Μαθητές πιστοποιούν το Πανεπιστήμιο UCLAN για την περιβαλλοντική του συνείδηση

envi0

Η YEP (Youth Environmental Power) είναι μια νεοφυής (start-up) εταιρεία που αποτελείται από επτά μαθητές της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας, που συστάθηκε στα πλαίσια του διαγωνισμού Junior Achievement. Με αφορμή τη ρύπανση του φυσικού περιβάλλοντος από τις εγχώριες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, η YEP θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προσδοκώντας σε μια συνεργασία win-win τόσο για τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις όσο και για το περιβάλλον.
envi1
Μετά τον πρώτο σταθμό που αποτέλεσε η CYTA για το όραμα των επίδοξων επιχειρηματιών, καθώς πιστοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος που παρέδωσε το πιστοποιητικό, της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και άλλων επισήμων, έλαβε σειρά το UCLAN – Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Κατόπιν απροειδοποίητης επιθεώρησης στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου όπως είχε συμφωνηθεί διεξήχθη έλεγχος αξιολόγησης της περιβαλλοντικής συνείδησης που επιδεικνύει ο εν λόγω οργανισμός. Ο έλεγχος του οργανισμού είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου με μεγάλη επιτυχία καθώς το Πανεπιστήμιο UCLAN πληρούσε την πλειοψηφία των, 23 στο σύνολο, προτύπων που ελέγχθησαν για την κατηγορία “Εκπαίδευση”.
envi2
Στις 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του πιστοποιητικού των Προτύπων ΥΕΡ στην υποδοχή του Πανεπιστημίου από τον Εκτελεστικό Διευθυντή των ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΥΕΡ κ. Νικόλα Γεωργίου στον Υπεύθυνο του τμήματος Υγείας, Ασφαλείας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου UCLAN.
envi4
Σε αναφορά του κ. Γεωργίου κατά τη διάρκεια της απονομής, υπογράμμισε πως “… είναι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση που απονέμουμε το πιστοποιητικό των ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΥΕΡ στο Πανεπιστήμιο UCLAN καθώς εκπληρώνει τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις της νέας γενειάς, τις οποίες πρεσβεύει και πιστοποιεί η εταιρεία ΥΕΡ μέσα από τα πρότυπά της…”

Τόνισε μάλιστα πως “…το πανεπιστήμιο UCLAN αναμφίβολα θα αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές [τους] καθώς και πολλών άλλων νέων γιατί αποπνέει ήθος και Ευρωπαικότητα”

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ΠΡΟΤΥΠΑ ΥΕΡ βρίσκονται υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Χορηγοί της ΥΕΡ: Παγκύπρια οργάνωση Αγελαδοτρόφων, Shoebox, Bul-Cheese
more

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!