Ανδρέας Μιχαήλ: “Ποδόσφαιρο για μένα σημαίνει ζωή, ενέργεια, απόλαυση, είναι κάτι που λατρεύω να ασχολούμαι, μου γεμίζει τη ψυχή”

2

H σχέση του με το ποδόσφαιρο είναι σχέση ζωής. Εργάστηκε ως συνεργάτης σε αθλητική εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού, είναι προπονητής, και μπορεί να μιλάει και να αναλύει τα περί ποδοσφαίρου για ώρες. Ο λόγος για τον συνδημότη μας, Ανδρέα Μιχαήλ, ο οποίος σύντομα ξεκινάει τη δική του στήλη στο SkalaTimes, μια στήλη μέσα από την οποία θα σχολιάζει, θα αναλύει, θα γράφει για  ποδόσφαιρο.
Λίγο πριν ξεκινήσει η στήλη του,το SkalaTimes κουβεντιάζει μαζί του. Μα για τί άλλο φυσικά; Για το ποδόσφαιρο.
Ο Ανδρέας ανάμεσα σε άλλα δεν διστάζει να πει την άποψη τους για όλες τις μεγάλες ομάδες της Κύπρου.

 Της Γιώτας Δημητρίου

Ανδρέα η δική σου σχέση με το ποδόσφαιρο πότε και πως ξεκίνησε;
Θα έλεγα πως δεν ξεκίνησε….υπήρχε πάντα! Ανέκαθεν θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Δεν έπαιξα μπάλα σε υψηλό επίπεδο, αφού στα 22 μου, όταν ετοιμαζόμουν να δοκιμάσω κάπου, είχα ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό που δυστυχώς με ανάγκασε να τερματίσω πρόωρα όλα τα όνειρα μου αφού οι γιατροί μου είπαν πως δεν θα μπορώ να ξαναπαίξω.  

Παρόλα αυτά το ποδόσφαιρο “έμεινε” στη ζωή σου….Αλήθεια,για σένα τι σημαίνει ποδόσφαιρο;
Ποδόσφαιρο για μένα σημαίνει ζωή, ενέργεια, απόλαυση, είναι κάτι που λατρεύω να ασχολούμαι, μου γεμίζει τη ψυχή!  

Εργάστηκες ως προπονητής, αλλά και ως συνεργάτης σε Παγκύπριο τηλεοπτικό κανάλι. Αλήθεια, σήμερα το ποδόσφαιρο στη Κύπρο σε τι φάση βρίσκεται;
Θα έλεγα ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια ευθεία γραμμή.
1
Δηλαδή;
Δεν υπάρχει εξέλιξη. Είχε γίνει μια τρομερή πρόοδος τα χρόνια πριν την οικονομική κρίση. Με την κάθοδο τότε ποιοτικών παιχτών και προπονητών, αλλά και την εξέλιξη που έγινε στην Κυπριακή σχολή προπονητών, εννοώ με την επιμόρφωση Κύπριων προπονητών, είχαμε θεαματική πρόοδο. Τελευταίως όμως νομίζω πως βρισκόμαστε σε μια ευθεία. Ούτε πάνω, αλλά ούτε κάτω. 

Πόσο εύκολο είναι για ένα συνεργάτη να είναι αντικειμενικός όταν καλείται να σχολιάσει τη δική του ομάδα;
Καθόλου! Αν είναι ειλικρινής και ντόμπρος απέναντι στα σωστά και τα λάθη του, καθόλου. Μάλιστα το βρίσκω και σαν τρόπο συνεχούς βελτίωσης. 

Η Λάρνακα διαθέτει πέντε ποδοσφαιρικές ομάδες που έχουν την έδρα τους εδώ (ΑΕΚ, ΑΝΟΡΘΩΣΗ, ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΑΛΚΗ , ΕΡΜΗΣ ) θα έλεγες ότι η πόλη του Ζήνωνα διαθέτει και μεγάλο ποδοσφαιρόφιλο κοινό;
Όχι. Δυστυχώς, όχι. Εμείς στη Λάρνακα είμαστε “οπαδοί του καναπέ”. Βλέπεις για παράδειγμα την πορεία,την πολύ καλή πορεία τον τελευταίο καιρό, της ΑΕΚ και ακόμα και εκεί σε κάποια όχι τόσο μεγάλα παιχνίδια, η ΑΕΚ δεν έχει τον αναμενόμενο κόσμο στο γήπεδο.
3
Η Λάρνακα αδιαμφισβήτητα έχει “βγάλει” και μερικούς από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές. Διαχρονικά μέχρι σήμερα ποια ονόματα ξεχωρίζεις;
Όντως! Από τη πόλη και επαρχία Λάρνακας έχουν βγει μεγάλοι παίχτες. Προσωπικά, αν πρέπει να σου πω κάποια ονόματα, ξεχωρίζω τον Μάκη Αλκιβιάδη (ΕΠΑ), τον Χάρη Κωνσταντίνου (ΕΠΑ), τον Τάσο Μάκη Γιώργο Θεοδότου, Αντρέα Μαυρή, Σάββα Κωνσταντίνου,Μάριο Κωνσταντίνου,Λούη Στεφανή, Άγγελο Μισό, Κόκο Ηλία, Χάρη Νικολάου, Κλήμη Αλεξάνδρου, Μάκη Παπαιωάννου και φυσικά τον Πανίκκο Ξιούρουππα. 

