Παρασκευή Αναστασίου: “Νοιώθω τυχερή και ευλογημένη που μου δόθηκαν σημαντικοί ρόλοι”

Μετά τις σπουδές της στο Εθνικό Θέατρο, εργάστηκε σε κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια, στο θέατρο της πόλης της, στο θέατρο ΣΚΑΛΑ και της δόθηκαν σημαντικοί ρόλοι τους οποίους υποδύθηκε με σεβασμό και αγάπη προς το επάγγελμα της ηθοποιού.
Σήμερα την βρίσκουμε στο θεατρικό σανίδι να μας μιλάει για τη «σημασία του να είσαι σοβαρός».
Η ηθοποιός Παρασκευή Αναστασίου,μιλάει για πρώτη φορά στο SkalaTimes με αφορμή της αξιόλογη παράσταση του Όσκαρ Ουάιλντ  που προβάλλεται αυτή την περίοδο από το θέατρο ΣΚΑΛΑ.

 

Της Γιώτας Δημητρίου

 

Παρασκευή η δική σου σχέση με το θέατρο και την τηλεόραση πότε ξεκίνησε και πώς;
Η δική μου σχέση με το θέατρο και την τηλεόραση ξεκίνησε αμέσως μετά τις σπουδές μου στο Εθνικό Θέατρο. Δούλεψα ένα χρόνο στην Ελλάδα και επιστρέφοντας Κύπρο ξεκίνησα με παιδικό θέατρο και κύρια σκηνή στο θέατρο ΣΚΑΛΑ και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ. Νοιώθω τυχερή και ευλογημένη που μου δόθηκαν σημαντικοί ρόλοι από την αρχή της καριέρας μου καθώς και σε όλη μου την επαγγελματική διαδρομή. Συνάντησα και δούλεψα με ανθρώπους, «τέρατα του θεάτρου» που μου έμαθαν πολλά και που ακόμα τα κουβαλώ σαν φυλακτό.

Ποια θεατρική ή τηλεοπτική σου δουλειά ξεχωρίζεις μέχρι σήμερα και γιατί;
Αγαπώ όλεςτις θεατρικές και τηλεοπτικές δουλειές μου. Ο ρόλος όμως που αποτέλεσε σταθμό για μένα ήταν η «Μαλού» στην «Αίγια Φούξια». Ήταν ένας ρόλος ανατρεπτικός και γεμάτος προκλήσεις, καλέστηκα να υποδυθώ κάτι που δεν είχα ξανακάνει ποτέ.Τον αγάπησα από την πρώτη στιγμή γιατί τσαλακώθηκα, αφέθηκα, ταξίδεψα…

Πόσο δύσκολο είναι να ασκείς το επάγγελμα του ηθοποιού στη Κύπρο και δη στη Λάρνακα και γιατί;
Όλα τα επαγγέλματα έχουν δυσκολίες, δεν είμαι άνθρωπος όμως που μιζεριάζω και ούτε τα βάζω κάτω. Λατρεύω την δουλειά μου και όσες δυσκολίες και αν συναντήσω τις αντιμετωπίζω και προχωρώ… Επέλεξα να γίνω ηθοποιός και πάντοτε θα προσπαθώ να τιμώ το επάγγελμα μου δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό.

Που σε βρίσκουμε επαγγελματικά αυτό τον καιρό;
Στο Θέατρο ΣΚΑΛΑ, στην παράσταση «Η σημασία να είσαι σοβαρός».

