Βραβείο από το ΚΥΠΕ σε δημοσιογραφικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Skala Times

denislis

Τρίτο βραβείο από το ΚΥΠΕ για το καλύτερο δημοσιογραφικό κείμενο του 2017 πήρε το Skala Times για κείμενο του Νίκου Ντενισλή με τίτλο: «Ελεύθερη έκφραση σεξουαλικότητας και φύλου στην Κύπρο: Μια ιστορική αναδρομή».

Συγχαρητήρια στον Νίκο Ντενισλή!

Να υπενθυμίσουμε ότι η τετραμελής Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή είχε αξιολογήσει τους τρεις πρώτους νικητές και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΥΠΕ, στην τελευταία του συνεδρία, είχε επικυρώσει τα αποτελέσματα.

Από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μία λαμπερή τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, παρέλαβαν τα βραβεία οι τρεις νικητές.

Πρώτο βραβείο του Παγκύπριου Διαγωνισμού για το καλύτερο δημοσιογραφικό κείμενο πήρε η δημοσιογράφος του Reporter Άντρη Κούννου. Βραβεύθηκε για το ρεπορτάζ της με τίτλο: «Ζητώ συγγνώμη – Ο πατέρας του 12χρονου από τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά στη Σολέα μιλά για πρώτη φορά» που δημοσιεύθηκε στο “Reporter”.

Το δεύτερο βραβείου του διαγωνισμού που διοργάνωσε το ΚΥΠΕ, με την υποστήριξη της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και την ευγενή χορηγία της RCB Bank Ltd, πήγε στην Μαρίνα Κουμάστα, για το ρεπορτάζ της, με τίτλο: Αλτσχάιμερ το λένε: Θυμάσαι;» που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Χαραυγή».

Τρίτο βραβείο στον Νίκο Ντενισλή, για το ρεπορτάζ του, με τίτλο: «Ελεύθερη έκφραση σεξουαλικότητας και φύλου στην Κύπρο: Μια ιστορική αναδρομή» που δημοσιεύθηκε στο Skalatimes.

Ο Νίκος Ντενισλής σε δηλώσεις του στο Skala Times ανέφερε τα εξής:

“Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων που με τιμά ιδιαίτερα με το να επιλέξει το ρεπορτάζ μου “Ελεύθερη έκφραση σεξουαλικότητας και φύλου στην Κύπρο: μια ιστορική αναδρομή” ως ένα από τα τρία καλύτερα δημοσιογραφικά κείμενα του 2017. Το ρεπορτάζ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σημαντικό (αν όχι πρωταγωνιστικό) ρόλο που διαδραμάτισε η Πόλη του Zήνωνα σ’ αυτό τον τομέα. Είναι γνωστό ότι η πόλη για χρόνια φιλοξενεί το μεγαλύτερο LGBT-club της Κύπρου (LGBT: Lesbian Gay Bisexual Transgender). Εξίσου γνωστό είναι και το ότι μπορούμε σε φολκλορικά φεστιβάλ (π.χ. Κατακλυσμός) να ακούμε ποιήματα όχι μόνο με ετεροερωτικό αλλά και με ομοερωτικό περιεχόμενο (π.χ. “Οι Ρακέττες”, Κατακλυσμός Λάρνακας 2016).
Tο εν λόγω ρεπορτάζ είναι -όπως διαφαίνεται και από τον τίτλο- μια ιστορική αναδρομή. Δηλαδή ένα ταξίδι στο χρόνο που αρχίζει από το 1979 (όταν έγιναν στην Κύπρο κάποιες ενημερωτικές εκδηλώσεις για να φωτίσουν αθέατες πτυχές της σεξουαλικότητας) και αυτό το ταξίδι, περνώντας μέσα από διάφορους σταθμούς, φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Πιστεύω όμως ότι αυτό το ταξίδι δεν έχει φτάσει ακόμα στον τελικό του προορισμό. Δηλαδή σε μια κοινωνία όπου το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της σεξουαλικότητας και της ελεύθερης έκφρασης ταυτότητας φύλου να είναι δικαιώματα δεδομένα για όλους.
Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το διαδικτυακό περιοδικό SKALA TIMES που δημοσίευσε το ρεπορτάζ και να ενθαρρύνω και άλλους δημοσιογράφους να ασχοληθούν με την ερευνητική δημοσιογραφία και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο τους”.

Σχετικό βιντεάκι με τον Νίκο Ντενισλή:
https://www.youtube.com/watch?v=Dc3ZNnjLApg
denislis2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!