Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα από το Δήμο Λιβαδιών

livadia2

Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λιβαδιών /Καλοκαίρι 2018
Εισοδος σε όλες τις εκδηλώσεις ΔΩΡΕΑΝ

 Livadia 1

Για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Λιβαδιών διοργανώνει καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 24 Αυγούστου, χορός, μουσική, θέατρο, καλαθοπλεκτική, λογοτεχνία και πολλά άλλα για τους Δημότες Λιβαδιών και όχι μόνο.
Οι εκδηλώσεις θα είναι ανοικτές για όλους (είσοδος δωρεάν) ακόμα και στη συναυλία του Στέλιου Διονυσίου στις 21 Ιουλίου.
Αναλυτικά πιο κάτω οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που προσφέρει φέτος ο Δήμος Λιβαδιών. 

Να αναφέρουμε ότι στις 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Χορωδιών  όπου συμμετείχαν τέσσερις χορωδίες :
Χορωδία Δήμου Αμμοχώστου
Χορωδία Κοινοτικού Συμβουλίου Κατεχόμενης Άσσιας
Χορωδία Δήμου Αγίου Αθανασίου
και φυσικά η Χορωδία του Δήμου Λιβαδιών

Στις 18 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ στη Πλατεία Αγνοουμένων Αγίας Παρασκευής το Θέατρο “Ανατροπές” παρουσίασε το έργο “Προχωρήστε στο διάδρομο” του Πέτρου Καρατζιά.
Σκηνοθεσία: Πέτρος Καρατζιάς
 
Ηθοποιοί: Πάμπης Κρίγκος, Γεωργία Κρίγκου, Άγγελος Αγγελής, Χριστίνα Καμιναρίδου, Αναστασία Αντρέου και Πέτρος Καρατζιάς

Στις 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Πλατεία Αγνοουμένων Αγίας Παρασκευής μεγάλη συναυλία με τον Γνωστό Ελλαδίτη Λαικό Τραγουδιστή Στέλιο Διονυσίου. Η χορωδία του Δήμου Λιβαδιών υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου Νικόλα Θεράποντος θα συνοδεύσει μουσικά το καταξιωμένο τραγουδιστή.
Γνωστές του επιτυχίες και όχι μόνο, ο ταλαντούχος λαϊκός τραγουδιστής αναμένεται να διασκεδάσει “μέχρι τελικής πτώσεως” τους παρευρισκομένους.

stelios2

Στις 25-26 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Πανήγυρις Αγίας Παρασκευής ( στη Πλατεία Αγνοουμένων Αγίας Παρασκευής)
25/7/2018 στις 19.00 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ Χρυσοστόμου. Στις 20.45 Συναυλία ορχήστρας ακορντεόν υπό τον Μαέστρο Δανιήλ Σαμποτίνοβ
21.25 Παρουσίαση Λαικών Παραδοσιακών χορών από το Λαογραφικό Πολιτιστικό Όμιλο Τρίδατα
26/07/2018 στις 20.30 παρουσίαση Λαικών παραδοσιακών χορών από το Λαογραφικό Πολιτιστικό Όμιλο Τρίδατα

Στις 27 Ιουλίου στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λιβαδιών θα γίνει παρουσίαση των διηγημάτων «Ψωμί» του συγγραφέα Χρίστου Τσιαήλη
Συντονίστρια της εκδήλωσης: Μαρίνα Σαβεριάδου
διηγηματα ΨΩΜΙ
Στις 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί Μνημόσυνο Πεσόντων και Δέηση για ανεύρεση των Αγνοουμένων

Την 1η Αυγούστου ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Λιβαδιών Τρίδατα θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Ουσίες» σε σκηνοθεσία και σενάριο Παναγιώτας Κωντασντίνου.

Tridata

Στις 3 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μια μοναδική μουσική βραδιά ουζερί στο Πάρκο Τάσος Μητσόπουλος στο παραλιακό δρόμο Λιβαδιών στις 8.30. Με φιλοξενούμενους μουσικούς αλλά και μέλη της χορωδίας του Δήμου Λιβαδιών κάτω από τον Αυγουστιάτικο ουρανό ανταμώνουμε και διασκεδάζουμε μουσικά και με δωρεάν ποτά (ούζο και κρασί).
Όπως σε όλες τις πιο πάνω εκδηλώσεις έτσι και σε αυτή, η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Στις 24 Αυγούστου η ώρα 8.30 θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Καλαθοπλεκτικής αφιερωμένο στους απόδημους Λιβαδιώτες. Θα συμμετεχει αντιπροσωπεία από απόδημων Λιβαδιωτών Λονδίνου.
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Ο πολιτιστικός Όμιλος Λιβαδιών (Σχολή χορού Άντρης Γεωργίου) θα παρουσιάσει τη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Τζείνα τα χρόνια τα παλιά» σε συνεργασία με το θεατρικό εργαστήρι Ομίλου του Δήμου Λιβαδιών (Θ.Ε.Ο.Λ).
Ο Δήμος Λιβαδιών προχώρησε σε χαρτογράφηση των απόδημων του εντός και εκτός Κύπρου και επικοινωνεί μαζί τους μέσω της εφημερίδας του Δήμου όπου τους ενημερώνει για τα νέα του Δήμου.
Η καλαθοπλεκτική αποτελεί παράδοση για τα Λιβάδια.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

error: Content is protected !!