Μπάρπαρα Χρυσάφη: “Στο Bazics CY προσπαθούμε να χαράξουμε το δικό μας δρόμο”

 IMG_5498Ένα όμορφο κορίτσι που αγαπούσε πάντα τη μόδα, αποφασίζει να δημιουργήσει το δικό της διαδικτυακό μαγαζί με ρούχα και αξεσουάρ. Στα προϊόντα που επιλέγει κυριαρχεί μια αυθεντικότητα, αφού επιλέγει με βάση το δικό της γούστο, ενώ συνάμα η ποιότητα και η προσιτές τιμές είναι η προτεραιότητα της.
Την ίδια ώρα αποφασίζει να κάνει τις φωτογραφήσεις των προϊόντων της ιστοσελίδας αποκλειστικά με δικό της φωτογράφο και με μοντέλα που συνάδουν το στυλ τους με το διαδικτυακό της κατάστημα, ενώ πολλές φορές είναι και η ίδια μοντέλο στις φωτογραφήσεις. Παράλληλα, μέσα από τις φωτογραφήσεις στοχεύει στο να προωθεί μέρη της Κύπρου.
Στον ένα χρόνο ύπαρξης του το Bazics CY κερδίζει πελάτες από Καναδά, Αμερική, Ευρώπη και Κύπρο και η εμπνεύστρια και ιδιοκτήτρια του, η νεαρή Μπάρμπαρα Χρυσάφη, μιλά αποκλειστικά στο Skala Times γι αυτό το διαδικτυακό κατάστημα που μας μυεί στη μόδα και μας δίνει εξαιρετικές ποιοτικές και fashionable επιλογές αγορών!

Της Γιώτας Δημητρίου
Φωτογραφίες:  bazicsCY

Μπάρπαρα η ιδέα για μια ιστοσελίδα μόδας, για ένα διαδικτυακό κατάστημα, πώς ξεκίνησε;
Η αλήθεια είναι ότι από μικρή μου άρεσε να ασχολούμαι με τη μόδα, ήταν κάτι που πάντα αγαπούσα παρόλο που οι σπουδές μου δεν είχαν σχέση με αυτό τον τομέα. Ωστόσο, οι σπουδές μου ήταν στο marketing κι αυτό βεβαίως με διάφορους τρόπους βοηθάει, αφού μια διαδικτυακή επιχείρηση εμπεριέχει την ανάγκη για γνώσεις marketing.
Η ιδέα υπήρχε για αρκετό καιρό στο μυαλό μου, υλοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο και οφείλω να πω ότι είχα τη βοήθεια των συνεργατών μου, μαζί με τους οποίους επιλέγουμε τα προϊόντα, δημιουργούμε τις φωτογραφήσεις για την προώθηση των προϊόντων μας και γενικά με στηρίζουν και είναι δίπλα μου. Ο εξαιρετικός φωτογράφος που είναι και φίλος μας, ο Λεωνίδας Λεωνίδου, ο οποίος ανέλαβε αποκλειστικά τις φωτογραφήσεις του site που για εμάς είναι πολύ σημαντικό αφού είναι “η βιτρίνα” του διαδικτυακού μας μαγαζιού , o σύζυγος μου που έχει αναλάβει το τεχνικό κομμάτι, οι αδελφές μου που με βοηθούν στην επιλογή των προϊόντων ,κ.α.
1
Η δικιά σου σχέση με τη μόδα;
Από μικρή μου άρεσε να διαβάζω περιοδικά μόδας ή να ψάχνω στο διαδίκτυο να δω τις νέες τάσεις της μόδας, ήταν κάτι που πραγματικά από μικρή αγαπούσα. Παρόλα αυτά, δε σου κρύβω πως πάντα ήξερα πως πρέπει να έχουμε δικό μας στυλ και να μην γινόμαστε θύματα της μόδας, με την έννοια ότι είναι καλό να παρακολουθούμε τι γίνεται, αλλά να υιοθετούμε μόνο αυτό που ταιριάζει στη δική μας προσωπικότητα.

