Δες τη ζωή αλλιώς της Ariana Huffington

Δες τη ζωή αλλιώς
Συγγραφέας: Ariana Huffington
Εκδόσεις για την Ελληνική Γλώσσα: Διόπτρα

Το αέναο κυνήγι των δύο παραδοσιακών παραμέτρων της επιτυχίας –χρήμα & εξουσία– έχει οδηγήσει σε μια επιδημία ασθενειών που συνδέονται με την υπερκόπωση και το στρες, στη διάβρωση της ποιότητας των σχέσεων, της οικογενειακής ζωής και, κατά έναν ειρωνικό τρόπο, της καριέρας μας. Με λίγα λόγια, το κυνήγι της επιτυχίας κυριολεκτικά μας σκοτώνει.

Η συγγραφέας παρομοίασε τη διαρκή μας αναζήτηση για χρήμα και εξουσία με τα δύο πόδια ενός τρίποδου σκαμνιού: Μπορεί να μας κρατήσουν προσωρινά, όμως αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε σε πτώση.
Έχουμε ανάγκη από ένα τρίτο πόδι –μια τρίτη παράμετρο ορισμού της επιτυχίας– ώστε να πετύχουμε πραγματικά. Αυτή η τρίτη παράμετρος περιλαμβάνει την ευημερία μας, την επαφή με την ενσυνειδητότητα και την εσωτερική μας σοφία, την αναζήτηση και την ικανότητά μας για συμπόνοια και προσφορά. Βασιζόμενη σε πρόσφατες πρωτοποριακές έρευνες και επιστημονικά ευρήματα στα πεδία της ψυχολογίας, των σπορ, του ύπνου και της φυσιολογίας, που καταδεικνύουν την ουσιαστική επίδραση του διαλογισμού, της ενσυνειδητότητας, της χαλάρωσης και της προσφοράς, η Arianna Huffington ανοίγει τον δρόμο για μια επανάσταση στην κουλτούρα, στον τρόπο σκέψης, τον εργασιακό χώρο και, εντέλει, στις ζωές μας.

Τι είναι η επιτυχία; Είναι να μπορείς να ξαπλώνεις για ύπνο κάθε βράδυ με γαλήνια ψυχή.
Πάολο Κοέλιο, συγγραφέας

Η ζωή δεν είναι η διαδικασία να βρεις τον εαυτό σου, αλλά να τον δημιουργήσεις!
George Bernard Shaw

Η ζωή είναι σαν το ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία σου θα πρέπει να συνεχίσεις να προχωράς.
Albert Einstein

Το Βιβλίο Δες τη Ζωή Αλλιώς μας παροτρύνει να έρθουμε σε επαφή μ΄ αυτό που πραγματικά είμαστε, ώστε να ζήσουμε με τους δικούς μας όρους. Από τη σπουδαιότητα του ύπνου μέχρι την επιτακτική ανάγκη να ακούμε την εσωτερική μας φωνή, αυτό το βιβλίο ανοίγει τον δρόμο σε καθένα από εμάς για να δούμε μέσα μας και να κάνουμε τη ζωή μας πιο αυθεντική και πλήρη.
Sheryl Sandberg, Facebook COO και συγγραφέας του Lean In.

Η Αριάννα Χάφινγκτον Στασινοπούλου γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1950, στην Αθήνα. είναι Ελληνοαμερικανίδα συγγραφέας και αρθρογράφος. Είναι κυρίως γνωστή για τον ιστότοπο Huffington Post τον οποίο ίδρυσε και διευθύνει, καθώς και για το σύνολο της επιρροής της στα διαδικτυακά και συμβατικά ΜΜΕ. Θεωρείται ως μια από τις προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.
Γεννήθηκε στην περιοχή της Πλάκας στην Αθήνα το 1950, και μετανάστευσε στο Ηνωμένο Βασίλειο  σε ηλικία 16 ετών, όπου και με την ολοκλήρωση των σπουδών της στον τομέα των οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ εργάστηκε για τον ενημερωτικό όμιλο του Μπι Μπι Σι (BBC) και το 1980 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α , όπου και ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων. Εξελίχθηκε σε μια από τις δημοφιλείς προσωπικότητες των Αμερικανών Ρεμπουπλικανών ως πολιτική σχολιαστής στα μέσα της δεκαετίας του 1990, και αργότερα στράφηκε προς την πλευρά των αμερικανών Δημοκρατικών Είναι η πρώην σύζυγος του παλαιού μέλους των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ Χάφινγκτον. 

(Περισσότερα: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1_%CE%A7%CE%AC%CF%86%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!