“Η Αλήθεια για το Νερό της Λάρνακας – Μια Ιστορική Αναδρομή”

14333767_1032333336865906_5420873501784017701_n

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο “Η Αλήθεια για το Νερό της Λάρνακας – Μια Ιστορική Αναδρομή”.

Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από της ιδρύσεως του Συμβουλίου και είναι δίγλωσσο, στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Πρόκειται για μια ιστορική μελέτη, στην οποία περιγράφεται η πορεία της υδατοπρομήθειας στη Λάρνακα, όπως αυτή εξελίσσεται και διαγράφεται παράλληλα με την ιστορία της πόλης, από τα πανάρχαια χρόνια ίσαμε σήμερα, και η οποία συμβάλλει στη διάσωση της κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αν και βασίζεται στην προηγούμενη έκδοση του Συμβουλίου υπό τον τίτλο “Υδατοπρομήθεια Λάρνακας – 4.000 Χρόνια Ιστορίας”, η παρούσα έκδοση περιέχει πληθώρα νέων πληροφοριών και στοιχείων που αποκαλύπτουν νέες αλήθειες για το νερό της Λάρνακας και ανασκευάζουν ιστορικές ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις προηγούμενων ιστορικών που ασχολήθηκαν με το θέμα και, κυρίως, τη λανθασμένη εντύπωση που επικράτησε για πολλά χρόνια ότι το παλιό υδραγωγείο της Λάρνακας κατασκευάστηκε εκ θεμελίων το 1746 – 48 από τον Οθωμανό διοικητή της Κύπρου Απού Μπεκίρ Πασά.

Το βιβλίο έχει διατεθεί στα σχολεία της Λάρνακας και σε όλες τις βιβλιοθήκες παγκύπρια και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το εξασφαλίσουν από τα γραφεία του ΣΥΛ στην τιμή των 10 ευρώ.

Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας Μάρτης 2017

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!