Ο Στέλιος Χατζηιωάννου δεν χάνει, κερδίζει!

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Τον Μάρτιο στο Λονδίνο είχα κάνει μία συνέντευξη στον κ. Στέλιο Χατζηιωάννου, για το νέο μας διαδικτυακό περιοδικό CyprusInLondon. Συναντηθήκαμε στο Stelios Foundation στην αγαπημένη μου περιοχή, στο South Kensington και για ακόμη μία φορά τον θαύμασα, (όχι για τα εκατομμύρια του), για την φιλανθρωπική του δράση, αλλά και για την απλότητα του. 
Aνάμεσα σε άλλα μου είχε πει: “….στην ελληνική γλώσσα υπάρχει μία λέξη που λέγεται υστεροφημία. Μια λέξη που δύσκολα μεταφράζεται. Υστεροφημία. Παλεύουμε για ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας για το τι θα λένε για μας όταν δεν θα είμαστε πια σε αυτό τον κόσμο. Από την ηλικία των 40 (είμαι 52 τώρα) είχα ξεκινήσει να σκέφτομαι αυτή την έννοια, την έννοια της υστεροφημίας. Με ενδιαφέρει η υστεροφημία μου.
Δηλαδή τι θα αφήσεις πίσω σου. Για ποιο πράγμα θα σε θυμούνται. Καταρχάς να πω ότι θεωρώ πως είναι λάθος να ξεκινήσεις να το σκέφτεσαι αυτό από παιδάκι (γέλια). Αλλά όταν μεγαλώσεις, θεωρώ πως είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς. Πρέπει να χτίσεις την υστεροφημία σου με τα χρόνια. Επίσης πιστεύω ότι επειδή ήμουνα τυχερός και δημιούργησα μια μεγάλη εταιρεία στη Βρετανία, αυτό μου δίνει την δυνατότητα να κάνω μεγάλη διαφορά στην Κύπρο.
Όταν κάποιος έφτιαξε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Βρετανίας μπορεί να κάνει μεγάλες διαφορές στη Κύπρο.
Δε μπορώ να λύσω τα προβλήματα της Αφρικής ολόκληρης, αλλά για τα δικά μου οικονομικά μεγέθη η Κύπρος είναι μια οικονομία, μια κοινωνία, ένα νησί, που μπορώ να κάνω διαφορά. Αυτά τα 3.7/5 εκατομμύρια που έχουν μπει στην οικονομία τα τελευταία χρόνια στο νησί, είναι μεγάλος αριθμός για την Κύπρο. Το να δίνεις ετησίως δέκα χιλιάδες σε κάθε Κυπριακή ομάδα βοηθάει…..”

Ένας άνθρωπος (ο οποιοσδήποτε) που νοιάζεται για πως θα τον θυμούνται όταν θα έχει φύγει από αυτή τη ζωή, προφανώς νοιάζεται και για τις πράξεις του.
Και είναι σημαντικό, θεωρώ, να αφήνεις πίσω σου πράξεις που θα κάνουν τους άλλους να σε θυμούνται με αγάπη, θαυμασμό, συμπάθεια.

Το πιο πάνω το γράφω, λόγω την είδησης, των τελευταίων βδομάδων, στην οποία όλοι -κι εγώ- βάλαμε τίτλους πως “‘έχασε τον έλεγχο της easyhotels o Στέλιος Χατζηιωάννου”. Ο Στέλιος Χατζηιωάννου δεν χάνει, κερδίζει. Κερδίζει στην μάχη της υστεροφημίας και αυτό δεν το λέει μια απλή δημοσιογράφος, το λένε τα έργα που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Και ξέρετε, σε μια κοινωνία που το Netflix ξοδεύει περισσότερα λεφτά για το Friends απ’ ότι οι G7 για τις φωτιές στον Αμαζόνιο, ε αυτό είναι σημαντικό!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!