“33χ10 μυστικά για μια πιο ευτυχισμένη ζωή” από τη Μιράντα Σιδερά!

1
Η Μιράντα Σιδερά δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο κόσμος τη γνωρίζει πολύ καλά, μέσα από τα βιβλία της, τις διαλέξεις και σεμινάρια της και τις τηλεοπτικές της παρουσιάσεις. Με αφορμή το καινούριο της βιβλίο “33χ10 μυστικά για μια πιο ευτυχισμένη ζωή” το Skala Times μιλά με τη γυναίκα η οποία εκπαιδεύτηκε προσωπικά από τους παγκόσμια γνωστούς στον τομέα τους Δρ Τζων Γκραίη, Δρ Ρίτσαρτ Μπάντλερ, Άντονυ Ρόμπινς, Δρ Πωλ Μακκένα, Ρόμπερτ Νάτζεμυ, κ.α και υπήρξε πρωτοπόρος στην εισαγωγή της μεθόδου του νοητικού προγραμματισμού στην Κύπρο καθώς και των σεμιναρίων γέλιου. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σήμερα φιλοξενούμε συνέντευξη της Μιράντας Σιδερά. Το καινούριο της βιβλίο, “33χ10 μυστικά για μια πιο ευτυχισμένη ζωή”, το οποίο μας εντυπωσίασε, είναι αδιαμφισβήτητα ένας σημαντικός και απαραίτητος για όλους, “οδηγός ζωής”.

Της Γιώτας Δημητρίου

Μιράντα Σιδερά, μέχρι σήμερα πόσα βιβλία έχεις εκδώσει;
Αυτό που έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγες βδομάδες “33χ10 Μυστικά για μια πιο ευτυχισμένη ζωή” είναι το ενδέκατο μου βιβλίο. Πρέπει να σου εκμυστηρευτώ Γιώτα ότι μόλις το πήρα τυπωμένο στα χέρια μου ένιωσα σαν να ήταν το πρώτο μου βιβλίο.

Αλήθεια; Γιατί;2
Νιώθω πως είναι ένα βιβλίο διαφορετικό απ’ τα προηγούμενα μου. Νιώθω πως μέσα του έχουν μπει όλες οι γνώσεις και εμπειρίες μου, όλα όσα έχω μάθει απ’ τους ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια. Απ’ όλους τους ανθρώπους! Αυτούς που με δίδαξαν ως δάσκαλοι, αλλά και από αυτούς που έρχονταν κοντά μου για να τους βοηθήσω σε ένα προσωπικό τους ζήτημα. Νιώθω ότι όλο αυτό το υλικό το έχω στο βιβλίο μου αυτό, που μόλις έχει κυκλοφορήσει. Είναι ένα βιβλίο για άντρες, για γυναίκες, για έφηβους. Για όλη την οικογένεια. Είναι γραμμένο με πολύ απλό τρόπο και απαντά σε καθημερινά προβλήματα και θέματα που μας απασχολούν όλους.

Είπες πως όταν το πήρες στα χέρια σου ένιωσες σαν να ήταν το πρώτο σου βιβλίο. Αυτό ίσως να έχει σχέση με το γεγονός ότι μετά από δέκα βιβλία, αρκετά απ’ αυτά best sellers, είσαι πλέον πιο αυστηρή με τον εαυτό σου;
Ίσως. Νιώθω ότι αφιέρωσα μεγάλο μέρος του εαυτού μου σε αυτό το βιβλίο αλλά με μεγάλη ικανοποίηση. Είναι ένα βιβλίο το οποίο αν και εργάστηκα πολλές ώρες, (υπήρχαν μέρες που δούλευα 16 ώρες), εντούτοις το απόλαυσα και ένιωθα δημιουργώντας το χαρά και μια αίσθηση προσφοράς. Ένιωθα πως όλα όσα γράφω είναι εμπειρίες και γνώσεις δικές μου, που όμως μπορούν να βοηθήσουν κόσμο που ενδεχομένως να μην είχε την ευκαιρία να διαβάσει όσα εγώ, να εκπαιδευτεί δίπλα από διάσημους δασκάλους όπως εγώ και να περάσει τις δικές μου εμπειρίες.

