SkalaTimes 🎵YesterPlays🎵: Yesterday των θρυλικών Beatles

To SkalaTimes παρουσιάζει σήμερα στη Σαββατιάτικη στήλη του SkalaTimes 🎵YesterPlays🎵 το “Yesterday ” του θρυλικού συγκροτήματος The Beatles.

Κάτω από το τραγούδι λίγα λόγια για το τραγούδι.

Το Yesterday είναι τραγούδι του αγγλικού Rock συγκροτήματος The Beatles, του συγκροτήματος που έγραψε ιστορία στην παγκόσμια μουσική σκηνή.
Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στον δίσκο Help!, το 1965. Το κομμάτι το έγραψε ο Paul MacCartney αλλά πιστώνεται και στον John Lennon.

Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς το 1965 δηλαδή, κυκλοφόρησε και ως single στις ΗΠΑ.
Το τραγούδι έχει υποστεί πάνω από 2.200 διασκευές,πράγμα που το καθιστά ένα από τα τραγούδια με τις περισσότερες διασκευές, στην ιστορία της μουσικής.

Σε μία ψηφοφορία, από κριτικούς και ακροατές, του BBC Radio 2, το κομμάτι κατατάχθηκε 1ο ανάμεσα στα σπουδαιότερα τραγούδια του 20ου αιώνα.
Την πρώτη θέση έλαβε και σε λίστες των Rolling Stone και MTV, για το σπουδαιότερο ποπ τραγούδι όλων των εποχών. Το τραγούδι, επίσης, το 1997, εισήχθη και στα Grammy Hall of Fame.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!