Αντρέας Φλουρένζου “Επιθυμώ επιστροφή και επανεγκατάσταση! Να ξαναζωντανέψει η πόλη μας… Όπως την θυμάμαι και την έζησα στα πρώτα 10 χρόνια της ζωής μου”

1

Ο Ανδρέας Φλουρέντζου βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη λαβωμένη και σκλαβωμένη Αμμόχωστο. Τονίζει ότι παρά τις δυσκολίες πρεπει να είμαστε αισιόδοξοι και ταυτόχρονα να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση λύσης του κυπριακού να παραλάβουμε την πόλη μας και να αρχίσουμε την ανοικοδόμηση της”. Το Skala Times κουβεντιάζει με τον κύριο Φλουρέντζου για την αγαπημένη Αμμόχωστο.

Της Γιώτας Δημητρίου

Κύριε Φλουρέντζου ποιοι λόγοι σας ώθησαν να θέσετε υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές 2016, ως υποψήφιοςδημοτικός σύμβουλος Αμμοχώστου, στο ψηφοδέλτιο ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις;
Επειδή κουβαλάμε την Αμμόχωστο μέσα μας, όπου και να είμαστε….επειδή η ψυχή μας έμεινε πάντα εκεί.  Για να προσφέρουμε λοιπόν, προς την πόλη μας και τους ανθρώπους της. 

Η σχέση σας με τα κοινά πότε ξεκίνησε;2
Απο τα νεανικά μου χρόνια ήμουν μέσα στην ΕΔΟΝ και μετά στο ΑΚΕΛ μέχρι και σήμερα. Από 28 χρόνων ήμουν μέλος του Δ.Σ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για πέντε χρόνια, μέλος του Δ.Σ. της ιστιοπλοϊκης ομοσπονδίας τα τελευταία 10 χρόνια από τα οποία τα επτά είμαι αντιπρόεδρος, μέλος των Δ.Σ. του συνδέσμου εργολάβων Αμμοχώστου και της Παγκύπριας συνομοσπονδίας εργολάβων.

Γεννηθήκατε στην Αμμόχωστο,στο Κάτω Βαρώσι και διαμένετε στη Λάρνακα. Αλήθεια πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει μια δίκαιη λύση που να ικανοποιεί όλους τους Ελληνοκύπριους και κατ’ επέκταση και όλους τους Αμμοχωστιανούς;
Μα, πραγματικά, αν δεν το πιστεύαμε δεν θα είχαμε λόγο ύπαρξης!  Παλεύουμε για μια λύση στο κυπριακό το συντομότερο, όπου ΕΚ και ΤΚ θα ξαναζήσουμε λευτεροι νοικοκύρηδες στο τόπο μας. Και αυτή η προσπάθεια ξεκινά από την Αμμόχωστο!

Τι πρέπει να έχουν κατά νου οι Αμμοχωστιανοί τώρα που συζητιέται η λύση του Κυπριακού και κάποιοι παρουσιάζονται αισιόδοξοι ότι θα καταλήξουμε επιτέλους σε λύση;
Παρά τις δυσκολίες πρεπει να είμαστε αισιόδοξοι και ταυτόχρονα να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση λύσης του κυπριακού να παραλάβουμε την πόλη μας και να αρχίσουμε την ανοικοδόμηση της!

Το δικό σας όραμα για την Αμμόχωστο ποιο είναι;
Επιθυμώ επιστροφή και επανεγκατάσταση! Να ξαναζωντανέψει η πόλη μας….. Όπως την θυμάμαι και την έζησα στα πρώτα 10 χρόνια της ζωής μου. 

Σε περίπτωση εκλογής σας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Αμμοχώστου,τι θα επιδιώξετε να θέσετε ψηλά στην ατζέντα σας;
Σε περίπτωση επιστροφής πρώτο μέλημα του δημοτικού συμβουλίου θα ειναι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών που θα ειναι τεράστια δουλειά για να επιστρέψουν οι κάτοικοι της. Σε περίπτωση μη λύσης που το απεύχομαι η μόνη μας επιλογή ειναι η προώθηση του προβλήματος στα διαφορά κέντρα αποφάσεων.

Είστε πατέρας δυο παιδιών. Σε ποια Κύπρο και σε ποια Αμμόχωστο θέλετε να ζήσουν τα παιδιά σας στο μέλλον;
Σε μια ελεύθερη πατρίδα χωρίς προβλήματα μεταξύ των δυο κοινοτήτων. Σε μια Αμμόχωστο όπως την θυμάμαι και όπως την έζησα στα παιδικά μου χρόνια. Να ζήσουν τα παιδιά μας στην πολη μας όπως θέλαμε να ζήσουμε εμείς αλλά μας το στέρησαν….

Τέλος, το δικό σας μήνυμα στους Αμμοχωστιανούς που καλούνται να μην τηρήσουν αποχήστις 18 Δεκεμβρίου αλλά να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν;
Οι πόλιτες πρεπει να έχουν λόγο ποιοι θα αποφασίζουν για αυτούς και κατά την άποψη μου πρεπει όλοι οι συμπολίτες μας να πάνε να ψηφίσουν δημοτικούς συμβούλους και τον άρχοντα της πόλης τους. Πιστεύω ότι ο πιο κατάλληλος Δήμαρχος για αυτή τη πραγματικά δύσκολη θέση, τη θέση του Δημάρχου της λαβωμένης μας πόλης,  ειναι ο  Γιατρός Σίμος Ιωάννου. Επίσης ο συνδυασμός του ΑΚΕΛ για δημοτικούς συμβούλους αποτελείται από πολύ αξιόλογους ανθρώπους, νέους, επιστήμονες και έμπειρους και μπορούν να αποτελέσουν μια δυνατή ομάδα που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις ς που αφορούν την Αμμόχωστο μας.
3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

error: Content is protected !!