Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τον ήλιο μας!

SkalaTimes

Κόντρα στο κλίμα των ημερών και με τον πανικό σκορπισμένο ανάμεσα μας, εμείς σήμερα σκεφτόμαστε θετικά και υπενθυμίζουμε κάποια οφέλη και ευλογίες που είναι εύκολο να βάλουμε μέσα στη ζωή μας, αφού υπάρχουν γύρω μας.

Με τον ήλιο πάνω από το κεφάλι μας (19 βαθμούς γράφει σήμερα το κινητό), είναι καλό να θυμηθούμε τα οφέλη από τη θάλασσα, (που ως τυχεροί διαθέτουμε στη πόλη μας τη Λάρνακα), τα οφέλη από τον ήλιο (που ευτυχώς στο νησί μας «έχει πάντα ήλιο», που λέει και το άσμα), αλλά και τα οφέλη από το κόκκινο κρασί.

ΘΑΛΑΣΣΑ
Ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον όρο «θαλασσοθεραπεία», προκειμένου να περιγράψει τις θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού. 
Η θάλασσα μπορεί να βοηθήσει σε θέματα υγείας (σώματος) αλλά και ψυχολογίας («υγεία της ψυχής»).
Τα ευεργετικά οφέλη της θάλασσας είναι πολλά, κάποιοι λένε πως η θάλασσα είναι ένας «φυσικός ιατρός» ο οποίος μάλιστα προσφέρει δωρεάν τις «υπηρεσίες» του προς τον άνθρωπο.

Υγεία
Το κολύμπι σε θαλασσινό νερό βελτιώνει την καρδιοαγγειακή λειτουργία του οργανισμού,αφού πρόκειται για ήπιας μορφής άσκηση, η οποία ενεργοποιεί ευχάριστα το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου. Έρευνες έχουν δείξει πως το κολύμπι βοηθάει το κυκλοφορικό σύστημα και βελτιώνει την πίεση και τον καρδιακό παλμό.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το θαλασσινό νερό περιέχει 104 ιχνοστοιχεία και μέταλλα, ακριβώς τα ίδια με του ανθρώπινου οργανισμού και μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλει στην αποτοξίνωση μας.
Ψυχολογία
Το νερό έχει χαλαρωτικές ιδιότητες καθώς τα ιχνοστοιχεία που περιέχει επιτρέπουν στον οργανισμό να προσλαμβάνει περισσότερο καθαρό οξυγόνο. Ο ήχος των κυμάτων βοηθάει και αυτός στη χαλάρωση καθώς βοηθάει το νου να ησυχάσει.
Ομορφία
Τα άλατα της θάλασσας είναι αποτοξινωτικά και καλλωπιστικά για το δέρμα. Τα φύκια περιέχουν σημαντικές ενυδατικές και συσφικτικές ιδιότητες. Η δε λάσπη της θάλασσας περιέχει πλούσια μεταλλικά στοιχεία, που βοηθούν στη σύσφιξη της επιδερμίδας.

ΗΛΙΟΣ
Επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν τις ευεργετικές επιδράσεις των ηλιακών ακτίνων στην ανθρώπινη υγεία. Μια σωστή δόση ηλιοφάνειας μας κάνει να ζούμε περισσότερο, να είμαστε πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι.
Το φως του ήλιου μπορεί να μας προστατεύσει από παχυσαρκία, καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια, άσθμα και σκλήρυνση κατά πλάκας. Παράλληλα, ενισχύει τη λίμπιντο και γενικά την ψυχική διάθεση.
Με τον ήλιο αυξάνεται η παραγωγή της βιταμίνης D η οποία βοηθά στο χτίσιμο υγιών οστών και δοντιών και μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο του εντέρου.
Η έκθεση στον ήλιο κάνει το σώμα να παράγει περισσότερο μονοξείδιο του αζώτου (νιτρικό οξείδιο ή ΝΟ), μια χημική ουσία που διατηρεί σε φόρμα τις αρτηρίες.
(Θεωρούμε αυτονόητο να αναφέρουμε «με μέτρο και με προστασία αντηλιακή κρέμα»).

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
Το κόκκινο κρασί διαθέτει πολλά οφέλη για την υγεία (με μέτρο πάντα βέβαια, δεν είναι ανάγκη να καταλήξουμε αλκοολικοί, διότι εκεί πρόκειται για πρόβλημα και εχθρό της υγείας μας).
Τα οφέλη λοιπόν του κόκκινου κρασιού σύμφωνα με τους ειδικούς:
1. Μας βοηθά να χάσουμε κιλά αφού ενεργοποιεί ένα γονίδιο το οποίο προλαμβάνει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων.
2. Ενυδατώνει τον εγκέφαλο και μπορεί να αποτρέψει την άνοια και τις εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου.
3. Μειώνει τις φλεγμονές, προλαμβάνει τη σκλήρυνση των αρτηριών, αναστέλλει την πήξη του αίματος και κατά συνέπεια ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.
4. Θεραπεύει τη μόλυνση των ούλων.
5. Καταπολεμά την κόπωση.
6. Καθαρίζει τον ουρανίσκο.
7. Μειώνει την χοληστερόλη.
8. Βοηθάει την καρδιά μας αφού το κόκκινο κρασί περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση των θρόμβων του αίματος, προλαμβάνει το σχηματισμό τους και προστατεύει τους ιστούς που συνθέτουν τα αιμοφόρα αγγεία σας. Επομένως, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την καρδιαγγειακή μας υγεία.
9. Βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων.

(Εμένα πάντως η δικιά μου γιαγιά έπινε ένα ποτηράκι κουμανταρία κάθε βράδυ και πέθανε στα 80 της -ξαφνικά, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας-, όμορφη και με επιδερμίδα απίστευτη για την ηλικία της).

Υ.Γ Το «κλασικό» βέβαια τραγούδι της Μαρινέλας λέει λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου.
Για το «αγόρι» δεν έχουμε και πολλά να πούμε, είναι ένα δύσκολο θέμα, που όσο και να έχουμε εντρυφήσει στην Carrie Bradshaw, παραμένει αίνιγμα. Ειδικά σε αυτή τη πόλη που ζούμε. Γι αυτό, ας απολαύσουμε τον ήλιο, τη θάλασσα και το καλό κόκκινο κρασί!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!