Ανδρέας Πασιουρτίδης: “Δεν μπορούμε να απέχουμε από την εκλογική διαδικασία, αλλά μετά να έχουμε παράπονα για τις σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν μέσα στην βουλή”

O νομικός, ο πατέρας, ο σύζυγος, ο νέος άνθρωπος, ο συνδημότης μας, o Ανδρέας Πασιουρτίδης, Βουλευτής ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις επαναδιεκδικεί μία θέση μέσα στη Βουλή. Λίγες μέρες πριν πάμε στις κάλπες, ο Ανδρέας μιλά στο SkalaTimes και απαντά σε προβληματισμούς και ερωτήσεις μας, απαντά απλά, ξεκάθαρα και τεκμηριωμένα, έτσι όπως θέλουμε τους νέους ανθρώπους, που μπαίνουν μέσα στην πολιτική, να απαντούν.

SkalaTimes

Κύριε Πασιουρτίδη τι σας ώθησε στην επαναδιεκδίκηση της θέσης σας μέσα στη βουλή;
Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω αρκετά στο νομοθετικό έργο αλλά και στην προσπάθεια να πάει ο τόπος και η Επαρχία μας μπροστά. Θεωρώ ότι η παρουσία μου στη Βουλή τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μια πολύτιμη εμπειρία και με αυτή την εμπειρία, γνώσεις, αλλά και τη μόρφωση που έχω ως νομικός, μπορώ να βοηθήσω τόσο την επαρχία μας όσο και τον τόπο μας.
Ως κόμμα δώσαμε αρκετές μάχες μέσα στη Βουλή, τις οποίες πρέπει να συνεχίσουμε.
Για τις εξπρές διαδικασίες εκποιήσεων και το νομικό πλαίσιο εντός του οποίου εκδικάζονται αυτής της φύσεως υποθέσεις, για την αναστολή των εξώσεων, για τον Συνεργατισμό, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τους κανονισμούς για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και πολλά άλλα. Έχω την όρεξη για προσφορά, άλλα και το βαρύ αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όσους με εμπιστεύονται. Είτε αυτό αφορά το εκλογικό σώμα, είτε την παράταξή μου την ίδια.

Η πρώτη σας θητεία στη Βουλή τι σας έχει διδάξει;
Ότι χρειάζεται πολλή μελέτη, μεθοδικότητα, τεκμηρίωση και εξειδίκευση, αλλά και μεγάλη προσπάθεια για να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα.

Η Λάρνακα, ομολογουμένως, τα τελευταία χρόνια έχει πάψει να είναι φτωχός συγγενής. Αυτό οφείλεται στον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα ή στην βουλήή, ή στην Κυβέρνηση; Ποια η γνώμη σας;
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο κάνουν εξαιρετική δουλειά. Βλέπουμε υποσχέσεις και έργα που καθυστερούσαν για δεκαετίες, να βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης (όπως π.χ. η επένδυση στο λιμάνι και τη μαρίνα). Επιβάλλεται να συνεχίσουμε έτσι. Από κοινού πρέπει να δίνουμε αυτή τη μάχη, σε όλα τα επίπεδα, για το καλό της Επαρχίας μας. Μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες.

Πόσο σημαντικές είναι οι βουλευτικές εκλογές για τη πόλη μας, για τον τόπο μας και για την καθημερινότητα μας και γιατί;
Πολύ απλά και αληθινά να πούμε ότι είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουμε για να αλλάξουμε όσα μας θλίβουν και μας απογοητεύουν. Είτε μας αρέσει είτε όχι, στη Δημοκρατία αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσα από τη δημοκρατική διαδικασία. Ψηφίζουμε θέσεις, προτάσεις, πολιτικές και πρόσωπα. Πεποίθησή μου είναι ότι πρέπει να αφήσουμε τους συμψηφισμούς και τις ισοπεδωτικές προσεγγίσεις στην άκρη διότι αποδεδειγμένα δεν βελτιώνουν τα πράγματα.
Δεν μπορούμε να απέχουμε από την εκλογική διαδικασία, αλλά μετά να έχουμε παράπονα για τις σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν μέσα στην βουλή! Η ευθύνη βαραίνει όλους μας για το αύριο του τόπου μας. Οι εκλογές είναι μια απόδειξη ότι συμμετέχουμε στα όσα αφορούν τον τόπο μας.

Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι λόγω διαφθοράς στην πολιτική δεν θα πάνε να ψηφίσουν;
Ότι μόνο μέσα από τη συμμετοχή τους μπορεί να παταχθεί το φαινόμενο της διαφθοράς. Στηρίζοντας συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις και πρόσωπα, καθαρά και αδιάφθορα. Η διαφθορά εδραιώνεται και ριζώνει με την αποχή και την απαξίωση.

