Πώς να βοηθήσετε το παιδάκι σας να αγαπήσει τα Αγγλικά

Γράφει η Άννα Κύζη
Διευθύνων Σύμβουλος
Εκπαιδευτικό – Θεραπευτικό Κέντρο «Μάθηση & Παρέμβαση» Pingus English Centre Larnaka

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί κάποια παιδιά μαθαίνουν Αγγλικά με μεγάλη ευκολία ενώ κάποια άλλα παιδάκια δυσκολεύονται να κατακτήσουν τη γλώσσα;
Η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, Θυμηθείτε πόσο σας ενδιέφερε ένα μάθημα αν πραγματικά σας άρεσε, και πόσο εύκολη ήταν η εκμάθηση του. Πιο κάτω σας παραθέτουμε μικρές καθημερινές συνήθειες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν την Αγγλική Γλώσσα.

Μικρές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας στα παιδιά:

1. Μιλήστε Αγγλικά στο παιδί σας εκμεταλλευτείτε την κάθε ευκαιρία. Ακόμη τραγουδήστε μαζί του, βρείτε τραγουδάκια στο διαδίκτυο ή ακόμη παρακολουθήστε αγαπημένα του κινούμενα σχέδια στα αγγλικά. Δεν έχει τόσο σημασία η ηλικία του παιδιού ή η τέλεια προφορά που όλοι θέλουν να έχουν. Απλά αφιερώστε λίγο χρόνο και τα υπόλοιπα θα επακολουθήσουν…

2. Ξεπεράστε τις δικές σας αποτυχίες του παρελθόντος. Ίσως εσείς ως παιδιά δεν καταφέρατε να κατακτήσετε την ξένη γλώσσα μην υποτιμάτε τη σημασία της όμως, στη σημερινή κοινωνία που τα Αγγλικά θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε περίπτωση μην μεταδώσετε στο παιδί σας το ούτε εγώ έμαθα δεν πειράζει, γιατί οι εποχές άλλαξαν και οι δεξιότητες που κάποτε θεωρούνταν εξειδικευμένες σήμερα είναι απλά… απαραίτητες.

3. Εκμεταλλευτείτε την κάθε ευκαιρία, π.χ μια απλή βόλτα στο σούπερ-μάρκετ. Η τέλεια αφορμή για να παρατηρήσετε νέες λέξεις. Να ονομάσετε αντικείμενα ή να διαβάσετε τις ετικέτες. Αν το παιδί σας μαθαίνει ήδη Αγγλικά μπορείτε να συζητήσετε για τις πληροφορίες ενός προϊόντος μαζί. Θα εκπλαγείτε πόσα νέα πράγματα θα μάθετε… και οι δυο.

4. Αγοράστε τα σωστά παιχνίδια Στην αγορά θα βρείτε πληθώρα παιχνιδιών, κυρίως εκπαιδευτικών, που περιλαμβάνουν λέξεις τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά. Έτσι τα παιδιά θα θεωρούν την εκμάθηση της γλώσσας ως κάτι φυσικό, αφού θα έρθουν σε επαφή με αυτήν από πολύ νωρίς… τέτοια παιχνίδια κυκλοφορούν ακόμη και για βρέφη 4 μηνών!!! Ακόμη προμηθευτείτε παραμύθια και στην Αγγλική Γλώσσα, και διαβάζετε τα εναλλάξ. Επιλέξετε παραμύθια με έντονα χρώματα και μικρές προτάσεις κάθε φορά, θα βοηθήσουν και μετέπειτα να μπορεί να τα διαβάζει μόνο του. Αν το παιδάκι είναι μεγαλύτερης ηλικίας αγοράστε του βιβλία με αγαπημένους ήρωες, δώστε του κίνητρο να αναπτύξει το λεξιλόγιο του και στην Αγγλική γλώσσα.

5. Συναναστροφή με άτομα που έζησαν ή ζουν στο εξωτερικό… Όλοι πλέον έχουμε κάποιον που είτε έχει ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό είτε προέρχεται από εκεί. Επιδιώξετε μια συνάντηση παρουσία των παιδιών σας και θα τους δώσετε ένα ξεκάθαρο κίνητρο για να ασχοληθούν με τη γλώσσα.

6. Ταξιδέψτε με κάθε ευκαιρία. Τα ταξίδια είναι ο καλύτερος τρόπος να εξοικειώσουμε τα παιδιά μας με τις ξένες γλώσσες. Είναι κίνητρο τόσο για να χρησιμοποιήσουν μια γλώσσα που ήδη μαθαίνουν, όσο και για να αποφασίσουν να μάθουν μια καινούρια.

7. Προσοχή στην σωστή επιλογή προγράμματος εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας. Σημαντικό είναι η γλώσσα να μαθαίνετε από μικρή ηλικία, γι’ αυτό επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα για την εκμάθηση της, να απευθύνεται σε παιδιά, να είναι σωστά δομημένο, και να προσφέρει στα παιδιά εμπειρίες, διασκέδαση, κοινωνικοποίηση και νέες μαθησιακές δεξιότητες.

Μην ξεχνάτε πως το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό… πρέπει να πιστεύουμε στις ικανότητες τους και να τα βοηθάμε να αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους ανάλογα με τον τρόπο που μαθαίνουν. Το κάθε παιδί μαθαίνει με τον δικό μοναδικό τρόπο και ρυθμό, μην τα πιέζετε, μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις και δώστε τους τον χρόνο που χρειάζονται.

ΥΓ. Στο κέντρο μας προσφέρουμε το μοναδικό πρόγραμμα διδασκαλίας εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας για παιδιά Pingu’s English το οποίο είναι σχεδιασμένο να μαγνητίζει το παιδί από την αρχή μέσω των ελκυστικών θεμάτων του έτσι το παιδί παραμένει προσηλωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος με άμεσο αποτέλεσμα την επιτυχία. Καλύπτει όλους τους τρόπους μάθησης ώστε όλα τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν καλύτερα το δικό τους μαθησιακό χαρακτήρα. Ο μαγικός κόσμος των Pingu’s English βοηθάει τους γονείς να ανακαλύψουν τα ταλέντα των παιδιά τους και τα παιδιά να αποκτήσουν ένα δυνατό εργαλείο που θα τα βοηθήσει σε όλους τους τομείς της ζωής τους. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!