Γιώργος Προκοπίου  : Ένας ταξίαρχος στην βουλή

 

Της Στέλλας Παπά

Για ένας ταξίαρχο που αγαπά την Πατρίδα και έχει έντονη επιθυμία να προσφέρει στην κοινωνία δεν ήταν καθόλου δύσκολη η προσαρμογή στην βουλή, μιας και όπως ο ίδιος λέει το επάγγελμα του βουλευτή και του στρατιωτικού έχουν πολλά κοινά , αν και στον στρατό η πειθαρχία είναι πιο εύκολη. Ένας άνθρωπος που θεωρεί υπέρτατο αγαθό την υγεία και που θα επιθυμούσε να καταγράψει κάποια στιγμή τις σκέψεις που έχει για τα  βιώματα της γενιάς του. Οι οικογενειακές στιγμές τον κάνουν να χαμογελά μιας και είναι άνθρωπος που του αρέσει να τον φροντίζουν αλλά και να φροντίζει τους άλλους. Η στήλη μας σήμερα κουβεντιάζει με τον Βουλευτή της πόλης μας Γιώργο Προκοπίου

Κύριε Προκοπίου μου πόσο εύκολη η μετάβαση από το επάγγελμα του στρατιωτικού σε αυτό του βουλευτή; 
Λόγω, του δύσκολου και σκληρού επαγγέλματός μου, της πολύχρονης υπηρεσίας και εμπειρίας μου, ως Αξιωματικός του Στρατού (φθάνοντας στο βαθμό του Ταξίαρχου ε.α.), της αγάπης μου προς την Πατρίδα, το μεγάλο μου ενδιαφέρον για κοινωνική προσφορά και λόγω του χαρακτήρα μου, ήταν αυτά τα εχέγγυα που με βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό και προσαρμόστηκα αρκετά γρήγορα και έτσι ήταν πολύ πιο εύκολη η μετάβασή μου από το επάγγελμα του Στρατιωτικού, σε αυτό του Βουλευτή.

Αλήθεια έχει κοινά η βουλή με το στρατό ; 
Βέβαια υπάρχουν κοινά. Θεωρώ ότι το κυριότερο κοινό που έχουν Στρατός και Βουλή, είναι η προάσπιση των συμφερόντων της Πατρίδας και του λαού μας.
Στην περίπτωση του Στρατιωτικού, υπηρετείς και προασπίζεσαι την Πατρίδα, για τα δίκαιά της, την ενίσχυση και την αμυντική θωράκισή της, καθώς επίσης συμβάλλεις για την ασφάλεια του λαού.
Στην περίπτωση του Βουλευτή, ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού, πρέπει να τον υπηρετείς και να προασπίζεις τα συμφέροντά του, να είσαι κοντά στον κόσμο και να συμβάλλεις για την ευημερία του.  Όσον αφορά την Πατρίδα, να ψηφίζεις τέτοιους νόμους, που να συμβάλλουν στην προάσπιση των συμφερόντων του Τόπου μας.

Που είναι πιο εύκολο να πειθαρχεί κάποιος ; 
Σίγουρα, στον Στρατό.
Πιστεύω ότι η πειθαρχία, είναι ο βασικός πυλώνας επιτυχίας, ενός συνόλου ανθρώπων, μιας επιχείρησης, ενός οργανισμού και γενικά στον καθένα μας. Εξού και στο Στράτευμα, η απειθαρχία θεωρείται σοβαρό παράπτωμα και τιμωρείται παραδειγματικά.

Κάθε πρωί που ξυπνάτε ποια η πρώτη σας σκέψη; 
Να μην ακούσω δυσάρεστες ειδήσεις.
Έχω ακούσει, έχω δει και ιδίως βιώσει πολλά σοβαρότατα προβλήματα υγείας συνανθρώπων μας και όλοι μας πρέπει να εμπεδώσουμε, ότι το υπέρτατο αγαθό στη ζωή μας, είναι η υγεία και πρέπει να το θυμόμαστε καθημερινώς και να ευχαριστούμε το Θεό που μας το χαρίζει αυτό.