4Επίσης αρκετά κομμάτια απ’ το βιβλίο είναι από διαλέξεις που δίνεις για χρόνια, θέματα τα οποία γνωρίζεις πολύ καλά. 
Ναι, μέσα από διαλέξεις επαγγελματικές ή προσωπικές. Κοίταξε, χωρίς να θέλω να ακουστεί απαισιόδοξο, θα σου πω ότι αυτό το βιβλίο το νιώθω σαν μια παρακαταθήκη που αφήνω, σε όσους την χρειάζονται.

Όλα τα βιβλία σου έχουν αγαπηθεί, έχουν γίνει best sellers, αρκετά σχολεία σε καλούν για διαλέξεις, με βάση κάποια βιβλία σου που έχουν σχέση με τα παιδιά, ξεχώρισες όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο δεν έχεις επιδιώξει να εκδώσεις τα βιβλία σου εκτός Κύπρου….Γιατί;
Θυμάμαι όταν έγραψα το πρώτο μου βιβλίο το οποίο ήταν βασισμένο σε τηλεοπτικές εκπομπές που είχα κάνει μαζί με τον Λουκά Χάματσο, είχα πάει στην Λαϊκή αγορά στη Λευκωσία και κάποιες μανάβισσες που ήταν εκεί μου είπαν ότι τους άρεσε το βιβλίο και ότι τις βοήθησε αρκετά. Από εκείνη λοιπόν την στιγμή συνειδητοποίησα πως ήθελα να γράφω για τον απλό κόσμο. Όχι για διανοούμενους και ακαδημαϊκούς. Αλλά πρωτίστως για τον απλό κόσμο, να νιώθω ότι ο απλός κόσμος παίρνει βοήθεια μέσα από τα βιβλία μου. Βελτιώνει με κάποιο τρόπο τη ζωή του, τον εαυτό του.

Μα νομίζω αυτός είναι ένας γενικός κανόνας για όσους γράφουν βιβλία αυτοβελτίωσης, απ’ την Louise Hay μέχρι την Rhonda Byrne και τον John Gray που ήταν και προσωπικός σου εκπαιδευτής. 
Ναι, ακριβώς…. Άρα, είτε διαβαστούν στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό δεν με απασχολεί. Άλλωστε έχω την πεποίθηση πως όταν κάποιος θέλει να μάθει, τότε το βιβλίο, ή ο δάσκαλος, θα εμφανιστούν μπροστά του.
Παρόλα αυτά, για το “33χ10 Μυστικά για μια πιο ευτυχισμενή ζωή” η ομάδα 
marketing μου, μου έχει κάνει κάποιες εισηγήσεις για να γίνει ebook έτσι ώστε να μπορεί να διαβαστεί και στο εξωτερικό. Θα το δούμε.

Το “33χ10 μυστικά για μια πιο ευτυχισμένη ζωή” είναι διαθέσιμο προς πώληση εδώ και λίγες βδομάδες3 και θεωρώ πως ένα από τα δυνατά στοιχεία του βιβλίου είναι πως καταπιάνεται με πολλές διαφορετικές πτυχές της ζωής ενός ανθρώπου (επαγγελματική, προσωπική, οικογενειακή, ερωτική, όνειρα, επιτυχία, κτλ). Θα έλεγα πως είναι ένας μικρός απαραίτητος οδηγός ζωής. Επιπλέον, διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που έχουν όλα τα καλά βιβλία: Δεν το διαβάζεις και τελειώνει, αλλά επανέρχεσαι σε αυτό όταν θυμηθείς πως κάτι το οποίο σε απασχολεί υπάρχει ως θέμα μέσα στο βιβλίο…..
Ναι, και αυτό είναι σημαντικό γιατί στην εξέλιξη της ζωής, όπου όλα αλλάζουν και προκύπτουν νέα δεδομένα, αυτό το βιβλίο μπορεί να αποτελεί βοήθεια, σαν ένας καλός φίλος, έτοιμος να  σε συμβουλέψει ανάλογα με την περίσταση.

