Αρμόδια Υπουργεία και Εγκαταστάσεις Πετρελαιοειδών παίζουν τις ζωές μας κορώνα γράμματα καθημερινά

πετρελαια

Skala Times

Πόσες αποδείξεις θέλουν το κράτος και οι εταιρείες πετρελαιοειδών για να αντιληφθούν ότι χιλιάδες ζωές ρισκάρονται καθημερινά στη Λάρνακα, στα Λιβάδια και στις γύρω περιοχές (Ορόκλινη κτλ) ;

Η επιστολή του Δήμου Λιβαδιών την οποία δημοσίευσε ο Δήμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του αποδεικνύει ακόμα μια φορά πως η επικινδυνότητα των εγκατατάσεων πετρελαιοειδών δεν αφορά μόνο στην περίπτωση ενός πιθανού ατυχήματος, αλλά την ίδια ώρα, καθημερινά η δημόσια υγεία τίθεται σε κίνδυνο.

Η δυσοσμία και η διαρροή από τις εγκαταστάσεις εδώ και χρόνια μπορεί να ευθύνεται για τα κρούσματα καρκίνου στην περιοχή. Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που έχει συμπεριλάβει την ποιότητα αέρα μέσα στα βασικά αίτια για τον καρκίνο.

Κάτοικος της περιοχής έγραψε κάτω από το έγγραφο που ανάρτησε ο Δήμος Λιβαδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Την ώρα που για πολύ χρονικό διάστημα υπήρχε εντονη οσμή υγραερίου στον αέρα, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Πυροσβεστικό Σταθμό Βορόκλινης και κατάγγειλα το γεγονός. Ο υπεύθυνος επι καθήκοντι μου ανάφερε οτι και αυτοί είχαν εντοπίσει την δυσοσμία και οτι αυτη οφειλόταν στην << ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ >> που εγίνετο τοτε. Διαμένω μόνιμα στον Δρόμο Λαρνακας Δεκέλειας απο το 1992 και αντιλήφθηκα σε πολλες περιπτώσεις παρόμοια περιστατικά , αλλά καθοριστικό ρόλο  στον εντοπισμό της οσμής παίζει και η κατεύθυνση και ένταση του ανέμου την δεδομένη στιγμή. Επειδή η δυσοσμία ήταν έντονη και διαρκείας , αποφάσισα να περάσω με το αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Λάρνακα , με σκοπό τον εντοπισμό της ΜΕΤΑΓΓΙΣΗΣ. Απο την Πολυκατοικία Μαρσέλλενας μεχρι τον κόμβο INTERCOLLEGE η δυσοσμία υγραερίου ηταν διάχυτη παντού. Ετσι αγαπητοί Λιβαδιώτες, Σκαλιώτες και διερχόμενοι απο άλλες περιχές, όταν στα ρουθούνια σας μυριζεστε γκάζι και οταν οι πνεύμονές σας γεμίζουν υγραέριο….ΜΗΝ ανησυχείτε …είναι άρωμα ΜΕΤΑΓΓΙΣΗΣ…..”
SOS

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!