Το γέλιο και τα ευτυχισμένα μέρη στο πλανήτη!

Laughing

 

Τα οφέλη του γέλιου μελετούσε εδώ και χρόνια ο Ινδός γιατρός Δόκτωρ Μαντάν Καντάρια, με αποτέλεσμα να καθιερώσει το 1998 μια ημέρα αποκλειστικά αφιερωμένη στο γέλιο.

Ο ιδρυτής του διεθνούς κινήματος «Γιόγκα Γέλιου» δημιούργησε ένα θετικό μανιφέστο που υπηρετεί την παγκόσμια ειρήνη κι έχει ως στόχο να προωθήσει μέσα από το γέλιο την αδελφοσύνη και τη φιλία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Μαΐου κι όλα τα Κλαμπ Γέλιου προσπαθούν να ενώσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα μέσω της άνευ όρων αγάπης και του γέλιου.

Η επαναστατική αυτή ιδέα έχει ήδη αλλάξει τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων και τους έχει βοηθήσει να επιτύχουν μια κατάσταση πλήρους ευεξίας.

Η ύπαρξη του γέλιου στην καθημερινότητά μας είναι ζωτικής σημασίας, αφού το γέλιο είναι κάτι παραπάνω από πειράγματα και αστειάκια. Το γέλιο αποτελεί μορφή έκφρασης κι ελευθερίας, ενώ παράλληλα μας βοηθάει να νιώσουμε καλύτερα χάρη στις ενδορφίνες που απελευθερώνονται, αλλά και να κάψουμε θερμίδες. Τα οφέλη τού στην υγεία μας είναι αμέτρητα, αφού θεωρείται κι αυτό μια μορφή άσκησης. Βοηθάει στη μείωση του άγχους και της αρτηριακής πίεσης, στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και στη μείωση των ρυτίδων, αφού όταν γελάμε γυμνάζονται οι μύες του προσώπου.

Για όποιον νιώθει ότι του λείπει το γέλιο από τη ζωή του, η Telegraph θύμισε τα πιο ευτυχισμένα μέρη του πλανήτη όπου, σύμφωνα τουλάχιστον με τις έρευνες, είναι πιο εύκολο να γελάσει κανείς.

Βαλπαραΐσο, Χιλή,
Γιουθκάρ, Ισπανία
Μικρή Ινδία, Σιγκαπούρη
Κόστα Ρίκα
Ανδόρα
Τουβαλού
Λιχτενστάιν
Βιετνάμ
Μπουτάν

Πηγή: tvonenews.com.cy

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!