Προτροπή προς τους καρκινοπαθείς να μην ακυρώνουν τις θεραπείες τους λόγω Covid-19

Στη φωτογραφία ο δρ Marc Wygoda, επικεφαλής του Ακτινολογικού Τμήματος Hadassah

Μεγάλη καμπάνια του Νοσοκομείου Hadassah του Ισραήλ

Ισχυρή προτροπή προς όλους τους καρκινοπαθείς να μην αναβάλλουν τις θεραπείες τους από φόβο μήπως κολλήσουν τον κορωνοϊό Covid-19, κάνουν οι ειδικοί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah στο Ισραήλ. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες οι γιατροί του Ογκολογικού Ινστιτούτου του Hadassah δημοσίευσαν βίντεο οκτώ λεπτών, εξηγώντας στους καρκινοπαθείς, γιατί πρέπει να συνεχίσουν τις θεραπείες τους.

«Ο καρκίνος είναι επικίνδυνη ασθένεια, σε πολλές περιπτώσεις πιο επικίνδυνη από τον Covid-19», τονίζει στο σχετικό βίντεο ο καθηγητής Aron Popovtzer, επικεφαλής του Ογκολογικού Ινστιτούτου Sharett του Hadassah, τονίζοντας «σας παρακαλώ συνεχίστε τις θεραπείες σας και εμπιστευθείτε τους γιατρούς σας».
Η καθηγήτρια Michal Lotem, επικεφαλής του Κέντρου Μελανώματος και Ανοσοθεραπείας του Hadassah, εξηγεί στο βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στα εβραϊκά και στα αραβικά, ότι όσοι υποβάλλονται σε ανοσοθεραπεία πρέπει να κατανοήσουν ότι η θεραπεία τους προκαλεί παρενέργειες που μοιάζουν πολύ με αυτές του κορωνοϊού, όπως η κούραση, οι πονοκέφαλοι ακόμα και οι πυρετοί.
Από την πλευρά του ο δρ Azzam Salah σημειώνει ότι «οι θεραπείες πρέπει να γίνονται στον προκαθορισμένο χρόνο. Μόνο αν έχετε μιλήσει με τον γιατρό σας, μπορείτε να παρακάμψετε, να διαφοροποιήσετε ή να καθυστερήσετε μία θεραπεία».
Εξάλλου ο δρ Marc Wygoda, επικεφαλής του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του Hadassah, αναφέρει στο βίντεο ότι «η ακτινοθεραπεία είναι από τις πιο κρίσιμες θεραπείες, η οποία μπορεί να νικήσει και οριστικά την ασθένεια, αλλά αυτό μπορεί μόνο να επιτευχθεί αν δεν διακόπτεται η ροή των θεραπειών». Λέει, επίσης, ότι «η ακτινοθεραπεία δεν μειώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, όμως αν χαθεί μία προγραμματισμένη θεραπεία αυξάνεται η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος τον Covid-19».
Ο ογκολόγος Jonathan Cohen συμβουλεύει τους καρκινοπαθείς που υποψιάζονται ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, να επικοινωνούν άμεσα και με τον ογκολόγο τους. Τη δήλωση αυτή ενισχύει περαιτέρω η ειδική στον καρκίνο του μαστού καθηγήτρια, Beatrice Uziely, προσθέτωντας ότι αν κάποιος καρκινοπαθής προσβληθεί από κορωνοϊό, υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές θεραπειών για τον καρκίνο, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να ενημερωθεί ο ογκολόγος, ώστε να είναι σε θέση να συμβουλεύσει τον ασθενή αναλόγως.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah στα Ιεροσόλυμα είναι κορυφαίο ιατρικό και νοσηλευτικό ίδρυμα στο Ισραήλ, το οποίο για παραπάνω από 110 χρόνια, χτίζει τα θεμέλια και καθορίζει τα πρότυπα του μοντέρνου συστήματος υγείας της χώρας. Η πλειοψηφία των ιατρικών ανακαλύψεων της χώρας, έχουν λάβει χώρα στο Hadassah University Hospital. Διαθέτει παραπάνω από 130 τμήματα και κλινικές, προσφέροντας προηγμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες για τον εγχώριο πληθυσμό όπως επίσης και για ένα σημαντικό αριθμό διεθνών πελατών.

H εταιρεία iMER (International Medical Evaluation and Referral) αποτελεί έναν παγκοσμίου εμβέλειας πάροχο Ιατρικών Υπηρεσιών. Είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah σε Κύπρο και Ελλάδα, προσφέροντας μοναδικές θεραπείες στα πλέον εξειδικευμένα και προηγμένα τεχνολογικά ιατρικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, από επιστήμονες πρωτοπόρους στην ειδικότητά τους.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!