Nέα στήλη, τρεις ψυχολόγοι απαντούν στις ερωτήσεις σας!

 

To SkalaTimes εγκαινιάζει μια νέα στήλη με τίτλο “ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ / Στο ντιβάνι με τους ειδικούς”.
Αυτή την νέα στήλη θα την υπογράφουν τρεις ψυχολόγοι της Λάρνακας,
η Άνριαν Μενελάου Κλινική Ψυχολόγος, ο Ανδρέας Δημητρίου Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος και η Ελένη Δανιήλ Συμβουλευτική Ψυχολόγος.
Τρεις αξιόλογοι επιστήμονες, που τους διακρίνει ο επαγγελματισμός, η σοβαρότητα, αλλά και ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό, για ένα τέτοιο επάγγελμα που έχει να κάνει με τις ζωές των ανθρώπων: το ήθος.
Είναι χαρά και τιμή για το SkalaTimes να συνεργάζεται με αυτούς τους νέους ανθρώπους με αυτούς τους συγκεκριμένους επιστήμονες ψυχικής υγείας.
Η στήλη θα είναι κυριολεκτικά δίπλα στον αναγνώστη μας, αφού οι τρεις ψυχολόγοι θα απαντούν σε ερωτήσεις αναγνωστών του  SkalaTimes. Οι αναγνώστες θα στέλνουν την ερώτηση τους και θα γράφουν ποιος από τους τρεις ψυχολόγους θέλουν (ταιριάζει) να απαντήσει. 

Μπορείτε να στέλνετε τις ερωτήσεις σας με τους εξής τρόπους:

  1. Στο fb Inbox του SkalaTimes

  2. Στο ημέηλ skalatimesadv@gmail.com

  3. Με email απευθείας στον ψυχολόγο στον οποίο θέλετε να θέσετε την ερώτηση.
    Άντριαν Μενελάου:  andrian_men@hotmail.com
    Ανδρέας Δημητρίου: ademetrioucy@hotmail.com
    Ελένη Δανιήλ: elenidaniel.psy@gmail.com

  1. Ή με sms (να είναι σύντομη και ξεκάθαρη η ερώτηση) στα τηλέφωνα 97 701703  (για Άντριαν Μενελάου), 99299300 (για Ανδρέα Δημητρίου),  97736810 (για Ελένη Δανιήλ) 

Με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και με όση βοήθεια μπορεί να δώσει μια απάντηση μέσα από ένα άρθρο, οι τρεις ψυχολόγοι θα απαντούν στις ερωτήσεις των αναγνωστών μας, με γνώμονα την ψυχική υγεία και ισορροπία. 

Εξυπακούεται ότι θα τηρείται πλήρης εχεμύθεια και ότι οι αναγνώστες μπορούν να υπογράφουν την ερώτηση τους με ψευδώνυμο.

 

Αναλυτικότερα οι τρεις ψυχολόγοι της στήλης:


