Χριστόφορος Παντελή: “Το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών δεν κάνει εκπτώσεις στον Πολιτισμό”

Για ένα υπέροχο τετραήμερο Φεστιβάλ ετοιμάζονται τα Περβόλια Λάρνακας, για το 18ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Περβολιών με τίτλο «Όταν όλα γύρω μας αλλάζουν χρώματα».
Μουσικοχορευτικές παραστάσεις, καταξιωμένοι Κύπριοι τραγουδιστές και πολλές εκπλήξεις από τις 29 Αυγούστου μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου.
Το
SkalaTimes κουβεντιάζει με τον Γραμματέα του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών τον κ. Χριστόφορο Παντελή ο οποίος μας μιλά για το τετραήμερο αυτό Φεστιβάλ και καλεί όλο τον κόσμο να το επισκεφτεί.

 

SkalaTimes

 

Δεκατοόγδοο Φεστιβάλ Περβολιών 29 – 30- 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου. Τίτλος Φεστιβάλ «Όταν όλα Γύρω μας Αλλάζουν Χρώματα». Αλήθεια Χριστόφορε πώς προέκυψε ο τίτλος αυτός;
Ο τίτλος προέκυψε μετά από μια συζήτηση που είχαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, τον κ. Χρίστο Φιλίππου και την Πολιτιστική Επιτροπή του Κοινοτικού μας Συμβουλίου και φυσικά με τον Πρόεδρο μας κ. Τίγκη.

Θεωρήσαμε ότι μέσα σε μια κοινωνία που αλλάζει, σε ένα τόπο που τα προβλήματα και οι ανάγκες αλλάζουν, υπάρχει κάτι σταθερό κι αυτό είναι ο πολιτισμός που μπορεί να «χρησιμοποιηθεί» και ως πυξίδα στους δύσκολους ή καλούς καιρούς.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να χαρίσουμε σε όλο τον κόσμο ένα ψυχαγωγικό πολιτιστικό τετραήμερο, ένα ποιοτικό Φεστιβάλ.

Πόσοι καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος;
Συνολικά υπολογίζουμε ότι θα συμμετάσχουν γύρω στους 200 καλλιτέχνες. Μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιοί και άλλοι. Πρόκειται για ένα πλούσιο Φεστιβάλ για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

Απ΄ ότι έχω δει στο διαφημιστικό σας φυλλάδιο, όλοι οι καλλιτέχνες είναι Κύπριοι, θα δώσετε την ευκαιρία σε πολλούς Κύπριους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν…
Είναι όλοι Κύπριοι, καταξιωμένοι Κύπριοι καλλιτέχνες και οι 4 βραδιές θα είναι καταπληκτικές και φυσικά με δωρεάν είσοδο για όλο τον κόσμο. Δεν αποκλείουμε μελλοντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες από Ελλάδα, ή άλλες χώρες, αλλά προς το παρόν αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε ντόπιους καλλιτέχνες.

