Η κόλαση και η αδικία είναι δίπλα μας, στη Συρία!

suria1

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με φωτογραφίες από τα παιδιά που δολοφονούνται σε έναν ανελέητο και άνισο πόλεμο στη Συρία…..Δεν πιστεύω ότι τα ποστ ή το κείμενο αυτό θα βοηθήσει, ίσως όμως αφυπνίσει λίγο, όλους αυτούς που κοιμούνται και νανουρίζονται με ρατσιστικούς ύμνους ή αγνοούν τη θηριωδία του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ.
Η κόλαση στη Συρία δεν είναι κάτι νέο, ξεκίνησε από το 2011.
Σύμφωνα με το ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τις τελευταίες 11 μέρες δολοφονήθηκαν π
ερισσότεροι από 600 άνθρωποι στην Ανατολική Γούτα. Ανάμεσα τους και 147 παιδιά, τα οποία έχουν δολοφονηθεί από τη 18η Φεβρουαρίου, που ξεκίνησαν οι νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον του ανταρτοκρατούμενου θύλακα της Ανατολικής Γούτας.

Πιο κάτω έχουμε επιλέξει κάποιες δημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Skala Times

Athos Agapitos
Ο λόγος που αρπάζουν τα μωρά τους και φεύγουν άρον άρον με σαπιοκάραβα για όπου τους βγάλει το κύμα, με κίνδυνο να θαλασσοπνιγούν ανά πάσα στιγμή, είναι αυτός ακριβώς που βλέπετε στη φωτογραφία. Είναι για τον ίδιο λόγο που ΟΛΟΙ μας θα φεύγαμε για να σώσουμε τα παιδιά μας.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν αφήνουν την πατρίδα τους για έρθουν στον παράδεισο της Κοφίνου, ούτε για να πιάσουν τα επιδόματα μας (τα οποία, παρεπιπτόντως, προέρχονται από την ΕΕ). Ούτε και έρχονται να επηρεάσουν την γενετικώς υπέροχη ισορροπία της σπάνιας και εκλεκτής φυλής μας. Με λίγα λόγια, σκοπός τους δεν είναι να “μπασταρτέψουν” την θαυμαστή ράτσα μας και να μας “χαλάσουν”, εμας, που έχουμε τόσα επιτεύγματα και υπέροχα έργα παγκόσμιας εμβέλειας να επιδείξουμε…
Α, και όποιος γράψει (ή σκεφτεί) ότι “εγώ δεν είμαι ρατσιστής” και μετά βάλει τη λέξη “αλλά”, να ξέρετε. Είναι ρατσιστής με πατέντα. Αυτό, άλλωστε, είναι το άκρον άωτο του ρατσισμού. Το… γνωστό “αλλά…”
Ας γίνουμε επιτέλους άνθρωποι ρε γμτ… Πόσο εύκολα ξεχάσαμε τα δικά μας. Μόνο 44 χρόνια πέρασαν που μας επιαναν εμάς οι γονείς μας και τρέχαμε σε όλες τις χώρες του κόσμου να γλυτώσουμε από τον πόλεμο. Έλεος πια με αυτή τη σχιζοφρένεια που μας διακατέχει….
suria2

Stelios Kleopa
Να καθησυχάσω τους φόβους σας για το ότι θα γεμίσουμε με “λαθρομετανάστες” από την Συρία …
Ησυχάστε, κοιμηθείτε ήσυχα, τελικά δεν θα ΄ρθει. Πέθανε.
Πέθανε το παιδί.
Στην Ανατολική Γούτα της Συρίας. Προχτές.
suria3
Maria Chrysostomou
Στην επόμενη βάρκα με μετανάστες που θα έρθει από Συρία πριν ξεκινήσετε τις κακιες σας θέλω απλά να θυμάστε αυτή την φωτογραφία και τον πόνο που είναι ζωγραφισμένος σε αυτά τα πρόσωπα.
surua
Daphne Chronopoulou
Συρία σήμερα.
Για εξηγήστε μας εσείς που λέτε διάφορες θεωρίες «να έμεναν να πολεμήσουν»;
Πώς ακριβώς;
Να βγουν με σπαθιά κατά των drones και των βομβαρδιστικών  ενώ το παιδί θα το φυλάει η γκουβερνάντα;
suria 5

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!