Άντριαν Μενελάου
Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος
Email: andrian_men@hotmail.com
Τηλέφωνο:  97 701703
FB Page: https://www.facebook.com/andrianmenelaouclinicalpsychologist/
Είμαι η  Άντριαν Μενελάου και είμαι Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος με άδεια που χορηγήθηκε από το Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων (ΣΕΨ), με αριθμό μητρώου: 465. Απέκτησα το πρώτο μου πτυχίο στην Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων στον κλάδο Φιλοσοφία, Παιδαγωγικά & Ψυχολογία από το 2006 έως το 2010. Ακολούθως, συνέχισα τις σπουδές μου στο Λονδίνο, όπου έλαβα Πτυχίο Ψυχολογίας από το University of East London από το 2010 έως το 2013. Τέλος, απέκτησα το μεταπτυχιακό μου με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία από το τριετές πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Κύπρο (2013-2016).
Έχω εργαστεί ως κλινική ψυχολόγος με άτομα διαφόρων ηλικιών, με παιδιά, ενήλικες και ζευγάρια. Έχω βοηθήσει άτομα που αντιμετώπιζαν διάφορες καταστάσεις όπως αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές της διάθεσης, διατροφικές διαταραχές, διαπροσωπικές δυσκολίες και διαταραχές συμπεριφοράς. Επιπλέον, ως μέρος της εποπτευόμενης πρακτικής μου εξάσκησης, έχω συνεργαστεί με διάφορες δομές όπως ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών & Φίλων, το Σωματείο Σκαπανέας, το Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ) & ο Ξενώνας Αποκατάστασης Ψυχικά Ασθενών: Αγία Αικατερίνη. Στα πλαίσια της πρακτικής μου εξάσκησης εργάστηκα στη Ψυχιατρική πτέρυγα του Αιγινήτειου Νοσοκομείου στην Αθήνα ως εποπτευόμενη κλινική ψυχολόγος. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης στην Αθήνα, εργάστηκα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο Νοσοκομείο Ημέρας Βύρωνα και στο Κέντρο Επαγγελματικής Προεργασίας και Ψυχικής Αποκατάστασης (ΚΕΠ).
Σήμερα, διατηρώ γραφείο στην Λευκωσία και στην Λάρνακα και ασχολούμαι με την ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, ζευγάρια, εφήβους και οικογένειες. Πιο συγκεκριμένα, ασχολούμαι με την πρόληψη, αξιολόγηση, διάγνωση και αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών, τη μη φυσιολογική συμπεριφορά, και τα ψυχιατρικά προβλήματα. Στόχος των συνεδριών αποτελεί η ανακούφιση των συμπτωμάτων και η γνωστική αναδόμηση, δηλαδή η ανάκτηση λειτουργικών τρόπων σκέψης έτσι ώστε να αυξηθεί η λειτουργικότητα του ατόμου (σωματική και ψυχική). Ως κλινική ψυχολόγος αναλαμβάνω περιστατικά τα οποία είναι αντιμέτωπα με αγχώδεις διαταραχές (π.χ: φοβίες, κρίσεις πανικού, γενικευμένο άγχος, αγοραφοβία, μετατραυματικό στρες κλπ.), διαταραχές διάθεσης (π.χ: κατάθλιψη, διπολική διαταραχή), διαταραχές προσαρμογής, εργασιακά προβλήματα, πένθος, διαχείριση θυμού,  διαταραχές ύπνου, οικογενειακές και συζυγικές δυσκολίες, προβλήματα σχέσεων, βελτίωση αυτογνωσίας και διαπροσωπικών σχέσεων.
Η θεραπευτική μου προσέγγιση έχει να κάνει με τις ανάγκες, τα συμπτώματα, την προσωπικότητα και το αίτημα του πελάτη για αυτό και επιλέγω ένα Συνδυαστικό/Εκλεκτικό μοντέλο θεραπείας. 


Ανδρέας Δημητρίου
Εγγεγραμμένος Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος
Email: ademetrioucy@hotmail.com
Τηλέφωνο: 99299300
FB Page: https://www.facebook.com/andreasdemetriouekpaideutikospsixologos/
Είμα ο Ανδρέας Δημητρίου και κατέχω τον τίτλο της Εκπαιδευτικής/Σχολικής Ψυχολογίας με άδεια που μου χορηγήθηκε από το Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων από το 2010! Απέκτησα Πτυχίο Ψυχολογίας (2002-2006) και Μάστερ Σχολικής Ψυχολογίας (2006-2009) από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με βαθμό Άριστα. Παράλληλα, την παρούσα χρονική περίοδο είμαι εκπαιδευόμενος Συστημικός/Οικογενειακός Ψυχοθεραπευτής.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου μου απονεμήθηκαν βραβεία και υποτροφίες τόσο από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κύπρου όσο και από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Έχω δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συμμετέχω σε επαγγελματικά συνέδρια στον ελληνικό και διεθνή χώρο.
Είμαι τακτικός μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου «Επάγγελμα Γονιός» της Επιτροπής Λάρνακας της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου. Επίσης, είμαι μέλος και εθελοντής σε τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς και συνδέσμους που έχουν σχέση με την ψυχική υγεία των παιδιών και εφήβων. Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια ανήκω στην ομάδα εξωτερικών συνεργατών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με σκοπό την εκπαίδευση εκπαιδευτικών και γονέων σε θέματα διαχείρισης ψυχικής υγείας και μάθησης των μαθητών της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Όσον αφορά την επαγγελματική μου πειρά εργάστηκα ως ψυχολόγος στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου. Επίσης, δίδαξα για αρκετά χρόνια μαθήματα ψυχολογίας σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και κολέγια.
Aπό το 2010 μέχρι και σήμερα διατηρώ το δικό μου γραφείο ως εκπαιδευτικός/σχολικός ψυχολόγος στην επαρχία Λάρνακας, με άδεια που χορηγήθηκε από το Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων, αριθμός 128. Επίσης, εφαρμόζω προγράμματα πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς καθώς και σε φορείς κοινοτήτων ολόκληρης της Κύπρου.
Οι υπηρεσίες που προσφέρει το γραφείο μου είναι η αξιολόγηση, διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών, συναισθηματικών, συμπεριφορικών και κοινωνικών δυσκολιών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων φοιτητών! Συγκεκριμένα, ασχολούμαι με τις μαθησιακές δυσκολίες παιδιών και εφήβων, τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής ή/και υπερκινητικότητας παιδιών και εφήβων, τις συναισθηματικές δυσκολίες παιδιών και εφήβων (π.χ. άγχος, ανασφάλεια, θλίψη, μελαγχολία και φοβίες) τις συμπεριφορικές δυσκολίες παιδιών και εφήβων (π.χ. ανυπακοή, αντιδραστικότητα, επιθετικότητα) καθώς και τις κοινωνικές δυσκολίες παιδιών και εφήβων (π.χ. απομόνωση, παθητικότητα, θυματοποίηση από εκφοβισμό)! Παράλληλα, στις υπηρεσίες του γραφείου προσφέρεται συμβουλευτική γονέων σε θέματα γονεϊκών δεξιοτήτων, διαπαιδαγώγησης και πειθαρχίας παιδιών και εφήβων καθώς και σε αλλά ζητήματα που άπτονται στο πλαίσιο μιας οικογένειας.
 