Το τετραήμερο φεστιβάλ Περβολιών ξεκινάει με μια μουσικοχορευτική παράσταση που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην πρεμιέρα της στη Λάρνακα. Με την μουσικοχορευτική παράσταση «Από τη Σμύρνη μέχρι το νησί μας….» με το φωνητικό σύνολο του Δήμου Λάρνακας (με τον γνωστό Μαέστρο και Μουσικό Ανδρέα Γερολέμου) με τους χορευτές της σχολής Mambo, με τη συμμετοχή της παραδοσιακής ορχήστρας Ησίοδος και με παρουσίαση από την Βασιλική Χατζηαδάμου.
Πώς προέκυψε η απόφαση να ξεκινήσει το Φεστιβάλ με αυτή την παράσταση;
Καταρχάς μας εντυπωσίασε η οργάνωση, το περιεχόμενο, το μήνυμα, οι φωνές, οι χοροί και οι χορογραφίες, αυτής της παράστασης όταν την είχαμε απολαύσει στη πρεμιέρα της στη Λάρνακα. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως θα ήταν καλό να την προσφέρουμε κι εμείς στον κόσμο μας εδώ στα Περβόλια, αλλά και σε κάθε επισκέπτη του Φεστιβάλ μας. Το μόνο που μας στεναχωρεί είναι πως οι 350 θέσεις του ολοκαίνουριου Θεάτρου των Περβολιών αναμένεται να αποδείχθούν λίγες….Σοβαρά, μόλις ο κόσμος έμαθε πως θα έχουμε αυτή την παράσταση μας είπε και μας λένε καθημερινά πως την αναμένουν πως και πως. Κόσμος από τα Περβόλια και τις γύρω περιοχές αλλά και από τη Λάρνακα.
Εγώ είχα την ευκαιρία να την δω και να την απολαύσω την παράσταση στη Λάρνακα και πραγματικά το μουσικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το χορευτικό (τις μοναδικές χορογραφίες της σχολής Mambo, της Μαρία Ζαχαρίου Καραπίτα, οι χοροί κάνουν την παράσταση υπερπαραγωγή) αλλά και τα κείμενα της Ελένης Αρτεμίου Φωτιάδου τα οποία παρουσιάζει η Βασιλική Χατζηαδάμου, δίνουν στο κοινό μια παράσταση που θα θυμάται.
Να ευχαριστήσουμε βέβαια τον Δήμο Λάρνακας ο οποίος μας παραχώρησε την παράσταση αυτή.

Η παράσταση θα γίνει στο Θέατρο Περβολιών…
Ναι, το οποίο είναι πλέον πλήρως εξοπλισμένο με τους κατάλληλους φωτισμούς, οπτικοακουστικό μηχανισμό κτλ έτσι ώστε να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει οποιαδήποτε επαγγελματική παράσταση υψηλού επιπέδου. Και είμαστε και ανοικτοί ως Κοινοτικό Συμβούλιο για προτάσεις παραστάσεων στο θέατρο μας για το οποίο ως κοινότητα είμαστε περήφανοι γι αυτό και θέλουμε να το αγκαλιάσει ο κόσμος του πολιτισμού όχι μόνο της περιοχής Περβολιών και Λάρνακας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου συνεχίζεται το Φεστιβάλ στο Πάρκο Φάρου Περβολιών…
Ναι συνεχίζουμε στο Πάρκο του Φάρου πάνω σε μια κεντρική εξέδρα θα παρουσιάσουμε μια βραδιά με τίτλο «χορεύοντας στην άμμο» πολύ κοντά θα είναι η θάλασσα, θα ακούγεται ο ήχος της θάλασσας, θα έχουμε τον κατάλληλο φωτισμό, θα προσφέρουν τα περίπτερα φαγητό και ποτό για όσους θέλουν να αγοράσουν και να απολαύσουν την βραδιά μετά ποτού και φαγητού. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, εμείς ως κοινοτικό συμβούλιο σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε την τοπική αγορά δίνουμε την δυνατότητα σε κόσμο της περιοχής να στήσει τα περίπτερα του κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και να πουλάει φαγητό, ποτά, κ.α.
Την βραδιά θα ντύσουν πολιτιστικά αξιόλογοι μουσικοί, τραγουδιστές (Έλενα Παπαπαναγιώτου, Δημήτρης Σουρουλλάς, Γιώργος Δημητρίου, κ.α) καθώς και η γνωστή ομάδα χορού «Σιακαλλή».

