22 εκατομμύρια ευρώ για ένα νέο αποχετευτικό σύστημα στην Κύπρο μέσα από την πολιτική συνοχής της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε εκταμίευση πάνω από 22 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, τα οποία θα διατεθούν για την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων στο Σύμπλεγμα Κοκκινοχωρίων
στην Κύπρο. Η επένδυση στην Κύπρο αφορά τη δεύτερη φάση του έργου «Αποχετευτικό Σύστημα του Συμπλέγματος Κοκκινοχωρίων».

Η πρώτη φάση του έργου ολοκληρώθηκε κατά την περίοδο 2007- 2013 με μια επένδυση της ΕΕ άνω των 30 εκατ. ευρώ. Στη δεύτερη φάση θα δημιουργηθεί ο Σταθμός Επεξεργασίας Λυμάτων Άχνας με δυναμικότητα 10.644 m³/ημέρα, ο οποίος θα εξυπηρετεί 8 κοινότητες και 2 δήμους. Θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων επίσης το δίκτυο διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων για αρδευτικούς σκοπούς και 13 αντλιοστάσια εντός των συστημάτων μεταφοράς.

Επιπλέον, το επεξεργασμένο νερό θα χρησιμοποιείται στη γειτονική γεωργική περιοχή, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση του λιγοστού πόσιμου νερού. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ επενδύσεις είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα ανοικτών δεδομένων.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!