Κωδικός ΠΑΡΕΑ….

Την στήλη γράφει και επιμελείται η εκπαιδευτικός και βραβευμένη συγγραφέας Αναστασία Ξενοφώντος Γαϊτάνου

———————————————–

Αυτή τη φορά φιλοξενούμε όχι ένα μα δύο βιβλία.
Πρόκειται για τα αδελφάκια, «Κωδικός ΠΑΡΕΑ: Μυστήριο στο σχολείο» και «Κωδικός ΠΑΡΕΑ: Το μυστήριο της παράξενης βροχής»

Ταυτότητα Βιβλίων:
«Κωδικός ΠΑΡΕΑ: Μυστήριο στο Σχολείο» από τις  Εκδόσεις Επιφανίου
«Κωδικός ΠΑΡΕΑ: To Μυστήριο της παράξενης βροχής» από τις  Εκδόσεις Πατάκη.
Συγγραφείς: Ανθή Πειραία και Φυτούλα Βακανά
Εικονογράφος: Σάντρα Ελευθερίου

Είμαι τόσο χαρούμενη που τα φιλοξενώ στη στήλη μου αφού θα μιλήσουμε για μυστήρια. Λατρεύω τα μυστήρια!

-Να  υποθέσω ότι στις συγγραφείς σας αρέσουν τα μυστήρια. Ποιο άραγε είναι το μυστήριο της κάθε μιας;

Μυστήριο στο σχολείο: Θα μιλήσω πρώτος αφού είμαι και ο μεγαλύτερος. Μμμ, εγώ θα σας πω για το μυστήριο της Ανθής που τη γνωρίζω κάπως καλύτερα. Απ’ όσο γνωρίζω από παιδί της άρεσε να διαβάζει βιβλία μυστηρίου και περιπέτειας. Το δικό της μυστήριο είναι το ίδιο το γεγονός ότι γράφει, κι ότι κάποιος θέλει να διαβάσει αυτό που γράφει. Και μεγαλύτερο μυστήριο αποτελεί το γεγονός ότι έχει βρει και την καλύτερη παρέα για να γράφουν μαζί.

Το μυστήριο της παράξενης βροχής: Τώρα ήρθε η σειρά μου να μιλήσω. Για τη Φυτούλα μυστήριο αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο έρχονται στη ζωή μας, την κατάλληλη στιγμή, οι σωστοί άνθρωποι για να μοιραστούμε μαζί τους μυστικά, γέλια και ερωτήματα που μας απασχολούν. Αν είμαστε τυχεροί, οι άνθρωποι αυτοί μένουν για πάντα κοντά μας, όσο μακριά και αν βρίσκονται στην πραγματικότητα. Μας βοηθούν να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι. Μαντέψατε ποιοι είναι αυτοί; Μα φυσικά οι φίλοι μας!

-Κωδικός ΠΑΡΕΑ. Τι σημαίνουν αυτά τα αρχικά;

Αυτή είναι η πιο συχνή ερώτηση που μας κάνουν οι αναγνώστες μας! Θέλουμε πάρα πολύ να σας απαντήσουμε, αλλά δυστυχώς αυτό είναι αδύνατον! Έχουμε δεσμευτεί να μην αποκαλύψουμε ποτέ τι αντιπροσωπεύουν  τα αρχικά Π.Α.Ρ.Ε.Α. Έχουμε υπογράψει συμβόλαιο, έχουμε δώσει τον λόγο μας, έχουμε φιλήσει… Το πιάσατε το νόημα!

Επ! Ένα λεπτό! Υπάρχει μόνο μία περίπτωση στην οποία δικαιούμαστε να δώσουμε αυτή την πληροφορία. Αν κάποιος αναγνώστης μαντέψει σωστά και τις 5 λέξεις, τότε, υπάρχει η δυνατότητα να του/της επιβεβαιώσουμε ότι βρήκε τη σωστή απάντηση!

-Προκαλείτε λοιπόν τους αναγνώστες. Πολύ ενδιαφέρον. Είμαι σίγουρη ότι κάποιοι θα το τολμήσουν. Τώρα θα σας ζητήσουμε να μας παρουσιάσετε τα μέλη αυτής της περιβόητης Παρέας.

