I. Frangos Associates LLC/Bybloserve Management Ltd Group: Δύο πετυχημένες εταιρείες στη Λάρνακα με “γυναικεία” δυναμική!

 

Σήμερα, 8 Μαρτίου ημέρα της Γυναίκας, επιλέγουμε να μιλήσουμε με τον Υπεύθυνο του Ανθρώπινου Δυναμικού των εταιρειών I. Frangos Associates LLC και Bybloserve Management Ltd στη Λάρνακα, κύριο Δημήτρη Χριστοδούλου, αφού στο δυναμικό τους εργοδοτούν 7 άντρες και…  27 γυναίκες!

 

SkalaTimes

 

Κύριε Χριστοδούλου πόσες γυναίκες εργοδοτούνται σήμερα στις εταιρείες σας και πόσοι άντρες;
Στις εταιρείες μας εργοδοτούνται 7 άντρες και 27 γυναίκες. 

Μεγάλη “δυσαναλογία” υπέρ των γυναικών, δεν το συναντάμε συχνά αυτό…
Θέλω να τονίσω ότι οι αριθμοί δεν προέκυψαν εσκεμμένα. Προέκυψαν γιατί εμείς κοιτάζουμε την αξία του κάθε υποψήφιου και όχι το φύλο του. Για εμάς η ισότητα και η αξιοκρατία δεν είναι έννοιες τυπικές αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε να εργαζόμαστε. 

Οι μισθοί είναι ίδιοι και για τα δύο φύλα στις εταιρείες σας;
Φυσικά! Οι μισθοί δεν κρίνονται με το φύλο του κάθε συναδέλφου, αλλά καθορίζονται από την αξιολόγηση  της δουλείας του και όχι, τονίζω, με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο. Γενικότερα οι εταιρείες εργάζονται με βάση τις αρχές της ίσης μεταχείρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας  περί ‘Ίσης Μεταχείρισης Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση Νόμοι’ και  περί ‘Προστασίας της Μητρότητας Νόμοι’. 

Υπάρχουν γυναίκες σε θέσεις κλειδιά;
Βεβαίως! Υπάρχουν γυναίκες σε διάφορες θέσεις (δικηγόροι, γραμματειακά, λογιστήριο, κτλ.). Οι θέσεις κλειδιά της εταιρείας θα έλεγα πως είναι καθαρά “γυναικεία υπόθεση” αφού η πλειονότητα αυτών των θέσεων είναι στελεχωμένες από γυναίκες. 

Ένα επίτευγμα από τις γυναίκες υπάλληλούς σας;
Αν πω μόνο ένα θα αδικήσω τις υπόλοιπες που θα ξεχάσω. Είναι πολλά τα επιτεύγματα των συναδέλφων γυναικών, όπως πχ το ότι αρθρογραφούν σε πολύ γνωστά επαγγελματικά έντυπα του εξωτερικού, ότι φέρουν με επιτυχία δύσκολες υποθέσεις και πολλά άλλα. 

Σήμερα, 8 Μαρτίου, ημέρα της γυναίκας θα κάντε κάτι ως εταιρεία για τις γυναίκες που εργοδοτείτε;
Η εταιρεία μας σήμερα, όπως και κάθε χρόνο, προσφέρει ένα συμβολικό δωράκι από τα προϊόντα που διαθέτει προς πώληση για την συγκεκριμένη ημέρα το Κυπριακό Φόρουμ Καρκίνου του μαστού Europa Donna Cyprus ως αναγνώριση της προσφοράς της γυναίκας στην εργασία αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. 

Υπάρχει κατά τη γνώμη σας ισοτιμία των δύο φύλων στην Κύπρο;
Επειδή δεν μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα πάντα γκρίζα, πιστεύω πως ναι, ο επιχειρηματικός κόσμος της Κύπρου και γενικότερα η κοινωνία μας έχει κάνει αρκετές θετικές αλλαγές ως προς την αντιμετώπιση της γυναίκας μέσα στην εργασία και το ρόλο της στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου, σε σύγκριση με προηγούμενες δεκαετίες. Βέβαια, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μπροστά μας για να διανύσουμε ως τόπος έτσι ώστε να βελτιωθούμε περισσότερο και να τοποθετήσουμε τη γυναίκα στη θέση που της αξίζει στο χώρο εργασίας, στην πολιτική και ευρύτερα στην κοινωνία.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

Άθως Καζαντζής: “Καμιά πόλη δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν έχει τον κατάλληλο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο”

Ο Άθως Καζαντζής επανεδιεκδικεί μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και εξηγεί στο SkalaTimes τους λόγους επαναδιεκδίκησης, αναλύει τα όσα

error: Content is protected !!