Ελένη Δανιήλ
Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Emailelenidaniel.psy@gmail.com

Τηλέφωνο: 97736810
FB Page: https://www.facebook.com/eleni.daniel.psy/
Είμαι η Ελένη Δανιήλ και είμαι Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος(Α.Μ: 495). Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, κλάδος Ψυχολογίας και ακολούθως συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο τριετές πρόγραμμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας.  Από το Νοέμβριο του 2018, έχω ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και προπονητικής ζωής», από το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.
Ειδικότερα στα πλαίσια των σπουδών μου έχω συνεργαστεί με τη Σχολή τυφλών, το σωματείο “Σκαπανέας”, το Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών(ΚΕΣΥ),το Συμβουλευτικό Σταθμό “Ιθάκη”, το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού (Σ.Κ.Ε) Αραδίππου, το ΚΕΝΘΕΑ και το πρόγραμμα κοινωνικής και προσωπικής καθοδήγησης “Μέντωρ”.
Σήμερα, ασχολούμαι με τη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως άγχος, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, θυμό, παραβατικότητα, φοβίες,  χαμηλή αυτοεκτίμηση, τραυματικές εμπειρίες, δυσκολίες προσαρμογής, θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, διαζύγιο, πένθος και δυσκολίες που προκύπτουν από τη διάγνωση χρόνιων παθήσεων. Επίσης, ασχολούμαι με τη συμβουλευτική γονέων, με σκοπό την κατάλληλη καθοδήγηση και ενδυνάμωση του γονέα ώστε  να μπορεί να βοηθήσει το παιδί του να ωριμάσει  συναισθηματικά και να αυτονομηθεί. Έχω αναλάβει την οργάνωση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων σε παιδιά και ενήλικες σεμινάρια που αφορούν κυρίως το άγχος, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και την προσωπική ανάπτυξη.
Παράλληλα, συνεργάζομαι με το πρόγραμμα” Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης” (ΔΡΑ.Σ.Ε.), όπου παρέχω υπηρεσίες  Ψυχοκοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης σε μαθητές και γονείς, ενώ έχω αναλάβει την οργάνωση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που αφορούν τη διαχείριση συγκρούσεων, την ανάπτυξη αυτοεκτίμησης, τη διαχείριση θυμού, την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κ.α.
Αντιλαμβανόμενη την καθοριστική σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης για την αποτελεσματική παρέμβαση του σύγχρονου επαγγελματία υγείας, έχω παρακολουθήσει μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και επιστημονικών συνεδριών σχετικά με την καταπολέμηση του εκφοβισμού, την παιδική κακοποίηση, την εφαρμογή εναλλακτικών προγραμμάτων φοίτησης για παιδιά με συμπεριφορικές δυσκολίες και την παιγνιδοθεραπεία. Βρίσκομαι σε συνεχή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση και κατάρτιση, από έμπειρους ψυχολόγους και συμμετέχω εντατικά σε διαδικασίες προσωπικής  και επαγγελματικής βελτίωσης και εξέλιξης.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Γάτος με τις Μπότες στη Λάρνακα

«Ο Γάτος με τις μπότες» επιστρέφει!Το θέατρο Piccolo, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, επαναφέρει στη σκηνή τη θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες»

13ο Φεστιβάλ Φράουλας στην Δερύνεια

Ετοιμάζεται το 13ο Φεστιβάλ Φράουλας το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου του 2024, στο Γήπεδο “Αναγέννησης” Δερύνειας, με πολλές εκπλήξεις. Ετοιμαστείτε για συναρπαστικές

error: Content is protected !!