Tα Χριστούγεννα είναι ιδεολογία…

Της Γιώτας Δημητρίου

 

Η ιδέα μου από τα Χριστούγεννα, παλιομοδίτικη ή μοντέρνα, είναι πολύ απλή: αγάπη για τους άλλους. Ελάτε να το σκεφτούμε, γιατί πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα για να το κάνουμε αυτό;“
-Bob Hope

Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα λόγο γιατί πρέπει να περιμένουμε τα Χριστούγεννα για να περιορίσουμε τις κακίες και να δώσουμε αγάπη. Η ιδέα του Bob Hope με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη, αν και αναγνωρίζω το βαθμό δυσκολίας υλοποίησης της. 

Στο περίφημο ανά το παγκόσμιο βιβλίο του “Α Christmas Carol”, ο αγαπημένος Charles Dickens λεει ”Εγώ θα τιμήσω τα Χριστούγεννα στην καρδιά μου, και θα προσπαθήσω να τα κρατήσω εκεί, όλο το χρόνο.”
Πόσοι από εμάς κρατάμε τα Χριστούγεννα ολόχρονα στη καρδιά μας και πόσοι τα πετάμε στην αποθήκη μαζί με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, λίγο μετά τις γιορτές, αρχές του νέου χρόνου;
 

O συγγραφέας Oren Arnold είχε πει : ”Προτάσεις για Χριστουγεννιάτικο δώρο: Για τον εχθρό σας, συγχώρεση. Για τον αντίπαλό σας, ανοχή. Για τον φίλο σας, την καρδιά σας. Για τον πελάτη σας, υπηρεσία. Προς όλους, φιλανθρωπία. Σε κάθε παιδί, ένα καλό παράδειγμα. Για τον εαυτό σας, σεβασμό.”
Πόσο δύσκολο ένα τέτοιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο ε;

Τα Χριστούγεννα είναι μια αγαπημένη, λατρεμένη γιορτή για τους περισσότερους από εμάς. Χριστουγεννιάτικες ταινίες, φίλοι, οικογένεια, φαγητό, ξεκούραση, δώρα, αγάπη….
Μόνο που τα Χριστούγεννα μας φωνάζουν να θυμηθούμε πως γιορτάζεται η γέννηση ενός Βασιλιά που δίδαξε ταπεινοσύνη και αγάπη, (δηλαδή κάτι αντίθετο από αυτό που διδάσκουν με τις πράξεις τους σήμερα κάποιοι εκπροσώποι του), μας φωνάζουν να θυμηθούμε την αθωότητα και το φως, που έχουμε μέσα μας ως παιδιά και που -συνήθως-  χάνουμε στην διαδρομή της ενηλικίωσης. 

Τα Χριστούγεννα δεν είναι γιορτή, είναι ιδεολογία που επιμένει να κρατά το φως αναμμένο στις καρδιές των ανθρώπων ακόμα και σε σκοτεινές εποχές.  Τα Χριστούγεννα είναι αγάπη και φως και μακάρι αυτή την αγάπη και το φως να τα αφήσουμε να φωλιάσουν μέσα μας τώρα τις γιορτές και ολόχρονα! 

Καλές γιορτές σε όλους! 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

Ερώτηση βουλευτή Λάρνακας Ανδρέα Πασιουρτίδη προς Υπουργό Βαφεάδη για το θέμα οδικής ασφάλειας της λεωφόρου Ελλάδος στη Λάρνακα

Ερώτηση με αρ. 23.06.012.03.328 του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας κ. Ανδρέα Πασιουρτίδη, ημερομηνίας 15 Φεβρουαρίου 2024, προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη

error: Content is protected !!