Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα με κατοίκους του Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Α’

 

 anargurwn1

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017, η δεύτερη κατά σειρά  συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με κατοίκους Συνοικισμών, Ενοριών και Περιοχών της Λάρνακας, με απώτερο σκοπό την άμεση επαφή με τους δημότες, την ενημέρωση και  την  επίλυση προβλημάτων.

Η συνάντηση του Δημάρχου, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Υπηρεσιακών Λειτουργών του Δήμου Λάρνακας πραγματοποιήθηκε στην παρουσία πολλών κατοίκων του Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων  Α’.

Η συνάντηση έγινε στην Αίθουσα του Κατηχητικού, παρά στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων κατά την οποία ο Κοινοτάρχης της περιοχής και οι κάτοικοι υπέβαλαν παράπονα, αλλά και εισηγήσεις προς στον Δήμαρχο και στους Δημοτικούς  Συμβούλους που παρέστησαν.

Τα προβλήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την κατάσταση και επιδιόρθωση των δρόμων, την έλλειψη και την επιδιόρθωση των πεζοδρομίων, καθώς και τη συντήρηση των Πάρκων και των παιγνιδιών τους καθώς και των Πλατειών που υπάρχουν στο Συνοικισμό. Παράλληλα διατυπώθηκαν προβλήματα που δημιουργούνται από τις έντονες βροχοπτώσεις, όπως το πλημμύρισμα συγκεκριμένων σημείων με αποτέλεσμα τη δύσκολη διακίνηση των κατοίκων, αλλά και τον κίνδυνο της εισροής νερού στα σπίτια.   Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στην ελλιπή σηματοδότηση των δρόμων και στα προβλήματα τροχαίας που δημιουργούνται έξω από την Τεχνική Σχολή Λάρνακας, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, το πρωί με την άφιξη των μαθητών και το μεσημέρι με την επέλευση τους.

Επίσης, τόσο ο Κοινοτάρχης του Συνοικισμού όσο και οι κάτοικοι, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας για την άμεση ανταπόκριση του στις περιπτώσεις που καλέστηκε εκτός προγράμματος για την περισυλλογή σκυβάλων και άλλων αντικείμενων που αφήνουν κάποιοι σε ανοικτούς χώρους του Συνοικισμού.

Ο Δήμαρχος καθώς και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν παρόντα, ανέφεραν ότι ο σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η άμεση και εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου και των δημοτών. Διαμέσου αυτών των τακτικών και μικρών συναντήσεων δίνεται η ευκαιρία στον δημότη να προσεγγίσει την Τοπική Αρχή, ενημερώνοντάς την και στη συνέχεια επίλυση των προβλημάτων. 

Επίσης, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι μπορούν και θα ληφθούν άμεσα μικρά μέτρα για απάμβλυνση του προβλήματος των πλημμυρών, αλλά και μέτρα βελτίωσης των Πάρκων και Πλατειών του Συνοικισμού.

Μετά το τέλος της συζήτησης, ακλούθησε περιδιάβαση στην περιοχή με σκοπό την επί τόπου καταγραφή των προβλημάτων, τα οποία στη συνέχεια θα αναλάβουν τα αρμόδια Τμήματα του Δήμου, για ανάλογο χειρισμό.

Σημειώνεται επίσης ότι, αφού ολοκληρωθούν οι επισκέψεις στους Συνοικισμούς, Ενορίες και άλλες περιοχές της Λάρνακας και αφού καταγραφούν όλα τα προβλήματα, με πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας, θα γίνουν όλες οι αναγκαίες επαφές με τα αρμόδια Κυβερνητικά Τμήματα με σκοπό τη λήψη μέτρων για επίλυση τους.
anargurwn2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Εβραία του Μπρέχτ από το Θέατρο της Λάρνακας ΡΟΗ, με πρωταγωνίστρια τη Βαλεντίνα Σοφοκλέους και σε σκηνοθεσία Ανδρέα Νικολαϊδη έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα

Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes Η ΕΒΡΑΙΑ του Μπρέχτ ανέβηκε από το Θέατρο της Λάρνακας ΡΟΗ σε ένα νεο πλαίσιο παραστάσεων όπου την σκηνοθεσία ανέλαβε αυτή

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

error: Content is protected !!