Yπάρχουν και αυτοί οι εκπαιδευτικοί και είναι η ελπίδα….

Τον δάσκαλo Αντώνη Ζαρίντα έτυχε να τον γνωρίσω διαδικτυακά μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook. Ο ίδιος αγαπά την τεχνολογία και ασχολείται με την Παιδεία στα Μέσα. Δηλαδή πως παίρνουμε, αναλύουμε, αξιολογούμε και επεξεργαζόμαστε τα μηνύματα τα οποία φτάνουν σε εμάς από τα Μέσα και πλέον κυρίως από το διαδίκτυο.

Συχνά βλέπω να ετοιμάζει διάφορες εκδηλώσεις και ημερίδες που αφορούν την σχέση των γονιών αλλά και των παιδιών με το διαδίκτυο και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράγμα που τον κρατά ενεργό στο ανεβάζει περιεχόμενο που οι ίδιοι μαθητές του ετοιμάζουν, χωρίς όμως στην πραγματικότητα τα παιδιά να εκτίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Εντύπωση μου έκανε το προφιλ που διατηρεί ο ίδιος στο Twitter προβάλλοντας τις σκέψεις τον μαθητών της Β’1 Δημοτικού Σχολείου Μενεού.  Τα tweets έχουν τον αυθορμητισμό, τον ενθουσιασμό αλλά και το άγχος τον μικρών μαθητών του κ. Ζαρίντα για την νέα σχολική χρονιά.

Όπως αναφέρει ο ίδιος “Το Twitter το χρησιμοποιώ ως ένα πολύτιμο γλωσσικό εργαλείο και ως μια οδό εξωστρέφειας. Η φωνή των παιδιών βγαίνει έξω από το στενό πλαίσιο της τάξης και αποκτά πραγματικούς αποδέκτες”.

Ευχόμαστε να έχετε πραγματικά μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά. Περιμένουμε από εσάς ακόμα περισσότερα ωραία και πρωτότυπα Tweets για όλα όσα μαθαίνετε και κάνετε στην τάξη σας.

Πηγή: http://bebemou.com

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!