Είναι πολλά τα λεφτά, δεν τους συμφέρει να ξεμπερδέψουμε γρήγορα απ’ τον κορωνοϊο….

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια SkalaTimes)


H ξάδελφη μου χθες μιλώντας για το θέμα (ποιο άλλο;) του κορωνοϊου, μου είπε ανάμεσα σε πολλά άλλα: “είναι πολλά τα κέρδη ρε, δεν τους συμφέρει να ξεμπερδεύουν γρήγορα με αυτό”.
Ποιανών τα κέρδη αναρωτήθηκα, έχοντας στο μυαλό μου την οικονομική εξαθλίωση που έχει φέρει η πανδημία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην μεσαία τάξη. (Λες και νοιάζεται κανείς ιδιαίτερα για αυτές τις τάξεις ή λες και είναι αυτές το μέτρο αποφάσεων).
Η απάντηση στο “ποιανών τα κέρδη” είναι γνωστή και καλά κάνουμε να μη το ξεχνάμε διότι σε αυτή την απάντηση κρύβονται και οι ταχύτητες “ανάρρωσης” και “απαλλαγής” από την πανδημία.

Η Pfizer ανακοίνωσε πριν ένα περίπου μήνα ότι περιμένει περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις φέτος από το εμβόλιο κατά της πανδημίας του COVID-19 που ανέπτυξε με τη γερμανική εταιρία BioNTech.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του BBC (Ιανουάριο 2021) το οποίο βασίστηκε σε έρευνα της της Oxfam, “η πανδημία του κορωνοϊου έφερε 540 δισ. δολάρια κέρδος στους 10 πλουσιότερους άνθρωπους στον κόσμο” την ίδια ώρα που “οι φτωχότεροι θα χρειαστούν πάνω από 10 χρόνια για να συνέλθουν από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας”.

Σύμφωνα λοιπόν με έκθεση της Oxfam, η οποία βασίζεται στα δεδομένα του αμερικανικού περιοδικού Forbes και της ελβετικής τράπεζας Crédit Suisse, “ο συνολικός πλούτος που αποκόμισαν οι δισεκατομμυριούχοι ήταν ισοδύναμος με το σύνολο των δαπανών όλων των κυβερνήσεων της G20 για την ανάκαμψη από τον κορωνοϊό” και “οι δισεκατομμυριούχοι είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 3,9 τρισεκατομμύρια δολάρια από τις 18 Μαρτίου ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020”.

Την ίδια ώρα τα rapid test στην Κύπρο (παίζει να είμαστε η μοναδική χώρα στο κόσμο που κάνει τα περισσότερα rapid test, ανάλογα με το πλυθυσμό της) πρέπει να αφήνουν απίστευτα κέρδη στον ή στους επιχειρηματίες που τα προμηθεύουν στη Κυβέρνηση μας (μάθαμε ποιοι είναι; Α μπα!)

Τι θέλω να πω με όλα αυτά;
Θέλω να πω ότι εδώ και χρόνια έχουμε δει ντοκιμαντέρ, έχουμε διαβάσει σοβαρές δηλώσεις και ντοκουμέντα, για τα κέρδη που αφήνει σε κάποιους η ασθένεια του καρκίνου και για το πόσο “δεν συμφέρει” να βρεθεί η θεραπεία του.
Με μια απλή λογική και χωρίς τις θεωρίες συνωμοσίας, νομίζω μπορούμε να αντιληφθούμε όλοι ότι από τη στιγμή που και ο κορωνοϊος συμφέρει οικονομικά σε κάποιους “δυνατούς”, και μάλιστα συμφέρει πολύ, θα κάνουν “παιχνίδι”, όσο περισσότερο καιρό μπορούν, όσο περισσότερο καιρό τους παίρνει και όσο περισσότερο καιρό τους αφήνουμε.
Simple as that!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Είναι πολλά τα λεφτά, δεν τους συμφέρει να ξεμπερδέψουμε γρήγορα απ’ τον κορωνοϊο….”

  1. That is why they raced to find vaccine soo fast and had the money and the funds to do so..
    The vaccine is power.

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!