To Βιωτικό Θέατρο στη Λάρνακα!

Εργαστήρι Σκηνικής Υπόστασης και Σύνθεσης Δρώμενου

Το Βιωτικό Θέατρο είναι ένας ερευνητικός οργανισμός υπαρξιακού θεάτρου. Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2013. Αποτελεί μια ανοιχτή πλατφόρμα συνεργασίας ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών πεδίων (ηθοποιούς, εικαστικούς, αρχιτέκτονες, προγραμματιστές, μουσικούς, performers, τεχνικούς κ.α.) με σκοπό την μελέτη, ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων μορφών έκφρασης στις παραστατικές τέχνες. Η συνεχής τάση αποκρυστάλλωσης μορφής και η επικοινώνησή της στην ανθρωπότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του οργανισμού. Ο όρος “βιωτικό” προέρχεται από τη διδασκαλία του Πυθαγόρα. Σύμφωνα με τον Πυθαγόρα, η βιωτική είναι η ηθική πού αναπτύσσει το άτομο μέσα από το προσωπικό του βίωμα κι εν συνεχεία προσφέρει στην κοινωνία μέσω της δράσης και του έργου του. Έτσι, το δρων υποκείμενο δύναται να ζήσει εναν βίο απελευθερωμένο απο τα δεσμά της καθεστηκυίας ηθικής της εκάστοτε κοινωνίας, διχως όμως να είναι υπαρξιακά ανήθικος, όντας απόλυτα κι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον εαυτό του, καθώς και γενναιόδωρος με το κοινωνικό σύνολο.

Μέσω της επίγνωσης της ύπαρξης και της λειτουργίας του κάθε ατόμου, καθώς και της εναρμόνισης αυτού με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες, γίνεται εφικτή η δυνατότητα κατάθεσης.

Η καλλιέργεια σταθερού ατομικού ρυθμού κατάθεσης σε συνάρτηση με την τριβή των μελών, γεννά έναν δευτερεύον συλλογικό ρυθμό.
Η σε συνεχή ροή κραδασμική δραστηριότητα παράγει τελικά τη μορφή· θεατρικό έργο.

Tο Βιωτικό Θέατρο θα ταξιδέψει στην Κύπρο όπου θα παρουσιάσει την νέα του δημιουργία Προσχέδιο Κ(άφκα)____Vorentwurf K(afka) στο πλαίσιο της Biennale Larnaca.

Κατά την παραμονή του θα πραγματοποιήσει το  Εργαστήριο Σκηνικής Υπόστασης και Σύνθεσης Δρώμενου, στη σχολή Dance from Heart που στεγάζεται στον χώρο του
TIME Private Institute στη Λάρνακα.

ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Ρετζίνα Λεβέ: Ασχολούμαι με τον χορό και τον αυτοσχεδιασμό από πάντα. Σπούδασα θέατρο. Έχω συνθέσει μαζί με συνεργάτες και ανεβάσει δύο θεατρικές παραστάσεις: Τρείς και ο Κρίνος (2012) , Το Δέντρο που μισούσε τα Χριστούγεννα (2015). Τα τελευταία χρόνια παίζω επίσης κρουστά (tap dancing) και κάνω δημιουργικό παιχνίδι σε παιδιά. Από την περσινή χρονιά συνεργάζομαι με το ΒΙΩΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Σκοπός μου είναι η σύνθεση, αποδόμηση, ομογεννοποίηση και επαναμορφοποίηση όλων των παραστατικών στοιχείων στη σκηνή (κίνηση, ήχος, λόγος).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του βιωτικού θεάτρου: “Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου θα εργαστούμε πάνω σε κινητικά- εκφραστικά εργαλεία καθώς και σε δραματουργικές συνθήκες, τα οποία αποτελούν δομικά στοιχεία των προβών μας.
Την Τεταρτη 21 Νοεμβρίου, τρείς μέρες μετά, θα ξαναβρεθούμε με σκοπό να συνθέσουμε ένα σκηνικό δρώμενο- ανοιχτό αυτόσχεδιασμό, αξιοποιώντας αυτά πάνω στα οποία εργαστήκαμε το Σαββατοκύριακο κι εκδηλώνοντας την δημιουργικότητα μας.
*Θα έχουμε την ευκαιρία να συνοδεύσει ηχητικά το δρώμενο ο Ντόν Σταυρινός (Στούντιο Εννιά), μουσικός και συνεργάτης του Βιωτικού Θεάτρου”.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Ζέσταμα Τσί-Κούνγκ (κινέζικη γυμναστική για την εξισορρόπηση των εσωτερικών ιστών)
Ασκήσεις για performer (χορού και θεάτρου) σε σόλο, ντουέτα και σύνολα
Δραματουργική χωρο-γραφία, εξερεύνηση της αφηγηματικής κίνησης μέσα από προτεινόμενες συνθήκες αυτόσχεδιασμού.

Συντονίζουν οι:
Αλεξέι Μάστορα
Ρετζίνα Λεβέ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ:
Όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν ένα ποίημα της επιλογής τους απ’ έξω και να είναι ενδεδυμένοι με άνετα ρούχα.

*Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να προσδώσουν νόημα στην σκηνική τους υπόσταση.

Ώρες διεξαγωγής:
17&18 Νοεμβρίου
11:00-14:00

21 Νοεμβρίου
20:00-23:00

Κόστος Συμμετοχής
70 ευρώ
60 ευρώ (για γκρούπ των τριών ατόμων και άνω)
50 ευρώ (για φοιτητές και μαθητές)

**Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι αναγκαία
η κράτηση της θέσης σας τηλεφωνικά στους αριθμούς +357 99009124 και +357 24 400767 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στην σελίδα μας στο facebook,
και η προκαταβολή του ποσού των τριάντα ευρώ εώς τις 14 Νοεμβρίου, στον τραπεζικό λογαριασμό της Αlpha Bank με τα εξής στοιχεία:
IBAN: GR80 0140 3510 3510 0200 2006 743
EΠΩΝΥΜΙΑ: ΩΡΙΩΝ – ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας για Kition: «Απαράδεκτο και προκλητικό, παίζουν με τη νοημοσύνη μας, το Υπουργείο πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα»

Την οργή του δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, προκάλεσε η πρόθεση της Kition Ocean Marina  να επιβάλει νέα τέλη στους ακτοπλόους που δραστηριοποιούνται στη διατηρητέα αποβάθρα της Μαρίνας

error: Content is protected !!