Άννα Κωστή: “Για μένα η ζαχαροπλαστική είναι ο τρόπος που εκφράζομαι”

To SkalaTimes απέκτησε μια νέα στήλη, «Humans of Larnaka» (σύντομα σε blog), εμπνευσμένη από το photoblog (και μετέπειτα βιβλίο)που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2010 στην Νέα Υόρκη ο φωτογράφος Brandon Stanton, «Humans of New York».
Στο Humans of Larnaka παρουσιάζονται άνθρωπο της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, γνωστοί, άγνωστοι, όλοι. Γιατί όλοι έχουν κάτι να πουν.

Σήμερα στη στήλη μας η 15χρονη Άννα Κωστή η οποία εδώ και δύο χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την ζαχαροπλαστική.

«Αποφάσισα να ασχοληθώ με την ζαχαροπλαστική «επίσημα» το 2018 όταν ήμουν 13 χρονών, αν και ασχολούμουν με αυτή από πολύ πιο πριν…
Η μάμα μου ήταν η «πηγή έμπνευσης» μου, όταν έφτιαχνε γλυκά καθόμουν δίπλα της και πολλές φορές, αν και παιδί που ήμουν, την βοηθούσα.
Παρακολούθησα κάποια σεμινάρια ζαχαροπλαστικής στη Λευκωσία και κάποια μαθήματα στη Λάρνακα.
Φοιτώ σε ιδιωτικό σχολείο και έχω ήδη αποφασίσει πως θα σπουδάσω ζαχαροπλαστική είτε στην Αγγλία είτε στη Γαλλία.
Με ρωτούν συχνά πως προλαβαίνω το σχολείο, την ζαχαροπλαστική, κτλ και η απάντηση είναι πως χωρίζω τον χρόνο μου σωστά και οργανωμένα και έτσι προλαβαίνω να τα κάνω όλα.
Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω νέες συνταγές και να πειραματίζομαι.
Για μένα η ζαχαροπλαστική είναι ο τρόπος που εκφράζομαι και αφήνω τη φαντασία μου ελεύθερη για να δημιουργώ και να προσφέρω γλυκά στο κόσμο που να τους μένουν αξέχαστα.
Η αλήθεια είναι πως έχω κάποιους ζαχαροπλάστες ως «είδωλα» όπως την Georgia Green,την Cupcake Jemma και άλλους.
Με την μαγειρική δεν ασχολούμαι καθόλου, δεν με «τραβάει».
Ονειρεύομαι στο μέλλον όταν μεγαλώσω να ανοίξω μια δική μου αλυσίδα από ζαχαροπλαστεία και να μπω κριτής σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές.
Η Λάρνακα είναι η πόλη μου, εδώ ζω, μου αρέσει η Λάρνακα μας, που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα. Θα ήθελα να είχε περισσότερες ευκαιρίες σε διάφορους τομείς όπως έχουν οι μεγαλούπολεις του εξωτερικού. Πχ θα ήθελα να είχε περισσότερες ευκαιρίες για διαγωνισμούς ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής κτλ, γενικότερα δραστηριότητες που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν εμάς του νέους και να μας πεισμώσουν να βάλουμε στόχους για να κερδίσουμε, να διαγωνιστούμε κτλ.
Ομολογώ πως θα ήθελα πολύ να πήγαινα στο Bake off Greece, αν γίνει δεύτερος κύκλος».

Περισσότερα για την ζαχαροπλαστικής της  Άννα στο FB Page της: https://www.facebook.com/bakingsecretsbyanna/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οφτό κλέφτικο για τη Μεγάλη Κυρία

Οι προσπάθειες, οι προσφορές και οι πράξεις αγάπης για να σωθεί και να εξοφληθεί το γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας, το Αντώνης Παπαδόπουλος, συνεχίζονται! Ο Σύνδεσμος

Μαρία Κυριάκου υποψήφια σχολική έφορος Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη: «Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία»

«Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία του Δήμου Λάρνακας-Λιβάδια-Ορόκλινης δημιουργώντας ένα καλύτερο μέρος μάθησης, εκπαίδευσης και εργασίας σεόσους εμπλέκονται στους χώρους του σχολείου»

error: Content is protected !!