Πρόωρες Προεδρικές Εκλογές (ξανα)ζητά ο Γιώργος Περδίκης

SkalaTimes Team

Στην εκπομπή “Από Μέρα σε Μέρα” του ΡΙΚ βρέθηκε ο Βουλευτής Γιώργος Περδίκης ο οποίος τόνισε την ανάγκη για πρόωρες Προεδρικές Εκλογές.
Κάτι που φαίνεται να μην άρεσε στον Χάρη Γεωργιάδη ο οποίος τον κατηγόρησε για λαϊκισμό.

“Την εισήγηση μας για πρόωρες βουλευτικες εκλογές την ψήφισε ο Δημοκρατικός Συναγερμός, την αποδέχτηκε ο Δημοκρατικός Συναγερμός σαν αρχή, όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές.
Εγώ λέω ότι σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, σε όλες τις δημοκρατίες, όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει τον προϋπολογισμό παραιτείται και βγαίνει μια άλλη, νέα, κυβέρνηση για να προχωρήσει η Δημοκρατία. Έτσι γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, σε όλα τα δημοκρατικά κράτη, γι’ αυτό έκανα αυτή την εισήγηση. Και ο κύριος Γεωργιάδης απάντησε πως αυτό είναι στα πλαίσια της πολιτικης και επιστημονικής φαντασίας! Ναι, ξέρω γιατί την απορρίπτουν την πρόταση αυτή, διότι αυτοί είναι γαντζωμένοι στην καρέκλα, για αυτή την καρέκλα αγωνίζονται και πολέμουν και μόνο για αυτήν, για να κάνουν αυτά που κάνουν, βλέπε χρυσά διαβατήρια κτλ.
Εγώ πάω και ένα βήμα παρακάτω και λέω, να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, να τον περάσουμε τον προϋπολογισμό, για όλους αυτούς τους λόγους που επικαλείστε, τους δημόσιους υπαλλήλους κτλ, να εξασφαλισουμε με τη ψήφο μας τον προυπολογισμό, νοουμένου όμως ότι την υλοποίηση αυτού του προϋπολογισμού θα την αναλαβει αυτός που θα επιλέξει ο κυπριακός λαός, μια νέα κυβέρνηση. Δεχεστε;
Και η απάντηση ήταν μια άγρια προσωπική επίθεση. Ιδού ο άνθρωπος!”

Σε επικοινωνία που είχε το SkalaTimes με τον κ. Περδίκη μας εξήγησε πως η πρόταση για πρόωρες προεδρικές εκλογές και το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν να γίνονται οι Προεδρικές εκλογές μαζί με τις Βουλευτικές, είναι μια σοβαρή προταση “και γιατί όχι, αφού αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες χώρες”.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από ένα μήνα, μετά τις αποκαλύψεις του Al Jazeera για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις είχαμε πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σε συνεργασία με την ανεξάρτητη βουλεύτρια Άννα Θεολόγου για αυτοδιάλυση της βουλής και κήρυξη πρόωρων εκλογών.
Τότε ο κ. Περδίκης είχε προτείνει «να ληφθεί απόφαση για διάλυση της βουλής στις 30 Οκτωβρίου και οι εκλογές να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου». Επίσης ο κ. Περδίκης τότε είχε πει για τον προϋπολογισμό «Εάν δεν εγκριθεί, τότε πέφτει και η κυβέρνηση».
Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Περδίκης τότε είχε τονίσει: “Να πάμε σε πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές ταυτόχρονα για να αποφασίσουν οι πολίτες αν θα διαχειρίζεται τις τύχες τους μια αποτυχημένη κυβέρνηση”.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!