Tέλος εποχής για το Καφενείο του Κώτσιου στην Χρυσοπολίτισσα…

Το γύρο του διαδικτύου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Λαρνακέων έκανε η είδηση πως το γνωστό καφενείο της Χρυσοπολίτισσας, απέναντι από την εκκλησία, κλείνει.
Μετά από μια σειρά ετών, που κατάφερε να γίνει “σήμα κατατεθέν” της περιοχής, το καφενείο “Χρυσοπολιτίσσης” ή αλλιώς ”το καφενείο του Κώτσιου”, κλείνει.

Τη θέση του, σε ένα ανανεωμένο πλέον χώρο, θα μετακομίσει η γνωστή ψησταριά (με τα νόστιμα φαγητά) του κ. Τόνυ Δημητρίου που βρίσκεται λίγο πιο κάτω.

Η ανακοίνωση του κ. Τόνυ Δημητρίου:

Ανακοινώνουμε ότι σύντομα θα μετακομίσουμε χώρο. Θα αναλάβουμε τις εγκαταστάσεις του Καφενείου Χρυσοπολίτισσας, που είναι λίγο παρακάτω από το μαγαζί που βρισκόμαστε τώρα. Αναγνωρίζουμε πλήρως τη θλίψη και την ανησυχία που προκαλεί το κλείσιμο ενός τόσου σημαντικού και πολύτιμου κοινοτικού χώρου όπως το καφενείο, που διατηρούσε την κοινότητά μας, και που αποτελεί μέρος της ιστορίας της Λάρνακας, και την ιστορία τόσων Λαρνακέων.
Το καφενείο ήταν πυλώνας για την κοινότητά μας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι Λαρνακείς έχουμε ιστορίες να μοιραστούμε για τις ατελείωτες ώρες που περάσαμε εκεί, τους παππούδες μας, και για τον Κύριο Κώτσιο.
Δυστυχώς, το κτίριο επιδεινώθηκε και διατέθηκε στην αγορά για να το αναλάβει κάποιος άλλος. Ψάχναμε ένα χώρο για να μεταφερθούμε εδώ και καιρό. Έτσι, σκεφτήκαμε ότι μπορεί να είναι καλύτερο για μια τοπική, οικογενειακή, και μικρή επιχείρηση, όπως εμάς, να αναλάβουμε το κτίριο, που σαν Λαρνακείς αναγνωρίζουμε την ιστορία του καφενείου και και τη σημασία της καφετέριας στην κοινότητά της Λάρνακας. Προτιμήσαμε λοιπόν, να το αναλάβουμε εμείς, αντί το αναλάβει και να το διαχειριστεί κάποια μεγάλη εταιρεία – όπως έχουμε δει με τις πρόσφατες αστικές αναπλάσεις και αναδιαμορφώσεις χώρων – που πιθανόν να παραλείψουν την ιστορική κληρονομιά του καφενείου, και να εξευγενιστεί.
Υποσχόμαστε να διατηρήσουμε τις μνήμες ζωντανές του χώρου και τον ανθρώπων που πέρασαν από το καφενείο του Κώτσιου, και να υπενθυμίζουμε την ιστορικότητα του χώρου και τι σημαίνει για την κοινότητα και την ενορία. Σας καλούμε να μοιραστείτε όλες τις φωτογραφίες που έχετε, θα θέλαμε να τις εκθέσουμε μέσα στο κτίριο όταν μεταφερθούμε.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!