Λεγόταν Ραζάν αλ Νατζάρ, ήταν μόλις 21 ετών!

razan

Skala Times

Η Ραζάν αλ Νατζάρ, ήταν μόλις 21 ετών και ήταν γνωστή στους διαδηλωτές στη Γάζα για την προσφορά της ως διασώστρια. Δολοφονήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουνίου από ισραηλινούς σκοπευτές με μια σφαίρα στο στήθος της, ανατολικά του Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, κατά τη διάρκεια μιας μη βίαιης διαμαρτυρίας.

Η Ραζάν φορούσε λευκή ιατρική στολή όταν την πυροβόλησαν.

Είχε λιποθυμήσει δυο φορές από εισπνοή χημικών και είχε σπάσει τον καρπό της στις 13 Απριλίου όταν έπεσε ενώ έτρεχε για να περιθάλψει έναν τραυματισμένο διαδηλωτή. Αυτή ήταν η δέκατη ημέρα που βρισκόταν στις διαμαρτυρίες ως διασώστρια.

Μαζί με τη Ραζάν, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει 121 Παλαιστίνιους άοπλους διαδηλωτές από τις 30 Μαρτίου και έχει τραυματίσει πάνω από 10.000.

Aπό το facebook wall του γνωστού Ελλαδίτη δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου: Λεγόταν Ραζάν. Ηταν 21 ετών. Ηταν εθελόντρια διασώστρια των παλαιστινιακών υπηρεσιών υγείας. Είναι το 123ο θύμα των Παλαιστινίων από τα τέλη Μάρτη.
Οταν εκτελέστηκε, χτες, στη Γάζα, παρείχε τις υπηρεσίες της και φορούσε τη λευκή στολή της. Δολοφονήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή του στρατού του Ισραήλ.
– (με το στρατό του Ισραήλ η Ελλάδα έχει υπογράψει και εφαρμόζει συμφωνία συνεργασίας και συνεκπαίδευσης)…”

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!