newton-John για την κινηματογραφική έκδοση του μιούζικαλ “Grease” του 1978. Γράφτηκε και δημιουργήθηκε από τον John Farrar. Κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1978 ως το δεύτερο single από το “Grease: The Original Soundtrack” από την κινηματογραφική ταινία.

Το “You are the One That I Want” είναι ένα από τα best-seller σινγκλ στην ιστορία, αφού έχει πουλήσει πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, με εκτιμήσεις που ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα συνολικά.

Το “You are the One That I Want” ήταν ένα από τα δύο singles, μαζί με το “Hopefully Devoted to You”, που έγραψε ο Farrar ειδικά για την εμφάνιση του Newton-John στην ταινία που δεν ήταν στο αρχικό μιούζικαλ της σκηνής. Στο Ράνταλ Κλάιζερ, σκηνοθέτη της ταινίας, δεν άρεσε αυτό το τραγούδι γιατί ένιωθε ότι δεν ταίριαζε καλά με τα υπόλοιπα του Γουόρεν Κέισι-Τζιμ Τζέικομπς. (Πόσο θα χάρηκαν όλοι που δεν τον άκουσαν και το συμπεριέλαβαν στη ταινία).

Μετά την κυκλοφορία του σε συνδυασμό με την ταινία (και την κατάστασή της ως πιθανή υπερπαραγωγή παγκοσμίως), το single έγινε μια τεράστια διεθνής επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο 1 σε αρκετές χώρες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το σινγκλ έφτασε στο νούμερο ένα του Billboard Hot 100 και στις 18 Ιουλίου πήρε την πιστοποίηση Platinum για αποστολές άνω των 2 εκατομμυρίων αντιγράφων. Ήταν ήδη χρυσός από τις 12 Απριλίου.
Ήταν επίσης στην κορυφή του UK Singles Chart για εννέα εβδομάδες το καλοκαίρι του 1978, μερικούς μήνες πριν καν κυκλοφορήσει η ταινία στη χώρα αυτή.

Από το 2018, εξακολουθεί να είναι το πέμπτο single με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχει πουλήσει δύο εκατομμύρια αντίτυπα.

Στην Αυστραλία, το σινγκλ πέρασε εννέα μη συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή και έγινε το καλύτερο single charts της χρονιάς. Αν το τραγούδι “Rivers of Babylon” – Boney M- δεν είχε περάσει έξι εβδομάδες στο νούμερο ένα, στο διάστημα που μεσολάβησε, όταν το “You Are the One That I Want” αιωρούνταν στο νούμερο δύο, τότε το “You are the one that I want” θα είχε περάσει 15 εβδομάδες στο νούμερο ένα,στην Αυστραλία, ξεπερνώντας τη μεγαλύτερη παραμονή στο νούμερο ένα στην ιστορία των αυστραλιανών chart, “Fernando” των ABBA, η οποία έφτασε 14 εβδομάδες στην κορυφή το 1976.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!