Τα προϊόντα στο Bazics CY βαδίζουν με τις τάσεις της μόδας;
Ναι, τα περισσότερα προϊόντα μας βαδίζουν με τις τάσεις της μόδας, αλλά παράλληλα ακολουθούμε και μια πιο κλασική γραμμή έτσι ώστε να υπάρχουν και διαχρονικά κομμάτια και να αγγίζουμε ένα πιο ευρύ κοινό.

Τι μπορεί να αγοράσει κανείς στο Bazics CY;
Ρούχα, μαγιό, διάφορα αξεσουάρ όπως γυαλιά ηλίου, υπάρχει μια ποικιλία έτσι ώστε κάποιος μπαίνοντας στο site να μπορεί να βρει κάτι που θα του αρέσει και θα τον εκφράζει.

Σε ποιες ηλικίες αποτείνονται τα προϊόντα που επιλέγετε;
Θα έλεγα από 15 μέχρι 60. Eπιλέγουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να ενδιαφέρει μια μεγάλη μερίδα κοινού.

Παρόλο που υπάρχει το cy στο όνομα, εντούτοις εσείς αποτείνεστε σε ένα παγκόσμιο κοινό όπως συμβαίνει πάντα με ό,τι έχει σχέση με το διαδίκτυο. Σωστά;
Πολύ σωστά. Το cy το βάλαμε γιατί θέλαμε να φαίνεται ποια είναι η βάση μας. Είμαστε περήφανοι για τη καταγωγή μας, θέλουμε να φαίνεται από που προερχόμαστε, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε. Άλλωστε και οι φωτογραφήσεις για τα προϊόντα μας επιλέγουμε να προβάλλουν έμμεσα το τόπο μας, να αναδεικνύουν τις ομορφιές του τόπου μας. Από την άλλη, πρέπει να σου πω ότι οι πελάτες μας είναι από διάφορα μέρη του κόσμου.
2
Από ποια χώρα ήταν η πρώτη σας παραγγελία από το εξωτερικό και πως ένιωσες;
Είχαμε παραγγελίες από Καναδά, Αμερική, Ευρώπη….Η πρώτη μας παραγγελία ήταν από το Τέξας και η αλήθεια είναι πως ένιωσα ιδιαίτερα χαρούμενη και ικανοποιημένη όταν είδα πως η δουλειά μας, εμάς, μιας νεοσύστατης επιχείρησης, με βάση τη Λάρνακα της Κύπρου, προτιμάται και από κόσμο που βρίσκεται τόσο μακριά. Ήταν ωραίο συναίσθημα και εξακολουθεί να είναι κάθε φορά που έρχονται παραγγελίες από χώρες του εξωτερικού. Μας επιβεβαιώνει πως αξίζουν οι κόποι μας και πως η προσπάθειες αποφέρουν καρπούς.

Από ποιες χώρες επιλέγεται τα προϊόντα σας;
Από Ευρώπη, Αυστραλία και Κολομβία μέχρι στιγμής, αλλά αυτό που κοιτάζουμε είναι η ποιότητα και η μόδα (σχέδια) και όχι η χώρα προέλευσης. Θέλω να με ενθουσιάζει ένα κομμάτι και σε ποιότητα και σε σχέδιο για να το παραγγείλω και να μπει στο Bazics CY. Αλλιώς δεν θα το βάλω στο διαδικτυακό μου μαγαζί.
Η ποιότητα είναι προτεραιότητα για μένα, αλλά συνάμα κοιτάζω και τις τιμές να είναι λογικές και προσιτές.

