Άννα Αχιλλέως pilates instructor: «Στόχος μου η ευεξία και υγεία των ανθρώπων»

1

Εδώ και λίγα χρόνια η πόλη του Ζήνωνα διαθέτει ένα εντυπωσιακό spa ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Καθόλου τυχαίος ο επαγγελματισμός και η υψηλή αισθητική του χώρου, αφού η ιδιοκτήτρια έχει ζήσει, σπουδάσει και εργαστεί τόσο στην Ευρώπη (Λονδίνο) όσο και στην Αμερική (Νέα Υόρκη). Το Earth Spa ξεχωρίζει για πολλούς λόγους και σίγουρα ένας από αυτούς είναι και ο σεβασμός του στο περιβάλλον και η ιδεολογία του υπέρ του οικολογικού και φυσικού.
Πιο κάτω μία συζήτηση με την ιδιοκτήτρια Άννα Αχιλλέως, η ίδια είναι pilates instructor και διδάσκει πιλάτες στο χώρο του spa, ενώ έμπειρο προσωπικό αναλαμβάνει τη δουλειά του spa (μασάζ, θεραπείες ομορφιάς και ξεκούρασης).

Της Γιώτας Δημητρίου

Το Earth Spa πότε άνοιξε;ann2
Άνοιξε στις 14 Μαίου το 2010.

Υπήρχαν άλλα spa στη Λάρνακα όταν ανοίγατε;
Όχι, ήμασταν το πρώτο spa στη Λάρνακα, στο κέντρο της Λάρνακας και συγκεκριμένα στη περιοχή Μακένζι.

Για την εντυπωσιακή εσωτερική διακόσμηση ανέλαβε interior designer;
Όχι, για την εσωτερική διακόσμηση είχαμε βρει spa consultant (Σύμβουλος spa) ένα άτομο το οποίο έχει εργαστεί και για μεγάλα spa στο Dubai και άλλες χώρες του εξωτερικού. Η spa consultant μαζί με ένα διακοσμητή και τον αρχιτέκτονα δούλεψαν μαζί έτσι ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα άφηνε πρωτίστως εμάς ικανοοποιημένους και βεβαίως τους επισκέπτες του spa.

Η ιδέα για δημιουργία spa στη Λάρνακα και μάλιστα σε μια εποχή που δεν υπήρχαν άλλα spa, πως προέκυψε;
Ήταν δική μου ιδέα. Μετά τις σπουδές μου (νομικά) στο Λονδίνο είχα πάει στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακό. Εκεί ξεκίνησα και μαθήματα πιλάτες και gyrotonic (σε μια εποχή που το πιλάτες αλλά και το gyrotonic δεν ήταν ακόμα γνωστά στη Κύπρο).
Το χώρο αυτό τον είχαμε ήδη, άνηκε στην οικογένεια μου, έτσι λίγο πριν επιστρέψω Κύπρο σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω με το χώρο αυτό, εκτός από διδασκαλία πιλάτες, γιατί είναι μεγάλος χώρος. Κάποιοι μου έλεγαν να το κάνω γυμαστήριο, αλλά στο μυαλό μου είχα την σκέψη για κάτι πρωτοποριακό, κάτι που να το χρειάζεται η πόλη μου, η Κύπρος. Η αλήθεια είναι ότι πάντα μου άρεσαν τα spa ( όπως και στους περισσότερους) και στο εξωτερικό είχα τη ευκαιρία και την τύχη να επισκεφτώ αρκετά. Κάπως έτσι λοιπόν πήρα την απόφαση για τη δημιουργία ενός spa που ταυτόχρονα θα μπορούσα να διδάσκω και πιλάτες στον ίδιο χώρο, σε ειδικά διαμορφωμέα δωμάτια για πιλάτες.

3Η εκπαίδευση και πτυχίο σου για πιλάτες και gyrotonic expansion system έγιναν στην Νέα Υόρκη;
Ναι, κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού μου, το 2004 ξεκίνησα τα μαθήματα πιλάτες και gyrotonic. Θυμάμαι το καλοκαίρι που είχα έρθει για διακοπές στη Κύπρο και είχα ρωτήσει να μάθω τι γίνεται αν είναι γνωστό το πιλάτες ή το gyrotonic εδώ και είδα ότι υπήρχε μόνο ένα παιδί στη Λευκωσία που έκανε πιλάτες, ήταν ο πρώτος που έκανε στη Κύπρο, θυμάμαι τον είχα πάρει και τηλέφωνο.Ο κόσμος δεν ήξερε τι ήταν το πιλάτες, ή το gyrotonic expansion system.

Eπέστρεψες στην Κύπρο το 2008 και λόγω εγκυμοσύνης ξεκίνησες να διδάσκεις το 2009 πιλάτες και gyrotonic.
Ναι.