Ποιος ο αγαπημένος σας ζωγράφος ; 
Δεν είναι ένας. Είναι πολλοί. Και ξένοι και Έλληνες και Κύπριοι ζωγράφοι, που έχουν επιδείξει μια αξιοθαύμαστη γκάμα έργων.
Προσωπικά, μου αρέσουν οι όμορφοι και εντυπωσιακοί πίνακες έργων, από νέους Κύπριους ζωγράφους, ανεξάρτητα αν δεν είναι ευρέως γνωστοί ή επώνυμοι και πιστεύω ότι έχουν πολλά να προσφέρουν στην εικαστική τέχνη του Τόπου μας.

Ποια η πιο περίεργη συνήθεια σας ; 
Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχω κάποια περίεργη συνήθεια. Αντίθετα θεωρώ ότι οι συνήθειες μου, κυμαίνονται στα φυσιολογικά πλαίσια, όπως όλου του  κόσμου.

Είστε από αυτούς που τους αρέσει να τον περιποιούνται ή τους Περιποιείστε εσείς; 
Θεωρώ ότι είναι αμφίδρομες οι διαπροσωπικές σχέσεις, επομένως απαντώ, ότι μου αρέσουν και τα δύο.

Ποιά η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια; 
Πριν είκοσι μέρες περίπου, όταν επέστρεψα από ένα βεβαρυμμένο πρόγραμμα και βρήκα στο σπίτι τα 6 μου εγγονάκια να με περιμένουν και παίζοντας μαζί τους, ο μεγαλύτερος εγγονός μου (10 χρονών), επέμενε και μας είπε με το δικό του τρόπο ένα ανέκδοτο, ομολογουμένως έξυπνο και πετυχημένο, το οποίο μας έκανε και ξεσπάσαμε στα γέλια.

Θα θέλατε να γράψετε ένα βιβλίο και αν ναι ποιο θέμα θα είχε; 
Θα με ενδιέφερε κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, αν όχι βιβλίο, να γράψω κάποια πράγματα – σκέψεις που έχω, οι οποίες ως θέμα να έχουν, τα  βιώματα που έζησε η δική μας η γενιά, αναφορικά με την αντίληψη και τα πιστεύω, για την προσφορά και τις υπηρεσίες που ανιδιοτελώς θα πρέπει δίνουμε τόσο στον συνάνθρωπό μας, αλλά και στην Πατρίδα (υπό το πρίσμα της στρατιωτικής πλευράς), σε σύγκριση με την σημερινή πραγματικότητα.

Μια ερώτηση που σας κάναν τελευταία και σας ενόχλησε; 
Καμιά ερώτηση δεν με ενοχλεί, φυσικά εάν αυτή κυμαίνεται σε ηθικά πλαίσια. Αντιθέτως αποτελεί πρόκληση για όλους, όσοι λαμβάνουν μέρος στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, οι δύσκολες ή ακόμη οι ¨ενοχλητικές¨ ερωτήσεις, διότι αυτές μας προβληματίζουν και έτσι, γίνεται καλύτερος έλεγχος των αποφάσεων και ενεργειών μας.

Τι σας φοβίζει πιο πολύ ; 
Οι σοβαρές ασθένειες. Υπεράνω όλων είναι η υγεία των δικών μας ανθρώπων, όπως και των συνανθρώπων μας. Όλα τα υπόλοιπα ξεπερνιούνται.

Από το χωρίο σας τι αγαπάτε πιο πολύ ; 
Το πατρικό μου σπίτι, όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και ανδρώθηκα. Έχω καλές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Είμαι περήφανος για το χωριό μου Τρούλλοι και αγαπώ τους συγχωριανούς μου, με τους οποίους με συνδέουν στενές οικογενειακές και φιλικές σχέσεις.

Ποια η ευχή σας για το 2020.
Εύχομαι ολόψυχα σε όλο τον λαό μας, ΥΓΕΙΑ, αγάπη, αισιοδοξία και οικογενειακή ευτυχία.  Το 2020 να είναι η χρονιά που θα βρει την μαρτυρική μας Πατρίδα, Ελεύθερη και Ευημερούσα.
Χρόνια Πολλά.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!