Αντώνης Καλομοιράκης: «Ο Χάρης Ρώμας είναι μια μορφή που με έχει επηρεάσει καλλιτεχνικά πολύ πριν τον γνωρίσω»

 

Ευτυχισμένος δηλώνει ο Αντώνης Καλομοιράκης που δουλεύει με μία μορφή που τον έχει επηρεάσει καλλιτεχνικά. Αλλά και ακόμα πιο ενθουσιασμένος μιας και ένα από τα θεατρικά που έχει γράψει ετοιμάζεται να παιχτεί στο θέατρο Ελπίδας. Ο ίδιος όμως δηλώνει πως φοβάται να ασχοληθεί με την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων. Ένας χαρούμενος άνθρωπος που θέλει να θυμίζει στους άλλους πως η ζωή δεν είναι μίζερη. Αυτό έκανε και με μας στην συνέντευξη που μας έδωσε. Mε αφορμή το θεατρικό του, αλλά και τη συμμετοχή του στο «Καφέ της Χαράς», είχαμε τη χαρά να κουβεντιάσουμε μαζί του.

 

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

 

Αντώνη θα ήθελα να αρχίσουμε την συζήτησή μας λέγοντας μας για το που βρίσκεσαι θεατρικά αυτόν τον καιρό;
Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά βρίσκομαι στη θεατρική σκηνή Αθηναΐς στο πλευρό του Χάρη Ρώμα με την παράσταση “ο βαφτιστικός της κυρίας”. Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που μια τόσο καλοδουλεμένη και προσεγμένη σε όλα τα επίπεδα δουλειά αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο και πήρε το πάσο για να συνεχίσει και φέτος.

Πώς νιώθεις που συνεργάζεσαι με τον Χάρη Ρώμα στο «Καφέ της χαράς» στον Αντ1 Ελλάδας;
Νιώθω ευτυχισμένος. Και δεν το λέω για να πλέξω το εγκώμιο ή να απαντήσω γραφικά όπως συνηθίζεται σε συνεντεύξεις. Νιώθω ευτυχισμένος, γιατί ο Χάρης Ρώμας είναι μια μορφή που με έχει επηρεάσει καλλιτεχνικά πολύ πριν τον γνωρίσω. Υπήρξα και συνεχίζω να είμαι μεγάλος του θαυμαστής. Ανήκω στη γενιά που έβλεπε “Κωνσταντίνου και Ελένης” και “καφέ της Χαράς” γυρνώντας απ’ το σχολείο. Τότε δεν υπήρχε ακόμα youtube και θυμάμαι γράφαμε σε κασέτες τα επεισόδια για να τα βλέπαμε ξανά και ξανά. Σκέψου λοιπόν πόσο ευτυχισμένος μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος που δουλεύει με τον άνθρωπο που τον ενέπνευσε να κάνει αυτή τη δουλειά. Είναι πολύ βαθύ αυτό, που σου λέω.

Πες μου ένα σημαντικό σχόλιο που σου έχει κάνει.
Μου λέει κατά καιρούς διάφορα. Γενικά είναι ένας άνθρωπος, που δεν τσιγκουνεύεται τον καλό λόγο.  Αυτό που μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση είναι το πόσο πολύ πιστεύει σε μένα. Κάποιες φορές αναρωτιέμαι ακόμα κι εγώ ο ίδιος αν πιστεύω σε μένα τόσο πολύ!

Είναι αλήθεια ότι έχεις γράψει και δικά σου θεατρικά έργα;
Ναι, είναι αλήθεια. Αγαπάω πολύ τη γραφή. Σχεδόν ισότιμα με την υποκριτική, παρότι είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες διαδικασίες. Έχω γράψει 4 θεατρικά έργα. Οι τίτλοι τους είναι οι εξής: “Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο”, “Πρώτη φορά μου ξανασυμβαίνει”, “Φίλοι α..θάνατοι” και “οι Διωγμένοι”.

Τι σε εμπνέει αλήθεια;
Η ζωή. Μου αρέσει πολύ να παρατηρώ τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Αυτές πυροδοτούν τη σκέψη μου και τη δημιουργική μου διάθεση.

Αν και πολύ μικρός έχεις συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.
Αλήθεια είναι. Και εύχομαι να είναι πάρα πολλές ακόμα! Κάθε φορά που παίζω νιώθω σα να ‘ναι η πρώτη μου φορά. Και έτσι διατηρώ τη δημιουργική μου διάθεση ακμαιότατη.

Αλήθεια πόσους ρόλους έχεις υποδυθεί μέχρι στιγμής;
Δεκαπέντε;

Θα ήθελες να κάνεις μια δική σου εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων;
Ναι, αλλά όχι στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν θέλω να μάθω καλά αυτή τη δουλειά και να αφοσιωθώ πλήρως στο παίξιμο και τη γραφή. Έχω την αίσθηση ότι τα καθήκοντα, οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις που έχει μια τόσο σοβαρή κατάσταση, όπως έχει μια εταιρεία παραγωγής ίσως μου μετατρέψει το “αθώο” μου συναίσθημα, που είναι συγκεντρωμένο στο πώς να αποδώσω καλά ένα ρόλο, σε μια στρεσογόνα κατάσταση που θα μετράει θεατές και εισιτήρια. Θέλω να ανδρώσω, να ωριμάσω περισσότερο ώστε να πάρω συνειδητά μια τέτοια απόφαση καθώς και το ρίσκο των συνεπειών της.

Θα σε δούμε να φτιάχνεις και καφέ στο “καφέ της Χαράς”;
Καφέ πιθανώς δε θα με δείτε να φτιάχνω. Θα με δείτε όμως σίγουρα να συλλαμβάνω κόσμο και κοσμάκη. Υποδύομαι τον αστυνόμο Μπρίλη, το καινούριο λαγωνικό του Κολοκοτρωνιτσίου, που πάει πάντα με το γράμμα του νόμου.

Γενικά είσαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να δίνει χαρά;
Πολύ! Μου αρέσει να τονώνω την αυτοπεποίθηση των άλλων. Μου αρέσει να τους θυμίζω ότι η ζωή δεν είναι μια μιζέρια, βρε αδερφέ. Είναι ωραία! Και εσύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο να τη δεις ή να την κάνεις ωραία. 

Τις περιοδείες των παραστάσεων πώς τις αντιμετωπίζεις;
Τις λατρεύω! Γιατί κάνω φίλους σε πολλά και διαφορετικά μέρη. Φίλους με τους οποίους κρατάμε επαφή. Κανονικότατη!

———————————————————————————–

Φωτογραφίες συνέντευξης, από το προφίλ του καλλιτέχνη στο facebook

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!