Μίλησε μας λίγο γι αυτή την νέα παράσταση του Θεάτρου ΣΚΑΛΑ και πες μας γιατί να έρθει κάποιος να το δει το έργο αυτο.
«Η σημασία να είσαι σοβαρός» είναι ένα αιχμηρό και παιγνιώδες κείμενο του Όσκαρ Ουάιλντ  που εκθέτει τον καθωσπρεπισμό και τον πουριτανισμό που χαρακτηρίζουν την εποχή του, κάθε εποχή, το σήμερα.
Το έργο μέσα από ανάλαφρη διάθεση εξετάζει, θέτει ερωτήματα και ανατρέπει απόψεις πάνω σε βασικά κοινωνικά και πολιτικά θέματα, όπως  ο γάμος, οι σχέσεις των φύλων, η οικογένεια, οι παράγοντες που καθορίζουν την κοινωνική θέση του ανθρώπου και εξασφαλίζουν τα προνόμια του. Η κωμωδία χαρακτηρίζεται από καυστική σάτιρα που διακωμωδεί έξυπνα συμπεριφορές και καταστάσεις και διανθίζεται με σπινθηροβόλους και ιδιοφυείς διαλόγους.
Θεωρώ ότι είναι ένα έργο που όλοι πρέπει να τιμήσουν, πρώτον γιατί είναι ένα σπουδαίο έργο, διαχρονικό και απίστευτα ευχάριστο και δεύτερον γιατί όλοι οι Συντελεστές βάλαμε μεράκι, αγάπη και πολύ δουλειά.  Το θέατρο είναι τροφή και εγκεφαλική και συναισθηματική και βοηθά στην εξέλιξη και την παιδεία του κάθε ανθρώπου. 

Να αναφέρουμε τους συντελεστές της παράστασης;
Βεβαίως! Σκηνοθεσία: Μόνικα Μελέκη, Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Αχιλλέως.
Μουσική: Χρίστος Ανδρέου, Χορογραφία: Φαίδρα Καραβοκύρη Ζένιου
Στη σκηνή είμαστε: εγώ, ο Σοφοκλής Κασκαούνιας, η Δώρα Δημητρό, ο Δημήτρης   Χ”Παύλου, η Μαρία Μεσαρίτη, η Γιώτα Ηλία, ο Στέφανος Κασάπη και Φοίβος Γεωργιάδης.
Η Πρεμιέρα έγινε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, οι Παραστάσεις είναι κάθε Σάββατο στις 8.30μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 6.30μ.μ. (μέχρι 8 Μαρτίου 2020), στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ,φυσικά.  Επίσης, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου η ώρα 8.00μ.μ. θα βρεθούμε στο Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας στο πλαίσιο του θεσμού «Τρίμηνο θεατρικών παραστάσεων Δήμου Αγίας Νάπας».

Πέρα από το επάγγελμα της ηθοποιού εργάζεσαι και στον Δήμο Λάρνακας. Πώς τα συνδυάζεις;
Εργάζομαι και στο γραφείο των Πολιτικών Γάμων του Δήμου Λάρνακας και θεωρώ ότι με καλή διάθεση, θέληση, αγάπη και τρομερή οργάνωση σε αυτό που κάνεις όλα συνδυάζονται.

Τι χρειάζεται η Λάρνακα μας σήμερα γενικά και τι χρειάζεται πολιτιστικά;
Η Λάρνακα χρειάζεται να αγαπήσει το θέατρο πιο πολύ, να το εκτιμήσει και να μας το δείξει εμπράκτως γεμίζοντας τις θέσεις των θεατών σε κάθε παράσταση. Θεωρώ ότι αν εμείς αγκαλιάσουμε το θέατρο θα παρασύρουμε και τους έφηβους …

Τέλος, λένε πως ηθοποιός σημαίνει φως. Τι άλλο σημαίνει ηθοποιός σύμφωνα με τη δική σου άποψη;

Ηθοποιός για μένα σημαίνει φως που έχει χρέος να μεταλαμπαδευτεί, στον θεατή. Να οδηγήσει τον θεατή σε κόσμους μαγικούς, να τον διασκεδάσει, να τον προβληματίσει…….με την τέχνη του ο ηθοποιός έχει ευθύνη να συμβάλλει ταυτόχρονα στη διάπλαση του ήθους των ανθρώπων και μέσω της ενσάρκωσης ενός χαρακτήρα, ενός ρόλου, να διδάξει το κοινό και να του προσφέρει πνευματική τροφή.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!