Γαία Πυρί Μειχθήτω & Ημέρα Κεραμικής Δημιουργίας στο Μουσείο Πιερίδη

Γαία Πυρί Μειχθήτω
Μια περιήγηση στο κόσμο της σύγχρονης κεραμικής στη Κύπρο σήμερα.
Εγκαίνια – Παρασκευή, 23 . 06 . 2017 στις 8μ.μ
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Έντιμος Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του καταπιστεύματος του Μουσείου Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, κ. Συμεών Μάτση Διάρκεια Έκθεσης – 23 . 06 – 10 . 09 . 2017 / Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας Λεωφόρος Αθηνών, Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα / 24 658848 01 . 07 . 2017/9π.μ – 1μ.μ:

Ημέρα Κεραμικής Δημιουργίας στο Μουσείο Πιερίδη
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αγγειοπλαστών – Κεραμιστών διοργανώνει Ημέρα Κεραμικής Δημιουργίας στους εξωτερικούς χώρους του Μουσείου Πιερίδη – Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, όπου κεραμίστες θα επιδείχνουν την τέχνη του πηλού στο κοινό, βοηθώντας τους να φτιάξουν το δικό τους αγγείο.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για το κοινό.
Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 24 145375.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αγγειοπλαστών – Κεραμιστών σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, συνεχίζοντας μια μακροχρόνια παράδοση στη συνεργασία τους, διοργανώνουν και φέτος ομαδική έκθεση καλλιτεχνικής κεραμικής.
Ο πηλός προέρχεται άμεσα από τη γη και συνεπώς συσχετίζεται εγγενώς με την εξάρτησή μας από αυτή · θυμίζει ένα προ-βιομηχανικό ρομαντικό παρελθόν που για πολλούς δεν συμβαδίζει με τη πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου. Εντούτοις, η σύνδεση του ανθρώπου με αυτόν είναι άρρηκτη, πρωτόγονη.
Μια ομάδα από είκοσι οκτώ καλλιτέχνες, με κοινή κατανόηση στην αφήγηση της τοπικής και διεθνούς ιστορίας της κεραμικής, εναρμονίζουν το παλιό με το νέο, και γίνονται σηματοδότες της συλλογικής ταυτότητας μιας κοινότητας, καθώς δημιουργούν το πορτραίτο της κεραμικής στην Κύπρο σήμερα.
GAIA

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!