Όταν λες ποιότητα;
Για παράδειγμα τα γυαλιά ηλίου που διαλέγουμε είναι ωραία σχέδια, είναι γνωστές μάρκες (όπως πχ τα Le specs), είναι προσιτές τιμές, αλλά την ίδια ώρα μελετήσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου την ποιότητα του φακού, έτσι ώστε να είμαι σίγουρη για τη ποιότητα του.
Κάνουμε αρκετή μελέτη μέχρι να αποφασίσουμε τι μάρκες θα φέρουμε στο Bazics CY. Δεν κοιτάζουμε τις πιο εύκολα προσβάσιμες λύσεις ή τις πιο συμφέρουσες για εμάς τιμές, αλλά τις καλύτερες επιλογές για τους υποψήφιους πελάτες μας. Θέλω τα προϊόντα στο Bazics CY να ξεχωρίζουν στο μάτι, να είναι ποιοτικά, να είναι μοναδικά. Για να πετύχει αυτό χρειάζεται μελέτη και αρκετό ψάξιμο.
3
Βάζεις δικό σου γούστο και στυλ στην επιλογή των προϊόντων;
Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα προϊόντα εμπεριέχουν το στυλ μου, αλλά επιδιώκω να υπάρχει ευρύ φάσμα επιλογών έτσι ώστε να ενδιαφέρει αρκετό κόσμο. Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι επιλέγω μου αρέσει και με ενθουσιάζει. Αλλιώς δεν θα μπορούσα να τα προωθώ και να εργάζομαι με μεράκι και ενθουσιασμό.

Σε εκθέσεις στο εξωτερικό πηγαίνεις;
Φυσικά. Η τελευταία έκθεση που είχαμε πάει ήταν στο Παρίσι, στην έκθεση “Who’s Next” που είναι μια ετήσια έκθεση που γίνεται στο Παρίσι και προωθούνται οι νέες τάσεις της μόδας. Από εκεί επιλέξαμε κάποια κομμάτια για το Bazics CY.

Μετά την παραγγελία ακολουθεί η αποστολή. Να πούμε δυο λόγια για την αποστολή;
Ναι, οι αποστολές γίνονται πολύ εύκολα είτε μέσω του website ή μέσω των social media ή ακόμα και τηλεφωνικώς. Για εντός Κύπρου μπορεί ο πελάτης εντός μίας μέρας να παραλάβει την παραγγελία του με Akis Express, για εκτός Κύπρου μπορεί με το ταχυδρομείο ή τη FedEx κ.α.
Για εμάς η εξυπηρέτηση είναι επίσης ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι. Για αλλαγές ανταποκρινόμαστε άμεσα, είμαστε συνεχώς online για οτιδήποτε, για άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη.

Φαντάζομαι οι σπουδές σου στο marketing σε έχουν βοηθήσει στην επιτυχία του Bazics CY…
Ναι, αρκετά πιστεύω. Χρησιμοποίησα τις γνώσεις μου και σε συνεργασία με την υπόλοιπη ομάδα δημιουργούμε συνεχώς νέους τρόπους προώθησης και διαφήμισης.
Επίσης προσπαθώ τα μοντέλα που επιλέγουμε για να διαφημίζουν τα προϊόντα μας να ταιριάζουν με τη φιλοσοφία του bazicsCY.
Πολλές φορές είναι 
fashion bloggers ή γνωστά μοντέλα ενώ επίσης και εγώ και οι αδερφές μου λαμβάνουμε μέρος στις φωτογραφήσεις.
4
Τα μελλοντικά σου όνειρα Μπάρμπαρα;
Θα ήθελα κάποια στιγμή να προσθέσω μέσα στο Bazics CY δικά μου σχέδια τα οποία θα δημιουργώ εγώ. Βέβαια προέχει να δούμε τη πορεία του Bazics CY και στη συνέχεια το βλέπουμε αυτό, αλλά είναι ένα από τα όνειρα μου… Προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένη με τη πορεία του Bazics CY και αγαπώ πολύ αυτό που κάνω, συνάμα χαίρομαι που υπάρχει ανταπόκριση από το κόσμο.

Τέλος, αλήθεια, τι θες να βλέπει κάποιος μπαίνοντας στο Bazics CY;
Να βλέπει ότι πρόκειται για κάτι φρέσκο με ποιότητα, εξαιρετικές επιλογές όσον αφορά τα σχέδια και συνάμα προσιτές τιμές. Να μπορεί να δει ότι εργαζόμαστε συνεχώς με ενθουσιασμό με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση, ότι η δημιουργικότητα που έχουμε ως ομάδα είναι ορατή.
Θα ήθελα να φαίνεται ότι στο Bazics CY προσπαθούμε να χαράξουμε το δικό μας δρόμο!
5

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!