Τι λέτε σε όσους είτε λόγω αντίδρασης είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο θα δώσουν δύναμη στο ακροδεξιό κόμμα της Κύπρου;
Ο φασισμός είναι εχθρός της δημοκρατικής λειτουργίας και του ανθρώπου πάνω από όλα. Ο φασισμός μισεί οτιδήποτε διαφορετικό. Ότι το αδελφό τους κόμμα, η Χρυσή Αυγή, κηρύχθηκε εγκληματική οργάνωση στην γειτονική μας Ελλάδα, μόλις πριν λίγους μήνες. Καμία ψήφος λοιπόν στη Χρυσή Αυγή Κύπρου. Καμία ψήφος σε όσους επενδύουν στον θυμό και την οργή. Και μετά τα όσα είδαμε στην Ελλάδα κανένας δεν μπορεί να πει “μα εγώ δε ήξερα”. Ξέρουμε.

Πως νιώσατε όταν στην Ελλάδα το ακροδεξιό κόμμα επίσημα και νομικά έχει θεωρηθεί εγκληματική οργάνωση ενώ το κάποτε λεγόμενο αδελφάκι τους στην Κύπρο φαίνεται να αυξάνει τα ποσοστά του;
Καταρχάς να πούμε ότι κανένας μας δεν έχει πειστεί ότι δεν παραμένει αδελφάκι τους. Υπάρχουν ντκουμέντα, δηλώσεις και φωτογραφίες. Απλώς το ΕΛΑΜ μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας-ψάρι. Υπάρχουν αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Βίντεο με στελέχη του ΕΛΑΜ να παριστάνουν τους μπράβους του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και φωτογραφίες με στελέχη του να ποζάρουν δίπλα από εγκληματίες και σβάστικες.
Μια χώρα σαν την Κύπρο που μοιράστηκε από την μισαλλοδοξία και τον φασισμό δεν μπορεί να ξαναπέσει σε ένα τέτοιο εγκληματικό λάθος. Η ιστορία είναι εκεί, ακόμη αιμορραγεί και μας διδάσκει.

Ως σύζυγος και ως πατέρας σε ποια Λάρνακα και σε ποια Κύπρο θα θέλατε να μεγαλώσουν τα παιδιά σας;
Σε μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη. Χωρίς στρατούς κατοχής και συρματοπλέγματα. Σε μια Κύπρο που θα δέχεται τη διαφορετικότητα. Σε μια κοινωνία ανοικτή. Σε μια Κύπρο και σε μια Λάρνακα που θα παράγει καλές θέσεις εργασίας και θα σέβεται το περιβάλλον, προωθώντας παράλληλα τον πολιτισμό, την επιστήμη, την καινοτομία, την υγιή ενασχόληση με τον αθλητισμό και τα κοινά. Σε μια Κύπρο όπου οι κάτοικοι θα ευημερούν, η δημόσια υγεία και η δημόσια παιδεία θα είναι πρότυπα και το βιοτικό επίπεδο δεν θα αναγκάζει νέους ανθρώπους να ξενιτεύονται.

Πώς βλέπετε τη Λάρνακα σήμερα;
Έτοιμη να κάνει μεγάλα άλματα προς τα μπρος.

Τι θα θέλατε να δείτε στη πόλη μας;
Ποιοτικά έργα ανάπτυξης και υποδομής που θα την καταστήσουν πόλη επιλογής. Για oικογένειες, εργαζόμενους, νέα ζευγάρια, επενδυτές και τουρίστες. Δεν είναι εύκολο, όμως με επιμονή και σχέδιο μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ως ένας νέος άνθρωπος πως περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο;
Παρακολουθώντας την αγαπημένη μου ομάδα, την ΟΜΟΝΟΙΑ, καθώς επίσης βλέποντας ταινίες, σειρές ή διαβάζοντας βιβλία και ενδιαφέροντα άρθρα στο διαδίκτυο. Και φυσικά αφιερώνοντας χρόνο στην οικογένεια μου, αλλά και στους φίλους μου, θεωρώ την φιλία ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά.

Αν σας πούμε να μας δώσετε τρία χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας τι θα μας λέγατε;
Αυτά δεν τα λέμε για τον εαυτό μας, είναι καλά να τα λένε άλλοι για εμάς…..Αφού όμως επιμένεις, να σου πω ότι θεωρώ πως με χαρακτηρίζουν αυτά: Τίμιος, δυναμικός, αποφασιστικός.

Η φιλία τι ρόλο παίζει στη ζωή́ σας;
Όπως είπα και πριν είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά. Παίζει κορυφαίο ρόλο στη ζωή μου. Νιώθω ευλογημένος που έχω λίγους και καλούς αληθινούς φίλους.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!