Ωδείο Γερολέμου, σε ρυθμούς εξετάσεων!

Το ωδείο Γερολέμου ετοιμάζεται πυρετωδώς αυτές τις μέρες για τις εξετάσεις του Ωδείου με καταξιωμένους εξεταστές από το εξωτερικό.
Την περασμένη βδομάδα το SkalaTimes βρέθηκε στους χώρους του Ωδείου, θαύμασε τα παιδιά που ετοιμάζονταν με τους καθηγητές τους για τις εξετάσεις και φυσικά μίλησε μαζί τους.

SkalaTimes

Πέτρος (μαθητής 9 ετών -πιάνο):  είναι η δεύτερη φορά που δίνω εξετάσεις, μου αρέσει η διαδικασία και δεν έχω άγχος. Θα δώσω εξετάσεις για το πιάνο, μου αρέσει πολύ η μουσική, είναι και ο πατέρας μου μουσικός.

Παντελής (μαθητής 16 ετών – κλασική κιθάρα):  Αγαπώ την κιθάρα και τη μουσική, για μένα η κλασική κιθάρα είναι κάτι μοναδικό. Οι εξετάσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές γιατί μας ανοίγουν πολλές πόρτες για μετέπειτα σπουδές μουσικής. Πρόκειται για εξεταστές αυστηρούς με πολύ υψηλά κριτήρια, εγώ προετοιμάζομαι γι αυτές τις εξετάσεις (κλασική κιθάρα) εδώ και δύο χρόνια με τον κύριο Γερολέμου. Δεν είναι προς το παρόν σκοπός μου να ακολουθήσω μουσική καριέρα ή σπουδές, αλλά θέλω να έχω μέσα στη ζωή μου, ως χόμπι, την κλασική κιθάρα.

Αντωνίτσα (καθηγήτρια -πιάνο) : Όταν οι μαθητές μας προετοιμάζονται για τις εξετάσεις η πίεση είναι περισσότερη και όσο πλησιάζει ο καιρός έχουν ένα δημιουργικό άγχος. Αυτό όμως είναι και ένα κίνητρο για να μελετήσουν ακόμη περισσότερο. Γι αυτό και εμείς ως καθηγητές επιμένουμε να δίνουν τις εξετάσεις. Επίσης οι εξετάσεις ανοίγουν πόρτες για τις σπουδές τους. Ο πήχης είναι πολύ ψηλός και στις εξετάσεις των Ελληνικών και στις εξετάσεις στα Αγγλικά. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, οι απαιτήσεις των εξεταστών είναι πολλές, αλλά βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μετράμε μόνο επιτυχίες στο Ωδείο Γερολέμου. Πέρσι στις εξετάσεις είχαμε μόνο εξαιρετικά αποτελέσματα για όλα τα παιδιά. Εγώ ως καθηγήτρια παροτρύνω όλα τα παιδιά μας να μπουν στην διαδικασία των εξετάσεων γιατί η μουσική έχει πολλά οφέλη, ακόμη και αν δεν σκοπεύεις να ασχοληθείς επαγγελματικά μαζί της.

Ιωάννα (μαθήτρια 14 ετών – πιάνο και τραγούδι) : Με αγχώνει η διαδικασία των εξετάσεων αλλά αυτό είναι και ένα κίνητρο για να μελετήσουμε ακόμη περισσότερο. Το ότι οι δύο γονείς μου είναι μουσικοί αυτό με κάνει να θέλω να προσπαθώ ακόμη περισσότερο, για να τους κάνω περήφανους.

Έλενα (καθηγήτρια -φωνητική): Οι εξετάσεις είναι πολύ απαιτητικές και η προετοιμασία όλης της χρονιάς γίνεται ακόμη πιο έντονη αυτές τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για αναγνωρισμένες εξετάσεις και οι απαιτήσεις είναι, όπως αντιλαμβάνεστε, πολλές.
Αυτές οι εξετάσεις είναι και ένα πράσινο φως για τα παιδιά που θα ακολουθήσουν μουσικές σπουδές σε πανεπιστήμια ή άλλες σχολές

Αντζελίνα (μαθήτρια 14ετών -φωνητική): Πρώτη φορά λαμβάνω μέρος σε αυτές τις εξετάσεις και ναι έχω άγχος,  αλλά νιώθω πως έχω προετοιμαστεί αρκετά καλά.

Μύρος (Καθηγητής ντραμς ): Διδάσκω ντραμς σε παιδιά από 5 ετών μέχρι και ενήλικες 96 ετών. Η διαδικασία των εξετάσεων είναι μια πρόκληση για τα παιδιά να μπουν σε πιο έντονους ρυθμούς μελέτης και άσκησης. Έχω μαθητές οι οποίοι σκοπεύουν να ακολουθήσουν μουσικές σπουδές, αλλά και αρκετούς που έρχονται λόγω χόμπυ. Επίσης έχουμε και μαθητές που είναι μέλη σε μπάντες και έρχονται για να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.

Χρύσω (καθηγήτρια -πιάνο, φωνητική) : Οι εξετάσεις είναι μια καλή ευκαιρία για τους μαθητές μας να ζήσουν την όλη διαδικασία των εξετάσεων σαν ένα live performance, να αποκτήσουν πειθαρχία, να μελετήσουν ακόμη πιο έντονα και να φτάσουν ακόμη πιο ψηλά. Για εμάς ως καθηγητές το ότι έρχονται εξεταστές από το εξωτερικό είναι μια θετική διαδικασία, έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Ο πήχης των εξετάσεων είναι πάρα πολύ υψηλός, αλλά οι μαθητές μας είναι προετοιμασμένοι για να πετύχουν.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!