Τα Ωφέλη απ’ το τραγούδι!

song

Τα ωφέλη απ’ τη μουσική είναι γνωστά. Τα οφέλη επίσης απ’ το τραγούδι, σύμφωνα με γερμανική έρευνα, είναι επίσης πολλά και σημαντικά, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες το τραγούδι ενισχύει την εκφραστικότητα, βελτιώνει την ευεξία μας και κάνει καλό στην οξυγόνωση του εγκεφάλου.
Επιπλέον αυξάνει την παραγωγή των αντισωμάτων που μεταξύ άλλων, προστατεύουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα από λοιμώξεις, βελτιώνει την αναπνοή, αυξάνοντας το οξυγόνο και την κυκλοφορία του αίματος.
Όσον αφορά τα ψυχικά οφέλη του τραγουδιού είναι πάρα πολλά.

Επίσης σύμφωνα με επιστήμονες των Πανεπιστημίων του Χάρβαρντ και του Γιέιλ το τραγούδι έχει τα πιο κάτω ωφέλη:

Φροντίζει την καρδιά
Το τραγούδι βελτιώνει τον καρδιακό ρυθμό και μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Αυξάνει την παραγωγή των αντισωμάτων.

Εξασκεί τον εγκέφαλο
Ενισχύει την συγκέντρωση και τη μνήμη.

Μας κάνει ευτυχισμένους
Το τραγούδι απελευθερώνει ενδορφίνες, με αποτέλεσμα να νιώθουμε αμέσως πιο ευτυχισμένοι.

Χαρίζει αυτοπεποίθηση
Όταν τραγουδάμε συχνά, αλλάζει σταδιακά η στάση του σώματος μας. Στεκόμαστε πιο ίσια και νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Mπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα τραγουδιού στο Ωδείο Ανδρέα Γερολέμου στη Λάρνακα.

Tο “ΩΔΕΙΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΡΟΛΕΜΟΥ” ιδρύθηκε το 1993. Είναι μια σύγχρονη εκπαιδευτική μουσική σχολή,  στη Λάρνακα, η οποία μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων και με γνώμονα το σεβασμό απέναντι στην ανάπτυξη της επαγγελματικής οντότητας του μουσικού, διασφαλίζει την παροχή εκπαίδευσης με ψηλές προδιαγραφές. Έχει επανδρωθεί με αξιόλογους καθηγητές που η προσφορά τους στον εκπαιδευτικό τομέα είναι μεγάλη. Στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Λάρνακας με κλιματισμό, αίθουσα αναμονής, γραμματεια, έξι αίθουσες διδασκαλίας και μία μικρή αίθουσα συναυλιών. Η εκπαίδευση ξεκινά από την προσχολική ηλικία και ολοκληρώνεται με την απόκτηση πτυχίου και διπλώματος.
Γίνονται επίσης μαθήματα για ενήλικες.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!