Tο πρώτο βιολογικό κατάστημα για ζώα στη Κύπρο είναι γεγονός! Βρίσκεται στην Αραδίππου!

_MG_1570Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη με ένα εκ των ιδιοκτητών του μοναδικού καταστήματος βιολογικών προιόντων για ζωα στη Κύπρο. Ο Γρηγόρης Γεωργίου μας μιλά για το Dog Chef.

Της Γιώτας Δημητρίου

Γρηγόρη είστε τρεις οι ιδιοκτήτες του πρώτου βιολογικού καταστήματος ζώων στη Κύπρο. Πως γενήθηκε αυτή η ιδέα;
Μετά από έρευνα καταλήξαμε ότι η φύση του σκύλου είναι η ωμοφαγία, ανακαλύψαμε επίσης ότι στην αγορά δεν κυκλοφορούσαν αγνές βιολογικές υγιεινές τροφές για ζώα. Τότε ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε στο σπίτι κατάλληλες τροφές για τα δικά μαςκατοικίδια. Μετά, ερευνώντας το θέμα καλύτερα ξεκινήσαμε να διαβάζουμε τα συστατικά που αναγράφονταν πάνω στις ξηρές τροφές σκύλων και γάτων και είδαμε ότι υπήρχε μια νόμιμη απόκρυψη συστατικών και τότε η έρευνα μας οδήγησε σεσυμπεράσματα όπως: στις ξηρές τροφές υπάρχουν χημικά που προκαλούν γνωστές και συχνές ασθένειες στα κατοικίδια μας…..

Να ρωτήσω, αυτό συμβαίνει και στις τροφές για ανθρώπους, να αποκρύπνται συστατικά;
Να αποκρύπτονται είναι παράνομο, αλλά να κωδικοποιούνται μπορεί να συμβαίνει….

Μάλιστα…
Όταν λοιπόν ανακαλύψαμε τι περιέχουν μέσα οι τροφές για σκύλους επιδιώξαμε να βρούμε όσο το δυνατόν πιο κατάλληλες και υγιεινές τροφές έτσι ώστε να μην βλάπτουν την υγεία τους. Αρχίσαμε να φτιάχνουμε τροφές οι οποίες ήταν οι κατάλληλες και οι πιο υγιεινές. Τις χρησιμοποιούσαμε εμείς και οι φίλοι μας (για τα δικά μας κατοικίδια). Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μπισκότα για ζώα με super food μέσα, προίοντα που θα ήταν οφέλιμα για την υγεία τους και κατάλληλα για τη φύση τους.
Στη συνέχεια σταμάτησα από τη δουλειά που είχα και άρχισα να εμπλέκομαι σε αυτό επαγγελματικά μαζί με ακόμα δύο φίλους συνεργάτες, με τους οποίους μοιραζόμασταν το ίδιο όραμα. Κάπως έτσι γεννήθηκε το κατάστημα μας, στην Λάρνακα και συγκεκριμένα στη περιοχή Αραδίπου.
_MG_1783
Και είστε οι μοναδικοί στη Κύπρο…
Είμαστε η μοναδικοί στη Κύπρο αλλά και στην Μεσόγειο. Μέσω έρευνας που έχουμε κάνει είδαμε ότι υπάρχουν βιολογικά καταστήματα για ζώα μόνο στην Αμερική και στον Καναδά. Βεβαίως υπάρχουν καταστήματα σε Ευρώπη και Μεσόγειο που μπορεί να πουλάνε βιολογικά προιόντα για ζώα, αλλά αποκλειστικά μόνο βιολογικά είμαστε μόνο εμείς στην Κύπρο και στην Μεσόγειο. Υπάρχουν εργοστάσια βιολογικών προιόντων, αλλά κατάστημα αποκλειστικά μόνο για βιολογικά για κατοικίδια όχι.

Ανέφερες τα μπισκότα με super food μέσα να πούμε δυο λόγια γι αυτό;
Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε εδώ στο εργαστήρι που έχουμε στο πίσω μέρος του καταστήματος μπισκότα με super food δηλαδή υπερ τροφές, όπως chia, σπιρουλίνα, turmeric και άλλα, απόλυτα υγιεινά και βιολογικά.

Γιατί;
Επειδή από τη φύση του ο σκύλος, του οποίου το πεπτικό σύστημα είναι λύκος παλιά έπαιρνε αυτά τα super food από το θήραμα του που σκότωνε. Αυτή είναι η φύση του.
Σε αντίθεση με τον άνθρωπο ο οποίος δημιουργήθηκε για να μην τρώει καθόλου κρέας.
Ξεκινήσαμε λοιπόν με τα μπισκότα. Για τη γεύση κατά πόσο ήταν ωραία ή όχι κάναμε δοκιμές στα δικά μας κατοικίδια.
Να πω ότι η διαδικασία να φτιάξουμε τα δικά μας βιολογικά μπισκότα με super food απαλλαγμένα από χημικά και κατάλληλα για σκύλους, να μπορούν να συντηρηθούν για κάποιο καιρό έτσι ώστε να είναι εφικτή η παρουσία τους στην αγορά, όλο αυτό μαζί με τις έρευνες μας μας πήρε δύο χρόνια. Αφού κάναμε όλα αυτά, στη συνέχεια ανοίξαμε το κατάστημα μας, το Dog Chef . Όταν νιώσαμε απόλυτα έτοιμοι. Πριν ανοίξουμε το κατάστημα είδαμε ότι αυτά τα προιόντα τα είχαν ανάγκη οι ιδιοκτήτες των κατοικιδίων που είχαν ήδη κάποιες γνώσεις όσον αφορά την διατροφή του κατοικίδιου τους. Μάλιστα είχαμε παραγγελίες μέσω διαδικτύου από το εξωτερικό.
Όταν ανοίξαμε το κατάστημα ορκιστήκαμε πως ότι θα μπαίνει μέσα θα είναι βιολογικό και οφέλιμο για τα ζώα.

Να πούμε μερικά από τα προϊόντα που μπορεί να βρει κανείς στο κατάστημα;
Βεβαίως, έχουμε σιαμπουάν, αρώματα σκύλου, φαγητό, επιδόρπιο (μπισκότα, τούρτες για σκύλους, κ.α) λαδάκια, κολανάκια (πχ με κόττον υποαλεργικό), κ.α. Μπορεί κανείς να επισκεφτεί τη σελίδα μας στο facebook, για να δει όλα όσα διαθέτει το κατάστημα μας (www.facebook.com/Fisimono/).

Από υπετροφές τι διαθέτει το κατάστημα;
Οι υπερτροφές που έχουμε και προτείνουμε στους πελάτες μας είναι superfood σε σκόνη όπως η σπιρουλίνα, η κανέλα κευλάνης, ο κουρκουμάς, chia και βεβαίως έχουμε και τα λαδάκια καρύδας, λιναρόσπορου και κάναββης.

Ολόκληρη η συνέντευξη στην εφημερίδα “24”:
http://24h.com.cy/2018/06/to-proto-viologiko-katastima-gia-zoa-sti-kypro-einai-gegonos/?utm_source=onesignal&utm_medium=popup&utm_campaign=push

_MG_1688

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!