Συγχαρητήρια στον “Τριγωνοψαρούλη” για την παράσταση που παρουσίασαν!

Συγχαρητήρια στο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο – Παιδοκομικό Σταθμό “Τριγωνοψαρούλη” και στις νηπιαγωγούς Χρύσω, Χριστιάνα και Κάτια Αλεξίου, καθώς και Ηλιάνα Χάτζιαρου και στις βοηθούς τους Σωτηρίου Άντρη και Σταύρου Έλενα για τη καταπληκτική παράσταση που παρουσίασαν χθες Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 στη τελική Καλοκαιρινή γιορτή του “Τριγονοψαρούλη”.
Η επιλογή του έργου “Το Φτέρνισμα του Βασιλιά” έστειλε τα δικά του περιβαλλοντικά μηνύματα και τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κέρδισαν τα πιο ζεστά χειροκροτήματα.
Εξαιρετικά σκηνικά και στολές, ωραία μουσική και ένα δυνατό μήνυμα για την αξία του πράσινου και της φύσης στη ζωή μας.
Σε μια πόλη, αλλά και σε ένα κόσμο, που έχει ανάγκη το πράσινο και επιβάλλεται να προστατέψει το περιβάλλον, το χθεσινό έργο που παρουσίασαν τα παιδάκια του “Τριγονοψαρούλη” ήταν ότι πιο επίκαιρο! Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο “Τάσος Μητσόπουλος”, στο Λύκειο Αραδίππου, που γέμισε από γονείς, γιαγιάδες, παππούδες, θείες, κ.α που έσπευσαν να χαρούν τα παιδάκια τους επί σκηνής.

Λίγα λόγια για το έργο
Ένας βασιλιάς έχει μια περίεργη αρρώστια. Φτερνίζεται ακατάπαυστα. Η διάγνωση των γιατρών λέει πως πάσχει από μια αλλεργία σε κάθε τι που βγαίνει από το χώμα. Φυτό, λουλούδι, σπόρο, κτλ.
Για να απαλλαγεί από το ενοχλητικό φτέρνισμα, διατάζει να ξεριζώσουν κάθε τι πράσινο στη χώρα του., επιβάλλοντας βαριές τιμωρίες σε όποιους παρακούσουν τις διαταγές του. Πραγματικά η υγεία του βελτιώνεται, αλλά ο λαός του υποφέρει αναγκασμένος να ζει φτωχός και στρερημένος τα προιόντα, αλλά και από τη γαλήνη που χαρίζει η ομορφιά των δέντρων και των λουλουδιών.
Εν τω μεταξύ το κοριτσάκι που γεννά η Βασίλισσα μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον τσιμεντένιο και γυμνό από πράσινο, χρώματα και αρώματα. Ώσπου μια μέρα η Βασιλοπούλα, στη τσέπη ενός κοιμισμένου μάγειρα, ανακαλύπτει ένα κλαδάκι ανθισμένης φασολιάς. Ξελογιασμένη από την ομορφιά του και θεωρώντας πως είναι το πιο όμορφο πράγμα που έχει ως τώρα δει, ζητά από τους γονείς της να της το φέρουν.
Ο μάγειρας, όταν η Βασιλοπούλα αρρωσταίνει από τη λαχτάρα της να ξαναδεί το λουλούδι και κινδυνεύει να πεθάνει,εμφανίζεται με αυτοθυσία για να της σώσει τη ζωή και φανερώνει το μυστικό του για το πως μεγάλωσε ένα φυτό.
Ο Βασιλιάς αναγκάζεται να συμβιβαστεί με την αλλεργία του και έτσι η χώρα γεμίζει πράσινο, δίνοντας ομορφιά στις ζωές των κατοίκων.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!