«Becoming-Η δική μου ιστορία»: Μπεστ σέλερ το βιβλίο-αυτοβιογραφία της Μισέλ Ομπάμα

To βιβλίο της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2018 και στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «AΘENS BOOKSTORE Publications».


Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ κατάφερε να πουλάει 9 αντίτυπα το δευτερόλεπτο, ενώ πούλησε στις χώρες της Βορείου Αμερικής περίπου 725.000 αντίτυπα μόλις το πρώτο εικοσιτετράωρο της κυκλοφορίας του.
Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, που επικαλείται την εταιρεία NPD BookScan, το «Becoming» είναι ήδη το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ για το 2018.

Η διάσημη αλυσίδα βιβλιοπωλείων της Αμερικής, Barnes & Noble, ανακοίνωσε ότι το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμπα είχε τις περισσότερες πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του ξεπερνώντας στη σχετική λίστα το βιβλίο Fear του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ με τις αποκαλύψεις για την κυβέρνηση Τραμπ και τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο.

Πιο κάτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο που δημοσίευσε η Βρετανική Guardian:
( https://www.theguardian.com/us-news/2018/nov/13/michelle-obama-wanted-everything-read-exclusive-extract-memoir-becoming )

“Μοιάζει με κακόγουστο αστείο, έτσι δεν είναι; Τι συμβαίνει όταν ένας άνδρας που αγαπάει τη μοναξιά παντρεύεται μια κοινωνική γυναίκα που δεν αγαπάει τη μοναξιά καθόλου;
Η απάντηση, μαντεύω, σε σχεδόν κάθε ερώτημα που προκύπτει μέσα σε ένα γάμο, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι ή ποιο είναι το θέμα: βρίσκεις τρόπους να προσαρμοστείς. Εάν έχεις δεσμευτεί στο για πάντα, δεν υπάρχει πραγματικά καμία επιλογή.
Στις αρχές του 1993, ο Μπαράκ πέρασε περίπου πέντε εβδομάδες μόνος του με τις σκέψεις του στο Μπαλί, προετοιμάζοντας το βιβλίο του Dreams from My Father, γεμίζοντας με κίτρινα post-it με το χειρόγραφο του. Εγώ, εν τω μεταξύ, έμεινα στο σπίτι μας στο Σικάγο. Κράτησα τον εαυτό μου απασχολημένο, βλέποντας φίλους και κάνοντας γυμναστική τα βράδια. Στις συζητήσεις με ανθρώπους από τη δουλειά και την πόλη, θα βρεθώ να λέω αυτόν τον παράξενο νέο όρο – «ο σύζυγός μου». «Ο σύζυγός μου και εγώ ελπίζουμε να αγοράσουμε ένα σπίτι». «Ο σύζυγός μου είναι συγγραφέας που τελειώνει ένα βιβλίο». Ήταν πρωτόγνωρο και ευχάριστο, αλλά μιλούσα για έναν άνθρωπο που απλά δεν ήταν εκεί. Ο Μπαράκ μου έλειπε τρομερά, αλλά έβλεπα ορθολογιστικά την κατάστασή μας όπως μπορούσα, κατανοώντας ότι ακόμα και αν είμαστε νεόνυμφοι, αυτό το διάλειμμα ήταν μάλλον για το καλύτερο”.

Σύμφωνα με τον οίκο Penguin Random House (PRH), στην βορειοαμερικανική αγορά έχουν ήδη εκδοθεί 3,4 εκατομμύρια αντίτυπα του «Becoming».

Το βιβλίο έχει ήδη μεταφραστεί σε 31 γλώσσες.
Βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!