Ποιοι παράγοντες κατά τη γνώμη σου (πέρα από τους ποδοσφαιριστές) μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην άνοδο ή πτώση μιας ποδοσφαορικής ομάδας;
Πάρα πολλοί και σημαντικοί. Καταρχήν η οικονομική υγεία της ομάδας. Μετά το προσωπικό, είναι σημαντικό για μια ομάδα να έχει ένα επιμορφωμένο και έμπειρο προσωπικό. 

Γιατί;
Αυτό δίνει σιγουριά στους ποδοσφαιριστές ότι βρίσκονται σε καλά (επαγγελματικά) χέρια.
5
Η Ομόνοια κέρδισε όλα τα βλέμματα πάνω της με τα όσα συνέβησαν μέσα στην ομάδα το τελευταίο διάστημα. (Ένας εμφύλιος, κτλ) Θα καταφέρει να ξανασταθεί στα πόδια της κατά τη γνώμη σου;Παρακολουθείς τα όσα γίνονται στην ομάδα αυτή;
Καταρχήν, φυσικά και παρακολουθώ. Προσπαθώ να παρακολουθώ από κοντά όλες τις εξελίξεις, σε όλες τις ομάδες. Η Ομόνοια είναι μια τεράστια ομάδα. Με πολλή κόσμο να την αγαπά παθολογικά αυτή την ομάδα. Γι αυτό νομίζω πως ναι, σιγά σιγά θα ξαναβαδίσει στις επιτυχίες.  

Η ΑΕΚ Λάρνακος πραγματοποίησε το όνειρο των οπαδών της και κέρδισε το πολυπόθητο εισιτήριο που επιθυμούσε πως προβλέπεις την πορεία της;
Πάρα πολύ καλή. Πιστεύω πως με μια δυο προσθήκες σε συγκεκριμένα πόστα, η ΑΕΚ μπορεί να γίνει μια μεγάλη δύναμη στο κυπριακό ποδόσφαιρο. 

 Θα σου ζητήσω να μου πεις μία πρόταση για την κάθε μια από τις πιο κάτω ομάδες (αρχικά της Λάρνακας και μετέπειτα κάποιες άλλες) 

ΑΕΚ Λάρνακας
Εξελίξιμη, μεγάλη δύναμη του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Μια μεγάλη ομάδα που περνάει φουρτούνα. 

ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Ομάδα που εξελίσσεται χρονιά με χρονιά. 

ΑΛΚΗ
Μετά την περιπέτεια γυρεύει την Ιθάκη 

ΕΡΜΗΣ
Ανερχόμενη δύναμη 

ΑΠΟΕΛ
Παραδοσιακά μεγάλη ομάδα. 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
Πολύ σωστή δουλειά εκεί στην ομάδα 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Τεράστια ομάδα με πολλή κόσμο 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Πολλά προβλήματα, αλλά δεν χάνει την αίγλη του.
4

Αληθεύει ότι σύντομα θα ξεκινήσεις μια συνεργασία να γράφεις σε διαδικτυακό περιοδικό;
Μα γιατί με ρωτάτε; Δεν ξέρετε; (Γέλια).
Ναι, αληθεύει. Αν και είχα αρκετές προτάσεις, η τελευταία, με τους ανθρώπους που διαθέτει το SkalaTimes, με κέρδισε. 

Για σένα τι σημαίνει και γιατί ασχολείσαι με το κομμάτι αυτό;
Μου αρέσει να μοιράζομαι τις σκέψεις μου, γύρω από αυτό που αγαπώ και παρακολουθώ, το ποδόσφαιρο.
Τώρα, αυτό θα γίνεται μέσα από τη στήλη μου, στο SkalaTimes.
 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!