Πλέον ο κόσμος γνωρίζει τι είδους άσκηση είναι το πιλάτες, αλλά θα σε ρωτήσω, για σένα τι είναι το πιλάτες;
Θεωρώ ότι το πιλάτες πρέπει να είναι η βάση όλων των ανθρώπων ως γυμναστική. Το πιλάτες είναι από τα λίγη είδη γυμναστικής που κρατά όχι μόνο το μυoσκελετικό σύστημα αλλά και το νευρολογικό, με αποτέλεσμα να δίνει μια πιο σωστή στάση σώματος και αυτό να μας βοηθά να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια στην καθημερινότητα μας. Δουλεύουν όλα τα όργανα μας πιο σωστά και με τα χρόνια αυτό μας δίνει ένα λεπτολιγνο σώμα. Το ιδανικό βέβαια ειναι να συνδυάζεται το πιλάτες μαζί με αεροβική γυμναστική.
Το πιλάτες μπορεί να βοηθήσει κάποιο με βροκχικά προβλήματα ή άσθμα, βοηθά στη βελτίωση της αναπνοής και της κυκλοφορίας του αίματος, βοηθά άτομα με δισκοπάθειες, άτομα με προβλήματα στα γόνατα (και με την έγκριση του γιατρού πάντα), βοηθά στις υγιείς αρθρώσεις, στην αύξηση της κοιλιακής δύναμης, στη βελτίωση ευλυγισίας και ισορροπίας, στο πλήρη συντονισμό μυαλού, σώματος και πνεύματος. Επίσης, ηρεμώντας μέσω των ασκήσεων πιλάτες, η αρτηριακή πίεση μειώνεται και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

Τα μαθήματα είναι εβδομαδιαία στο Earth Spa;
Τα μαθήματα εδώ στο Earth Spa γίνονται σε γκρουπς και είναι εβδομαδιαία (δύο φορές τη βδομάδα συνήθως ενώ κάποιοι επιλέγουν τρεις φορές τη βδομάδα).

Ο κόσμος έχει στο μυαλό του την ιδέα του spa μόνο για ξεκούραση και χαλάρωση, αλλά μέσω των θεραπειών spa μπορεί κανείς να βοηθηθεί σε αρκετά θέματα υγείας. Συμφωνείς;
Η αλήθεια είναι πως το spa είναι για χαλάρωση και ξεκούραση και είναι ένας από τους βασικούς του ρόλους και σκοπούς. Μάλιστα πρέπει να πω ότι με τους γρήγορους ρυθμούς που έχει σήμερα η ζωή μας, το καθημερινό άγχος και με όλα όσα βλέπουμε γύρω μας, είναι απαραίτητο να ξεκουραζόμαστε και να χαλαρώνουμε όποτε μπορούμε και μας δίνεται η ευκαιρία. Όταν κάποιος έρθει στο Earth Spa δραπετεύει για λίγο από την πραγματικότητα, ξεφεύγει και μπορεί να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί. Γι αυτό είναι πολύ σημαντική η διακόσμηση, η μουσική, οι μυρωδιές, η εξυπηρέτηση, το προσωπικό να είναι εκπαιδευμενο σωστά, τα πάντα.
Είναι γεγονός πως μέσω των υπηρεσιών ενός επαγγελματικού χώρου spa μπορεί κανείς να βοηθηθεί και σε θέματα υγείας. Μέσω ειδικού μασάζ μπορεί κανείς να βοηθηθεί σε αρκετά θέματα υγείας. Είχαμε κοπέλα που για χρόνια έπασχε από δυσκιλιότητα και με σωστές θεραπείες μασάζ βοηθήθηκε όσο δεν την είχαν βοηθήσει για χρόνια βότανα, φάρμακα και άλλοι τρόποι.
Στο χώρο υπάρχουν οι ειδικές μπανιέρες τις οποίες γεμίζουμε με άλατα και μπορούν να βοηθήσουν στην οστεοαρθρίτιδα, σε μυικούς πόνους και μπορεί να συμπληρωθεί η θεραπεία με θεραπευτικό body scrub και μετά να ακολουθήσει το ειδικό μασάζ.
Ο κόσμος όταν έρχεται στο Earth Spa πρέπει να μας ρωτά να του λέμε, να του εξηγούμε ποιο μασάζ είναι το καταλληλότερο για κάθε περίπτωση. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες.
Θέλω να πω επίσης πως το μασάζ αν και δεν έχει ερευνηθεί πλήρως για τη θεραπεία της κατάθλιψης, εντούτοις έχουμε μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Psychiatry» η οποία έδειξε ότι η θεραπεία μασάζ μπορεί να έχει δυνητικά σημαντικές επιπτώσεις στην ανακούφιση της κατάθλιψης και του άγχους.
Επίσης είναι γνωστό ότι το μασάζ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στη διευκόλυνση της λεμφικής ροής που προσφέρει, αυξάνει την ελαστικότητα των αρθρώσεων, βοηθά στο να σταλεί οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς και τα ζωτικά όργανα, ανακουφίζει από τις ημικρανίες και βεβαίως ανάμεσα στα γνωστά οφέλη του μασάζ είναι πως απελευθερώνει ενδορφίνες που λειτουργούν ως φυσικό παυσίπονο του σώματος.
Θέλω να τονίσω ότι για μένα ένα από τα σημαντικότερα κλειδιά για την επιτυχία του spa είναι το προσωπικό. Χωρίς ένα έμπειρο και με άψογο επαγγελματισμό προσωπικό τίποτε δεν μπορεί να έχει επιτυχία. Ανάμεσα στο προσωπικό μας υπάρχουν φυσιοθεραπευτές, άτομα που έχουν εργαστεί στο εξωτερικό και η σωστή εξυπηρέτηση και άψογος επαγγελματισμός είναι το σημαντικότερο, για όλο το προσωπικό του Earth Spa.
4

Ολόκληρη η συνέντευξη της Άννας Αχιλλέως στην εφημερίδα “24” :
http://24h.com.cy/2018/05/28/stochos-moy-i-eyexia-kai-ygeia-ton-anthropon/


6

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

Ντροπής πράγματα: Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου

Απαράδεκτες σκηνές βανδαλισμού αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής Δρομολαξιάς Μενεού! Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου, Δημάρχου Δρομολαξιάς ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος και επανεδιεκδικεί

error: Content is protected !!