Κάποιες παρουσιάσεις του βιβλίου θα γίνουν;
Ναι θα γίνουν και θα έχουν ως εξής:
Στη Λευκωσία το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα στο Miranda’s Place στην οδό Καρπενησίου 7 (πάροδος Μακαρίου και Κέννετυ).
Στη Λεμεσό την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 6.00 στο αμφιθέατρο του ΤΕΠΑΚ. Η παρουσίαση γίνεται σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Worl life Balance του ΤΕΠΑΚ.
Και στη Λάρνακα την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 6.00 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Για σκοπούς διοργάνωσης είναι καλύτερα όσοι επιθυμούν να παραστούν να επικοινωνούν μαζί μας στο τηλέφωνο 99314312.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω κάτι: πως οτιδήποτε κάνουμε πρέπει να στοχεύουμε στο να το απολαμβάνουμε και εμείς. Ένα βιβλίο θα πουληθεί με τον Ά ή Β τρόπο, αλλά ο στόχος δεν πρέπει να είναι οι πωλήσεις του, στόχος πρέπει να είναι η διαδρομή. Ότι κάνεις να το χαίρεσαι και να το απολαμβάνεις, αυτό είναι το πραγματικό κέρδος.

Τα σεμινάρια και οι διαλέξεις σου επηρεάζουν τα θέματα με τα οποία καταπιάνεσαι στα βιβλία σου; 
Ναι φυσικά, τόσα χρόνια μέσα απ’ την επαφή μου με τον κόσμο αφουγκράζομαι τα σύγχρονα προβλήματα του και βλέπω τι είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά…

miranta6Τι χρειάζεται;
Ελπίδα. Δύναμη ότι μπορεί να καταφέρει πράγματα και τους στόχους του. Την τέχνη να μάθει να ονειρεύεται ξανά.
Ξέρεις Γιώτα, όταν ήμασταν παιδιά νιώθαμε πως όλα μας τα όνειρα μπορούν να εκπληρωθούν. Μας ρωτούσαν τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις και λέγαμε “αστροναύτης” και ότι άλλο θέλαμε χωρίς να σκεφτούμε ότι είναι δύσκολο, ή απίθανο. Στη συνέχεια μεγαλώνοντας έρχεται μια φωνή (των γονιών, της κοινωνίας, της λογικής) που λέει “κάτσε κάτω και δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα” και αμέσως όλα εκείνα τα όνειρα τσαλακώνονται…..Αν λοιπόν μέσα από μια διάλεξη, ένα βιβλίο, βρεθεί κάποιος να μας ξαναδιδάξει την τέχνη του να ονειρευόμαστε, να θέτουμε στόχους με θετικότητα και αισιοδοξία, τότε γεννιέται η ελπίδα.

Υπάρχει πραγματικά η ελπίδα;
Μα φυσικά ναι! Φτάνει να ξαναθυμηθούμε ή να μάθουμε κάποιους σημαντικούς συμπαντικούς νόμους, όπως ο νόμος της έλξης, τον οποίο πιστεύω και έχω δει να δουλεύει, που μας λέει πως ότι σκεφτούμε με θετικότητα, αισιοδοξία και με δημιουργικότητα μπορούμε να το αποκτήσουμε. Άρα για αρχή οφείλουμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά.

Μέσα στο βιβλίο σου βρίσκουμε αρκετούς παγκοσμίως διάσημους γκουρού να μας “συμβουλεύουν” για σημαντικά καθημερινά ζητήματα….
Νομίζω είναι κομμάτι του εαυτού μου αυτοί οι δάσκαλοι. Άλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς έχουν υπάρξει εκπαιδευτές μου και δεν θα μπορούσαν να λείπουν απ’ το βιβλίο μου αυτό.

Όπως;
Όπως οι  Δρ Τζων Γκραίη, Δρ Ρίτσαρτ Μπάντλερ, Άντονυ Ρόμπινς, Δρ Πωλ Μακκένα, Ρόμπερτ Νάτζεμυ και αρκετοί άλλοι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν βάλει ένα κομματάκι στο δικό μου παζλ ζωής και ύπαρξης. Αρκετά από αυτά που γνωρίζω ή είμαι, είναι άμεσα συνδεδεμένα με αυτούς.
Είχα την τύχη να βρεθώ δίπλα από αυτούς τους ανθρώπους και να μάθω κάποια πράγματα, θέλησα και θέλω αυτά τα μηνύματα ζωής που πήρα να τα δώσω και σε άλλο κόσμο. Ξέρεις, τα μηνύματα και οι κανόνες της ζωής είναι πάρα πολύ απλά και αν μάθουμε να τα εφαρμόζουμε μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι. To να είμαστε ευτυχισμένοι, είναι απλό!

