Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση SkalaTimes Artist of the Year 2019

To SkalaTimes ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη  μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση, στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, στην εκδήλωση, θεσμός τώρα πια, SkalaTimes Artist Of The Year 2019, όπου κάθε χρόνο βραβεύεται ένας άνθρωπος του πολιτισμού, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Λάρνακα.

Φέτος η βράβευση πάει στον συγγραφέα Κώστα Μαννούρη.

Ο Κώστας Μαννούρης έχει κάνει τρεις ετήσιους κύκλους λογοτεχνικών κειμένων στο ΦιλGood («Επί χρήμασι», «Μπουκιά και συχώριο», «Η ώρα του Γεδεών Δούκα») με επίκεντρο τη Λάρνακα, από το 2015 έως και το 2018.

Επέλεξε να παρουσιάσει ένα από τα κείμενα του αποκλειστικά στην Μπιενάλε της Λάρνακας («Ύπερος»), ενώ ακολούθησαν μετά από καιρό και λίγες παραστάσεις στη Λευκωσία.

Έχει γράψει συνοδευτικά κείμενα για τις εκθέσεις Λαρνακέων εικαστικών (Πτωχόπουλος, Αγαθού, Ιακώβου, Τζιαρρίδης, Ευρυβιάδης, Παρασκευά, Αντωνίου, όπως και για ομαδικές εκθέσεις που έγιναν στην Λάρνακα).

Επίσης, μιας και μιλάμε για το 2019 (καλλιτέχνης αυτής της χρονιάς -SkalaTimes Artist of the Year), θα πρέπει να αναφέρουμε συνοπτικά ότι για αυτή την περίοδο ο συγγραφέας παρουσίασε τα έργα του:  
«Ύπερος» σε Λάρνακα και Λευκωσία, 
«Πανωλεθρία», θεατρικό αναλόγιο με την Πόπη Αβραάμ στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρνακας, 
Θεατρικό αναλόγιο του έργου «Ημερολόγιο μη συμβάντων» το οποίο θα παρουσιαστεί και στη Λάρνακα τον προσεχή Οκτώβριο, 
Ανάθεση από τον ΘΟΚ για θεατρικό έργο, 
Έκδοση μέσα στο φθινόπωρο του βιβλίου του Κώστα Μαννούρη «Εσπερινές Βιολογίες» το οποίο θα περιέχει τέσσερα θεατρικά έργα («Απόψε θα πετάξω την τέφρα σου!», «Της Οικίας ημών εμπιπραμένης», «Χλωροφύλλη» και «Ύπερος»).

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως ο Κώστας Μαννούρης έχει βραβευτεί δύο φορές από τον ΘΟΚ για θεατρικά του έργα και επίσης έχει βραβευτεί στην Αθήνα για ποιητική του δουλειά.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 λοιπόν, ημέρα Παρασκευή, σας περιμένουμε στις 7.30 το βράδυ, στην ΑΠΟΘΗΚΗ 79 στη Λάρνακα, για μια ΓΙΟΡΤΗ του πολιτισμού.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2536477239963003/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!