Οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια, είναι ψυχική υγεία!

Της Χριστίνας Δημητρίου
Βοηθός Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Οι διακοπές μας δεν είναι ίδιες όπως άλλες χρονιές, η πανδημία κυκλοφορεί και τρομοκρατεί τον περισσότερο κόσμο.
Στην Αθήνα που βρισκόμουν πριν λίγo καιρό για διακοπές, ένιωσα τον φοβό σε αρκετό κόσμο, στα μάτια τους, στις κινήσεις τους, αλλά είδα επίσης την ανάγκη για ζωή, για επιστροφή σε ότι θεωρούσαμε φυσιολογικό, στις αγκαλιές, στα φιλιά, στις ζεστές χειραψίες, στις εξόδους με χορό, στις κινήσεις χωρίς φόβο.

Οι διακοπές φίλοι μου δεν σημαίνουν μόνο εξωτερικό, σημαίνουν και “αποδράσεις” στο τόσο όμορφο μας νησί, σημαίνουν μονοήμερα στις πανέμορφες θάλασσες της Κύπρου, αλλά και της Λάρνακας μας.

Οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη για όλους, γιατί όλοι έχουμε ταλαιπωρηθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Αν θα προτείνω κάτι σήμερα σε εσάς, τους αγαπημένους μας αναγνώστες του SkalaTimes θα προτείνω διακοπές, ξεκούραση, στην θάλασσα ή στο βουνό, με ηρεμία μυαλού και με θετικές σκέψεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” η κ. Κανδαράκη, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει η πανδημία στην ψυχολογία μας, αλλά και το πώς θα ξεπεράσουμε τις φοβίες που έχουμε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μην πέσουμε στην παγίδα της απόγνωσης και του φόβου:
Οι καλοί φίλοι
Τα καλά βιβλία
Οι μικρές αποδράσεις (πχ μια ολόκληρη μέρα στη θάλασσα)
Το να μην παρακολουθούμε νυχθημερόν ειδήσεις
Και σίγουρα οι διακοπές. Οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια, είναι ψυχική υγεία.

Οι δικές μου διακοπές στην πανέμορφη Ελλάδα μας, αλλά και στην Κύπρο μας, μου υπενθύμισαν πως η ζωή δεν είναι ο φόβος, η ζωή είναι η ελπίδα.

Σας εύχομαι λοιπόν να κλέψετε χρόνο για διακοπές εντός ή εκτός ή να κάνετε μονοήμερες αποδράσεις στις όμορφες θάλασσες της Λάρνακας μας (ή της Κύπρου μας).

Ναι, οι διακοπές είναι πλέον ανάγκη και ψυχική υγεία, κάτι που ο καθένας χρειάζεται.
Iδιαίτερα φέτος, μετά τα όσα έχουμε περάσει ως τόπος λόγω πανδημίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Βάλτε τη ψυχική σας ηρεμία και γαλήνη πάνω από όλα και αποδράστε σε διακοπές που θα ξεκουράσουν και το πνεύμα και το μυαλό σας.

Με τον Δεκαπενταύγουστο λοιπόν να πλησιάζει, εγώ θα σας ευχηθώ έναν όμορφο υπόλοιπο Αυγούστου και ένα δεκαπενταύγουστο, όπως εσείς ονειρεύεστε!

Με την αγάπη μου,
Χριστίνα Δημητρίου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!