Συνεχίζονται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα μαθήματα δημιουργικής γραφής στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας

Τα μαθήματα δημιουργικής γραφής για παιδιά (ηλικίες 7-12), έφηβους (13-18) και ενήλικες, συνεχίζονται στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας, για τέταρτη χρονιά και ξεκινούν, όπως πάντα, τον Οκτώβριο.

Πώς φτιάχνονται οι ιστορίες, έχουν θερμότητα οι λέξεις, υπάρχουν μυστικά και συνταγές για πιο όμορφες ιστορίες, «τι είναι διήγημα, τι μυθιστόρημα και τι ανάμεσα τους;»
Τι σημαίνει ποίηση και πως γράφω ένα ποίημα;
Ποιοι έγραψαν ιστορία στο κόσμο της συγγραφής;

Στα μαθήματα δημιουργικής γραφής καλλιεργούμε την φαντασία, ταξιδεύουμε αρχικά με το μυαλό και στη συνέχεια με τις λέξεις, ο μαθητής της δημιουργικής γραφής, είτε παιδί, είτε ενήλικας μπορεί να βοηθηθεί με διάφορους τρόπους, όχι μόνο όσον αφορά στη γλωσσική του καλλιέργεια, αλλά ακόμη και στην ίδια του την ψυχολογία.

Μέσα από τα μαθήματα δημιουργικής γραφής μαθαίνουμε πώς να γράψουμε ένα λογοτεχνικό κείμενο κάθε είδους (π.χ. διήγημα, νουβέλα, μυθιστόρημα, παιδικό παραμύθι – παιδική λογοτεχνία, θεατρικό κείμενο, σενάριο, ποίηση).
Είναι γεγονός ότι πλέον αρκετές τεχνικές της δημιουργικής γραφής εφαρμόζονται και στη διδασκαλία γλωσσικών μαθημάτων στο σχολείο -είτε της ελληνικής είτε της αγγλικής γλώσσας-, ωστόσο στα μαθήματα δημιουργικής γραφής τα παιδία έρχονται σε μία πιο στενή επαφή με αυτή την τέχνη του γραψίματος και όχι μόνο καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες με τα γλωσσικά μαθήματα και το γράψιμο, αλλά νιώθουν πλέον πιο άνετα και ελεύθερα στη γραπτή, αλλά και προφορική, τους έκφραση και αρχίζουν να αγαπούν ιδιαίτερα τα βιβλία και τη λογοτεχνία, επιδιώκουν μόνα τους να γίνουν συγγραφείς και να πλάσουν ιστορίες με την πλούσια φαντασία τους.

Οι ενήλικες από την άλλη, μαθαίνουν τεχνικές, ελευθερώνουν την φαντασία και τους όποιους ενδοιασμούς τους, ανακαλύπτουν ποιο είδος λογοτεχνίας τους εκφράζει περισσότερο και ξεκινούν να βλέπουν το γράψιμο όχι μόνο ως μια απόδραση και μια αγχολυτική από την καθημερινότητα δραστηριότητα, αλλά και ως ένα πιο σοβαρό χόμπι που μπορεί να τους οδηγήσει στην έκδοση δικού τους έργου.

Από τα μαθήματα δημιουργικής γραφής του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας έχουν περάσει αυτά τα 4 χρόνια: Συγγραφείς, εκπαιδευτικοί, ιατροί, συνταξιούχοι, οικοκυρές, ενώ 13 χρόνη μαθήτρια μας κέρδισε το πρώτο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος και βραβεύτηκε από την Ένωση Λογοτεχνών Ελλάδος.

Στα μαθήματα συχνά φιλοξενούνται γνωστοί και καταξιωμένοι συγγραφείς ή ακόμη και εκδότες από την Ελλάδα.

Τα μαθήματα γίνονται μία φορά τη βδομάδα, σε κάθε γκρουπ και έχουν διάρκεια 2 ώρες.
Τα δίδακτρα είναι 40ευρώ το μήνα.

Tο μάθημα διδάσκει εδώ και 4 χρόνια η δημοσιογράφος και εμψυχώτρια δημιουργικής γραφής, Γιώτα Δημητρίου

Για περισσότερες πληροφορίες :
Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας
Φανερωμένης 67 Λάρνακα (Περιοχή Αγίου Λαζάρου)
Τηλέφωνο: 24 001502
https://www.facebook.com/youthlarnaca/?ref=br_rs

Fb page μαθημάτων: https://www.facebook.com/dimiourgikigrafilarnaka/

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά & Νέους, Επαρχίας Λάρνακας ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2010 με στόχο να προσφέρει ένα «υγιές» περιβάλλον στα παιδιά, στους εφήβους και στους νέους όλων των ηλικιών όπου θα μπορούν να δημιουργήσουν, ανεξαρτήτως καταγωγής ή οικονομικής κατάστασης.
Μέσα από τη λειτουργία του Ιδρύματος προωθείται η δημιουργικότητα, η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης και συμμετοχής στα πολιτιστικά αγαθά, η ενίσχυση της διαπολιτισμικότητας, η προβολή και διατήρηση της κυπριακής πολιτισμικής ταυτότητας και γενικά η συμβολή σε οποιαδήποτε πολιτιστικά και καλλιτεχνικά προγράμματα ή εκδηλώσεις ευρύτερης κοινωνικής ωφέλειας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Συνεχίζονται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα μαθήματα δημιουργικής γραφής στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας”

  1. Ποια μέρα θα γίνονται τα μαθήματα για τους ενήλικες;

Comments are closed.

On Key

Related Posts

error: Content is protected !!