Η παρέα μας αποτελείται από τέσσερα παιδιά. Τρία αγόρια και ένα κορίτσι, με διαφορετικά ταλέντα και ικανότητες το καθένα. Η Σόφη είναι έξυπνη, λογική και η πιο οργανωτική από την παρέα. Τα αγόρια την ακούν και σέβονται τη γνώμη της. Ο Ευγένιος είναι ο εφευρέτης της παρέας. Συνεχώς κατασκευάζει εφευρέσεις που βοηθούν την παρέα στη λύση των μυστηρίων. Ο Αλέξης είναι αθλητικός, τολμηρός και αρκετά παρορμητικός. Και τέλος ο Αχιλλέας είναι ο καλλιτεχνικός τύπος που ζωγραφίζει πολύ καλά, αλλά είναι και συνεχώς αφηρημένος.

-Στις σελίδες σας βλέπουμε το καλό να μάχεται το κακό. Ποιο είναι το μήνυμα που επιθυμείτε να δώσετε στα παιδιά όσο αφορά τη μάχη εναντίον του κακού;

Νομίζω το μήνυμα που μπορεί κάποιος να πάρει διαβάζοντας μας είναι  ” ισχύς εν τη ενώση”. Τίποτα δεν είναι ανίκητο κι ότι η δύναμη της παρέας μπορεί να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια.

Επίσης να πιστεύετε στον εαυτό σας και να είστε ειλικρινείς απέναντι του. Μπορεί το να κάνετε το καλό να φαίνεται η πιο δύσκολη επιλογή σε μια δεδομένη στιγμή, αλλά να θυμάστε ότι το καλό πάντα νικά στο τέλος!

-Σπουδαία τα μηνύματά σας. Τώρα θα θέλαμε να κάνετε μια βουτιά στις σελίδες σας και να διαλέξετε το αγαπημένο σας απόσπασμα.

Μυστήριο στο σχολείο: Δεν νομίζω ότι έχω αγαπημένο απόσπασμα. Υπάρχουν όμως κεφάλαια που μου αρέσουν όπως είναι το κεφάλαιο όπου η παρέα ψάχνει για στοιχεία στο σπίτι του διευθυντή. Σε εκείνο το κεφάλαιο φαίνονται ξεκάθαρα τα ταλέντα και οι χαρακτήρες των ηρώων μας.

Το μυστήριο της παράξενης βροχής: Αγαπώ πολύ τη στιγμή που τα παιδιά της παρέας, καθισμένα σε ένα τρενάκι, ξεναγούνται στο Εργοστάσιο της Ομπρέλας. Εκεί ο αναγνώστης μου θα βρει τις πιο παράξενες, ευρηματικές και πρωτότυπες ομπρέλες που εκτίθενται σε αυτό το εργοστάσιο. Από την ομπρέλα-καμουφλάζ που σε βοηθάει να γίνεσαι ένα με το περιβάλλον γύρω σου, μέχρι την ομπρέλα Ολλανδίας, που είναι φτιαγμένη αποκλειστικά με πανέμορφες τουλίπες και τόσες άλλες.

-Σας ευχαριστούμε πολύ που μας κάνατε την τιμή να μας παρουσιάσετε κάποια από τα μυστικά σας.

Εμείς σας ευχαριστούμε.

—————————————————————————–

Ενδιαφέρουν κι αυτά:

* Η Φυτούλα Βακανά και η Ανθή Πειραία 

κατάγονται από την Λεμεσό και τη Λευκωσία, αντίστοιχα. Από κορίτσια θυμούνται τον εαυτό τους να κρατά ένα βιβλίο αγκαλιά και να ονειρεύεται. Γνωρίστηκαν κάπου το 1999 όταν είχαν ως κοινή αποστολή τους να μεταφέρουν μια λευκή δισκέτα υψίστης σημασίας. Αφού συνταξίδεψαν, συγκατοίκησαν και συνέφαγαν τόνους σοκολάτας με μεγάλη επιτυχία, αποφάσισαν να συγγράψουν.

*Δραστηριότητες για τα παιδιά

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!