Η Τρίτη βραδιά με τίτλο «Στα Περβόλια του Ουρανού» θα γίνει στην Υπαίθρια Μουσική σκηνή Περβολιών το Σάββατο 31 Αυγούστου…
Ναι και είναι η επίσημη βραδιά του Φεστιβάλ. Γι αυτή τη βραδιά έχουν καλεστεί αρκετοί επίσημοι, όπως ο Υπουργός Υγείας, κ. Καδής, οι βουλευτές Λάρνακας, ο Έπαρχος Λάρνακας, οι κοινοτάρχες και Δημάρχοι της περιφέρειας και άλλοι επίσημοι και ελπίζουμε πως θα τους έχουμε μαζί μας για να γιορτάσουμε αυτό το σημαντικό για τα Περβόλια Τετραήμερο Φεστιβάλ.
Την Τρίτη αυτή βραδιά θα τραγουδήσουν ο Πέτρος Κουλουμής, η Αννίτα Κωνσταντίνου, ο Χρήστος Φιλίππου, η Μαρίνα Κέντη, ο Χριστάκης Αναστασίου και θα πλαισιώνει η ομάδα χορού «Ρύμβος».
Εκείνη τη βραδιά θα προσφέρουμε στο κόσμο παραδοσιακό ζεστό ψωμί, κολοκυθάκια και μελινζάνες τηγανιτές, κουμανταρία, λουκούμια κυπριακά και ξηρούς καρπούς και όλα αυτά δωρέαν, από το κοινοτικό συμβούλιο Περβολιών. Παράλληλα θα μπορούν να αγοράζουν από τα περίπτερα ότι άλλο θέλουν (σε φαγητό ή ποτό) και να απολαύσουν την βραδιά με μουσική και φαγοπότι. Τα περίπτερα θα έχουν τα πάντα(οφτό κλέφτικο, λουκουμάδες, πουρέκκια, κ.α).
Για εμάς ο σκοπός είναι να ψυχαγωγηθεί ο κόσμος και συνάμα να απολαύσει ένα αξιόλογο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Και κλείνει το Φεστιβάλ την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή και πάλι στην Υπαίθρια Σκηνή Περβολιών….
Ναι, θα ξεκινήσουμε στις 8.30 με μια εκδήλωση με τίτλο «Χρυσά Βλαστάρια» όπου θα τιμήσουμε τους βραβευμένους νέους χορευτές της κοινότητας μας που έχουν ξεχωρίσει στο εξωτερικό και θα συμμετάσχουν η σχολή χορού και πολιτιστικός όμιλος «Αθανασία» και η Σχολή Χορού «Ζορπάς».
Στις 9.30 θα συνεχίσουμε με μια μουσική παράσταση με τίτλο «Τα τραγούδια της καρδιάς μας» όπου θα έχουμε μαζί μας τον Γιώργο Σταματάρη, τη Λίζα Θεοφάνους και τον Μιχάλη Λεβέντη. Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει τραγούδια που αγαπήσαμε και γνωρίζουμε εξ ου και ο τίτλος.
Θέλω να τονίσω ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών δεν κάνει εκπτώσεις στον Πολιτισμό, για εμάς είναι σημαντικό να προσφέρουμε στο κόσμο μας πολιτιστικές εκδηλώσεις, ποιοτικές εκδηλώσεις.
Πιστεύω πως τώρα με το θέατρο μας θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο ο πολιτισμός στα Περβόλια.

Κάτι άλλο που πρέπει να πούμε για το τετραήμερο αυτό φεστιβάλ;
Κοίταξε, για εμάς το Φεστιβάλ είναι το επιστέγασμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που προσφέρουμε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Για το κοινοτικό συμβούλιο Περβολιών ο πολιτισμός είναι φως, ένας φως που οφείλουμε να προσφέρουμε στο κόσμο και αυτό κάνουμε.
Μέσα από αυτή τη συνέντευξη, κουβέντα, θα ήθελα να καλέσουμε όλο τον κόσμο να έρθει στο Φεστιβάλ μας. Όσοι έρθουν από μακριά, να πούμε ότι τα Περβόλια διαθέτουν και ξενοδοχείο στο οποίο μπορούν να διαμείνουν καθώς και τουριστικά διαμερίσματα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!