Γιατί όμως ακούμε συχνά πως ο περισσότερος κόσμος δεν είναι ευτυχισμένος;
Επειδή κάπου μας έχουν παραπλανήσει. Δουλεύουμε, δουλεύουμε συνεχώς για να κερδίσουμε χρήματα, ξεχνάμε να ζούμε αληθινά και μετά αρρωστούμε και ξοδεύουμε όλα μας τα χρήματα για να γίνουμε καλά…..Πρέπει να ξαναθυμηθούμε όλα όσα ξέραμε ως παιδιά, πως η απλότητα και η η αυθεντικότητα της ζωής είναι το μυστικό. Είναι εύκολα τα πράγματα αν τα δούμε όπως πρέπει.

Μου έχει κάνει εντύπωση στο βιβλίο οι μικρές συμβουλές που μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές….
Ακριβώς! Μικρά βήματα που μπορούν να φέρουν μεγάλη διαφορά. Γι αυτό και είναι εύκολο να μπουν σε εφαρμογή και να δούμε αποτελέσματα. Μια μικρή αλλαγή σήμερα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο αύριο μας.

Μιράντα θεωρείς πως αυτό το πρόσφατο βιβλίο σου διαφέρει απ’ όλα τα άλλα βιβλία σου;
Χωρίς να θέλω να μειώσω τα προηγούμενα βιβλία μου, γιατί είναι όλα “παιδάκια” μου και όλα έχουν κάτι να πουν και να δώσουν, εντούτοις νιώθω πως αυτό το “παιδάκι” έγινε με περισσότερη ωριμότητα. Ο συγγραφέας σε κάθε καινούριο του βιβλίο είναι συνήθως πιο ώριμος απ’ το προηγούμενο του, κουβαλά περισσότερες γνώσεις και εμπειρία.

Αυτό το διάστημα γράφεις κάτι άλλο;2-11
Ναι, γράφω ακόμη ένα βιβλίο το οποίο έγραφα παράλληλα με το “33χ10 μυστικά για μια πιο ευτυχισμένη ζωή”.

Πώς τα κατάφερνες;
Επειδή η δουλειά μου είναι το πάθος μου, κάθε τι που κάνω με γεμίζει, το απολαμβάνω και αυτό ίσως να είναι “το μυστικό”.

Με τι καταπιάνεται αυτό το βιβλίο που ετοιμάζεις αυτό το διάστημα και πότε θα κυκλοφορήσει;
Έχει να κάνει με άτομα που έχουν χωρίσει. Δυστυχώς ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας βιώνει τον χωρισμό (σε γάμο, σε σχέση) και νιώθει πως χάνει τον κόσμο κάτω απ’ τα πόδια του. Το βιβλίο είναι γραμμένο με πολύ χιούμορ, αγάπη, πολλές συμβουλές και μεθόδους που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε μπροστά.

Να πούμε ότι μαζί με το “33χ10 μυστικά για μια πιο ευτυχισμένη ζωή” θα μπορεί κανείς να αγοράσει και ένα ειδικό κουτάκι….
Ναι, έχουμε ετοιμάσει όμορφα μικρά ειδικά κουτάκια για να τοποθετείται μέσα το βιβλίο και να μπορεί έτσι να προσφέρεται ως δώρο για τις ονομαστικές γιορτές, για τα γενέθλια, για τα Χριστούγεννα κτλ. Ένα δώρο που θα μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τον άλλο, σαν “εγχειρίδιο ζωής”.

Τέλος, το μεγαλύτερο μυστικό ζωής που έχει πάρει η Μιράντα Σιδερά όλα αυτά τα χρόνια;
Μη λυγίζεις και μη τα παρατάς, κάνε μια ανάπαυλα όταν νιώθεις πως δεν αντέχεις άλλο και μετά σήκω και συνέχισε ακόμη πιο δυνατός.
Επίσης, να θυμόμαστε πως δεν είναι το κάθε γεγονός που μας επηρεάζει αλλά το πως ερμηνεύουμε εμείς το γεγονός. Άρα αποφάσισε αν θα ερμηνεύεις τα γεγονότα από τη σωστή σκοπιά.

———————————————-

Η Μιράντα μιλά για το “33χ10 μυστικά για μια πιο ευτυχισμένη ζωή” στο κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι MEGAONE:
https://www.youtube.com/watch?v=7j9C4kvuTZk

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!