Για τρίτη χρονιά η εκδήλωση κατά της σεξουαλική κακοποίησης παιδιών

SkalaTimes
Φωτογραφίες: Samouela Karageozian

Το διαδικτυακό περιοδικό SkalaTimes πραγματοποίησε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, χθες 8 Δεκεμβρίου 2018 εκδήλωση κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Με συνδιοργανωτή τον γνωστό εκπαιδευτικό ψυχολόγο της Λάρνακας Ανδρέα Δημητρίου, με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας ο οποίος παραχώρησε το θέατρο ΣΚΑΛΑ για την παργματοποίηση της εκδήλωσης, αλλά και με την στήριξη μιας μεγάλης ομάδας συντελεστών.Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η νεαρούλα Βασιλική Κώστα, μαθήτρια Δημοτικού.

Την εκδήλωση στήριξαν οι βουλευτές Λάρνακας Αννίτα Δημητρίου, Ευανθία Σάββα και Γιώργος Γεωργίου, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Άντρη Αντρέου, Μόνικα Μελέκη και Μάριος Κουκουμάς, η Επαρχιακή Γραμματέας ΑΚΕΛ Λάρνακας Χρυστάλα Αντωνίου, εκπαιδευτικοί, γονείς, καθώς και κόσμος που ήθελε να ενημερωθεί γύρω από τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Οι αριθμοί (1 στα 5 μέσα στην ΕΕ και 1 στα 4 μέσα στη πατρίδα μας) δεν μας επιτρέπουν να μένουμε απαθείς μπροστά σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Δράση, αυστηρές νομοθεσίες, πρόληψη, ενημέρωση, είναι μερικά από τα όπλα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Βύρας τόνισε ότι έχουμε όλοι υποχρέωση να στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις γι αυτό από την αρχή της θητείας του ο Δήμος στηρίζει την συγκεκριμένη εκδήλωση “οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε όσο και όπως μπορούμε έτσι ώστε να τεθεί ένα τέλος σε αυτό το έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Εύχομαι μετά από χρόνια να μπορούμε να λέμε πόσο πολύ βοήθησε την κοινωνία μας αυτή η εκδήλωση που έγινε θεσμός” είπε, ενώ συγχάρηκε τους διοργανωτές και τους συντελεστές της εκδήλωσης.
Η αρχισυντάκτρια του SkalaTimes, η δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου, στο δικό της χαιρετισμό είπε πως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να μένει απαθής μπροστά σε ένα τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα που αφορά παιδιά. “Το SkalaTimes από την μέρα ύπαρξης του, εδώ και 7 χρόνια, επιδιώκει μέσα από εκδηλώσεις να βάζει το δικό του λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο για τη κοινωνία μας, καμιά υγιής κοινωνία δεν μπορεί να ανέχεται και να μένει απαθής μπροστά στη σεξουαλική ή οποιαδήποτε άλλη κακοποίηση παιδιών” είπε.

Το πρόγραμμα χωρίστηκε σε δύο μέρη.
Το πρώτο μέρος που αφορούσε παιδιά και ενήλικες περιείχε:

Θεατρικό Δρώμενο από το Θεατρικό Εργαστήρι Θεάτρου ΣΚΑΛΑ (σε σκηνοθεσία της δασκάλας των παιδιών Μόνικας Μελέκη)

Μουσική από την Παιδική Χορωδία του Δήμου Λάρνακας, υπό τη Διεύθυνση της μαέστρου Λουκίας Λαζάρου

Τραγούδια από μαθήτριες του Ωδείου Ανδρέα Γερολέμου

Θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι “Παράθυρο Ανοικτό” (σε σκηνοθεσία της δασκάλας των παιδιών Άντρης Κυριαζή)

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα δεκάλεπτο διαλειμμα, μετά το διάλειμμα τα παιδιά έμειναν στο φουαγιέ και έκαναν Δημιουργικές Δραστηριότητες με εκπαιδευτικούς από το εκπαιδευτικό θεραπευτικό κέντρο Μάθηση και Παρέμβαση, ενώ  ακολούθησε το Β μέρος: οι ενήλικες στην αίθουσα παρακολούθησαν οπτικογραφημένο μήνυμα από την Έλενα Ράπτη,  Ομιλία από τον εκπαιδευτικό ψυχολόγο Ανδρέα Δημητρίου και Ομιλία από την συμβουλευτική ψυχολόγο Ελένη Δανιήλ.

Πριν το τέλος ακολούθησε συζήτηση.

Αίσθηση προκάλεσε η μαρτυρία μίας κυρίας η οποία βρισκόταν ανάμεσα στο ακροατήριο, όπως ανέφερε “εδώ και ένα χρόνο ακούμε στην πολυκατοικία που μένουμε δύο παιδιά να ουρλιάζουν από ξύλο ή δεν ξέρω από τι. Κάλεσα την αστυνομία, μίλησα με το Γραφείο Ευημερίας, τίποτα δεν έκαναν. Το πρόβλημα αυτό εξακολουθεί να υπάρχει, δεν ξέρω τι να κάνω, δηλαδή θα πρέπει να συμβεί το χειρότερο, για να συγκινηθεί η αστυνομία ή το γραφείο ευημερίας; Φτάσαμε στο σημείο να πιστεύουμε πως ζούμε σε ένα κράτος που δεν νοιάζεται για τα παιδιά του, δεν τα προστατεύει. Τι πρέπει να κάνουμε για να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι; Να γίνει το χειρότερο και μετά;” είπε με απόγνωση.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!