Για τον γενναιότερο των γενναίων

Γράφει η Μαίριλυν Ζαννέτου
Εκπαιδευτικός / Συγγραφέας

Δεν σε ξέρω εσένα, πατέρα εκείνου.

Δεν υπήρξες πουθενά στη μάταιη καθημερινότητά μου. Κι όμως, η μάχη που σήμερα έχασε ο γενναιότερος μαχητής σου, μου μουδιάζει τον ασήμαντο κόσμο μου.

Ξαφνικά, τα προβλήματα της ζωής μου μοιάζουν με γελοία χαρτάκια υπενθύμισης. Ξαφνικά, η απελπισία για τις στοίβες εργασιών στο γραφείο μου, φαντάζει φτηνός αρλεκίνος.

Ομολογώ, τώρα, ενώπιόν σου, πως στη θέα του μαχητή σου ντράπηκα. Γύρισα το βλέμμα αλλού. Επειδή, τα βλέμματα που επιτρέπει η κοινωνία μου δεν είναι αληθινά. Είναι κλεφτές ματιές προσποίησης. Επειδή είναι όλα συγκαλυμμένη αυτολύπηση.

Γι’ αυτό και εκείνος είναι ο γενναιότερος των γενναίων. Γι’ αυτό και εκείνος είναι ο μεγάλος μαθητής και εγώ ο μικρός δάσκαλος.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οφτό κλέφτικο για τη Μεγάλη Κυρία

Οι προσπάθειες, οι προσφορές και οι πράξεις αγάπης για να σωθεί και να εξοφληθεί το γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας, το Αντώνης Παπαδόπουλος, συνεχίζονται! Ο Σύνδεσμος

Μαρία Κυριάκου υποψήφια σχολική έφορος Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη: «Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία»

«Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία του Δήμου Λάρνακας-Λιβάδια-Ορόκλινης δημιουργώντας ένα καλύτερο μέρος μάθησης, εκπαίδευσης και εργασίας σεόσους εμπλέκονται στους χώρους του σχολείου»

error: Content is protected !!